Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 25 mai 2012

European Slang Contest Baku-gan – semifinala a II-a


Tot în ordinea recensământului agricol:

01 Serbia - Željko Joksimović – „Nije Ljubav Stvar”

Back: un urs pletos ce-o și-o tăiat țeava de la Kalașnikov. O găurit-o și și-a tocmit din ea flaut elegiac.
Coloană sonoră adecvată compusă din etern-exasperantele viori slave acompaniate aritmic de un pian dezacordat și găurit de carii.
Front: fostul șef de stat major al trupelor paramilitare sârbești bocind indecent în fața portretelor cultice ale lui Slobodan Miloșevici și Ratko Mladici.

02 F.Y.R. Macedonia - Kaliopi  - „Crno I Belo

Aceeași elegie de sorginte slavon balcanică acompaniată de clavir în second plan plus o nurlie ceteraș care încerca să producă senzații inedite unei scânduri cvadruplu încordate.
În prim plan apare fata cea mică a lui ZEUS. ( nu, nu era EBA că e vorba de alt Zeus, cel original de la mama lui de acasă, iar fie-sa – Caliopi -  e  considerată ca fiind înțeleaptă și nu proastă ca o noapte polară!)
Așa de tare o-nțepa inima din cauza dispariției liubovnicului petrecută pe fronturile din Bosnia încât și-a uitat condiția epic-poetică și a început să se vaite cu lăcrămi de sânje cum că viața ei de purisancă white nu mai are nici un rost fără niggerul ei over 10 inches căzut la datorie. Da asta numa’ până pe la jumătatea piesei când o primit un mesaj pe feisbuc de la o pretină anonimă care i-o spus că liubovnicul ei nu-i mort și l-o văzut prin Italia, într-un Audi Q8 – alb, împreună cu o albaneză de 18 anișori. Să vezi atunci „inervare” pe nepoata Olimpului care s-o ridicat de la tastatura PiSi-ului, o trecut în ritm de rock greu și metal și mai heavy, ș-o luat pașaportul cu viza Schengen și s-o pornit, suduind și blestemând, să-și găsească sufletul pereche rătăcitor ca să-l aducă înapoi în bordeiul conjugal..

03 The Netherlands - Joan Franka –„You And Me”

O oaie kaki cu ochi de euglenă verde care, cu siguranță a tras prea multe mixuri de tip joint+shoot, așa că nemaiavând suficiente resurse fizice pentru exercitarea unei activități utile socialmente s-a așezat pe lăbuțele din spate și a început să frece orgasmic l*ba la o scândură. Evident că momentul de sevraj s-a produs pe scena făcăturii de concurs de la Baku, loc în care a început să delireze crezându-se fetița indiancă a marelui șef Cherokee – Vântul Șoptitor – jucându-se de-a mama și de-a tata prin fân cu băietul vecinului Sioux – Taurul șezând.
Aloooo! Știe careva numărul serviciului de urgență din Azerbaidjan? Dacă da, să sune să vină degrabă un echipaj s-o rădice pe drogată!

04 Malta - Kurt Calleja –„This Is The Night”

Un putzică EMO, pentru care metrosexualitatea este un păcat biblic capital, făcând reclamă gratuită la ultimul model de aparate de ras Gillette Mach 3 Power.
Atât! Ba nu! Titlul – „This is the Night” vrea să spună că putzică încă e virgin dar a dat de pământ cu pușculița în care-și depozitase agoniseala grevei foamei din ultimul an de liceu, iar din firfiricii rezultând impresionanta sumă de 20 de euro și 75 de cenți, și-a permis luxul de a apela la serviciile unei curtezane profesioniste.
Spre sfârșitul piesei apare și curtezana care confirmă, cu voce de pirat pensionar, parafarea tranzacției erotice.
Baftă,  uăi băiete! Dacă zici tu că asta e noaptea, atunci facă-se voia ta! Ameno!

05 Belarus - Litesound –„We Are The Heroes”

Rusul – tot rus, fie el menșe sau bolșe, fie roșu sau alb.
Formația alcătuită din strănepoții mareșalilor Jukov, Vatutin, Rokossovski și Konev, comemorând cei 69 de ani de la măreața victorie din bătălia de la Kursk.
Băietanii recită versuri patriotice cum conduc ei tancuri sovietice T 34 prin highway-urile din lanurile de popșoi, cum ei merg numai înainte (că-napoi îi așteaptă comisarul NKVD cu naganul!) și că nu sunt singuri iar într-o zi va fi așa de bine că o să usture kurul de-atâta bunăstare!
Hai că mie scârbă! Care are o votcă să-mi spăl greața? Davai, davai! Piti, boje moi!

06 Portugal - Sousa – „Vida Minha” (trad. „My Life”)

WOW! Prima dată am crezut c-apare Bono  and The Corrs să ne anunțe oficial că tulburelul timpuriu este cheia unei căsătorii fericite („Summer wine” – atât de plăcut doamnelor cu singura condiție să fie consumat de domni).
Ciu-ciu! Țeapă! Altă plângăcioasă europeană care se jăluie despre cum viața ei de puturoasă bugetară a fost distrusă prin disponibilizare, ajungând să-ngroașe rândurile șomerilor.
 Ce să-ți fac, mămucă, dacă genitorii tăi au ales să te aducă pe lume în grupul țărilor denumite generic „porcușori”!  (P.I.I.G.S.)  Hai mai bine la noi în Rromanica să vezi ce „mit stock” e!
Amu’ stai și bocește ca sosia travestită a lui Miluță Boc:
„Pușca și cureaua lată
Ce secretară eram odată!
Doar o zi în week lucram,
Alte șase le chiuleam!”

 [Oops! Nu vorbiți de funie în casa sinucigașului. La ce față rotunjoară are mămuca și la cât de bolfoasă e îi mai trebuie doar un inel în botic și poate fi cu deplin succes imaginea oficială a casei de știr, ștevie și napi – Miss Piggy.]
Primprejurul ei alte domnițe și domni disponibilizați, organizați într-o acțiune spontană de protest, solidari până la moarte și dincolo de ea cu mămuca interpretă.
 --------
P.s. dar nu mă pot abține: pe bune că asta seamănă cu o scroafă! Inga la ea și spuneți dacă nu-i așa!

07 Ukraine - Gaitana - Be My Guest

 „ALARM! ALARM!
Alle Mandinga Mitarbeiter in die Schlacht Stationen, schnell!”
De unde-or scos veșinii purisanca asta? Văleu mămuță!
Auzi la ea nerușinata! Cică tăt mapamondul să fie oaspete la ea în garsonieră! Nimfomana!
Trâmbițe de serafimi și peceți apocaliptice desfăcute.
Dans irlandez în ritm de cazacioc!
Apar  picioarele căzăcioacei începând de la Kamceatca și cu finișul la Murmansk! Văleu! Pericol! ALARM!
Uhhhhh! Eliberare! Detașare! Ce sperietură am tras, mai ceva ca atunci când îți vine noaptea la poartă o Volgă neagră! Ufffff!
Noroc c-a luat-o mongoloida pe urmele fantomei lui Withney Houston, Tina Turner, Măriuța din Carey și Oprah Winfrey la un loc. ( asta ultima cântă și ea sau numai dă de-amproasta din gură?)
FAKE! Pașol na turbinca, vidma, ciorti Gaitana!
(Mandinga, pe loc repaus! Alarmă falsă.)

08 Bulgaria - Sofi Marinova - Love Unlimited

Sofi? I-auzi bre ce cool! Sofi o fi venind de la sofism! Adică un raționament deductiv valabil ca formă dar fundamental eronat.
Hai să vedem:
1. Dacă vrei să ai succes la Eurovizion trântește o manea scabroasă ca să dănțuie din buric tot „pipălul” de la Bizanț și până-n Mongolia.
2. Ca să atragi totuși și atenția puștanilor beți mangă din cluburile și puburile occidentale, cosmetizează imnul muezinului sub formă tehno sau house. Uite așa la bogăția buricelor orientale zbânțuind necondiționatul piercing se adaugă câmpuri imense de puștani loviți în aripă legănându-și căpățâna marca Tourette în ritm pan-balcanic.
3. Marinova, nașa liubimaia padruga, te iubim nelimitat de câte ori vrei tu. Numai’du-te-acasă și nu mai încurca poporul cu raționamentele tale logic eronate!
(I-auzi, i-auzi că zice ceva de graniță. Pasămite o fost și ea pe la Bucale dar la Giurgiu i-au cerut ceva șpagă natur vameșii români cei incoruptibili.)

09 Slovenia - Eva Boto – Verjamem (trad. „Eu cred că…”)
„Crezi mata că asta-i treaba,
Speri mata dar speri degeaba!

Băi mai sunt mulți slavoni? Că-mi dau doctoratul în limbi slave.
Altă chivuță care o făcut parte din corul bocitoarelor la îngropăciunea lui Tito. Altfel nu-mi explic cum dracu’ din poporul mândru și vesel de la sud de Istru au venit la întrecere numai plângăcioși patetici.
Ar fi curios de aflat cam ce spune mămuca ex-iugoslavă. Cred că despre schimbarea lumii. Sau s-o facă mai bună. Poate să combată încălzirea globală? Sau poate vrea să salveze urșii panda, vulturul pleșuv și balenele albe?
siktiryou@miorița.ro cu sorginte sud-dunăreană dar împrumutată filantropic nouă și înrădăcinată definitiv în ADN-ul de slugă.

10 Croatia - Nina Badrić - Nebo

Rămâne cum am stabelit mai sus! Doina, jalea, bocetul, plânsetul.

11 Sweden - Loreen - Euphoria
Hopa!
Primele 12 secunde stilistic identice cu cele din  „Last of the mohicans” în interpretarea Royal Scots Dragoon Guard.
Apoi ritm, coregrafie, voce, prezență scenică, ce mai – toate ingredientele din rețeta succesului lansată de Jamie Măsliniu!
Abia cu astă treabă or să fie probleme, Lenuță!
Fiindcă spiritul ancestral al celților, tainele lor esoterice, muzica celestă, aspirația spre înaltul absolut sunt chestii care depășesc pragul psihologic conștient și se adresează în mod subliminal subconștientului maimuțelor votante.
Finalul puțin calchiat după Înghețul Madonnei.
Nasol momentul!
Acum trecem peste amănuntul că fătuca e urâtă cu spume cum ar spune Radu Banciu și tocmai asta o face frumoasă în ochii criticilor ebeniști care au o idee stranie despre relativitatea esteticii. Nu-i pissi dar e frumoasă foc tocmai fiindcă-i urâtă foc.
Hai să-ț’ spun io soluția: fă-te prietenă cu Loreen. Ai timp până vineri să-i câștigi încrederea cu orice fel de basme și snoave te duce mintea. Poți să-i spui că ești fată orfană și că ai crescut la un centru de plasament. Că mai ai încă 13 frați de vârstă școlară și preșcolară.
Că ai făcut liceul la Jean Monet și s-o dat la tine proful de sport. Apoi că te-ai mutat la Liceul de artă din Sfântul Gheorghe unde s-a dat la tine profu’  de pian.
Poți să inventezi, machiavellic, orice îți născoceste mintea numai să-ți atingi scopul imediat.
Adică vineri pe seară, o scoți pe Loreen la un ceai în oraș (cere de la Manoliu niscai parale pe decont că sunt pentru o cauză nobilă de importanță națională!).
Acolo la ristorante prinde momentul când se duce suedeza la toaletă să-și pudreze nasul și să tragă o liniuță de cocaină. Atunci tu, fuga- fuguța, răstoarnă-i în stacana cu ceai o doză de purgative suficientă pentru tratamentul holistic al familiei de elefanți de la circul Globus.
Atât! Mai departe nu e treaba ta.
 Contăm pe tine, Lenuțo, da? Forza Romania!

12 Georgia - Anri Jokhadze - I'm A Joker

Bine că recunoaște, nătărăul. Păcălici. Pițigoi de primăvară declamând retoric „Țâță bei! Țâță bei!”
Apoi: văleleu când își arată fățăul! Fugiți! tipul e gay, chiar dacă are coregrafie de parte muierească. Mămicile sunt rugate să acopere ochii băiețeilor de vârstă minoră iar tații să comute pentru 3 minute pe canalul Eurosport.
Prtiu! Ptiu! Drace! Ceasul rău! Pisica neagră! Vineri 13!

13 Turkey  - Bonomo - Love Me Back

Alt fake!
Cel puțin în debut. Pricepem cu toții cei care am chiulit de la orele de istorie că spahii le-au șutit la greci Ciprul de nord dar chiar așa? Acum le-au deturnat și danțul bunicului Zorba? Sau profită de criza grecească prelungită ca să-și asigure un avantaj cultural injust?
Apoi confirmarea dictonului „Non multa, sed multum” cu traducere neaoșă – „ Ce-i mult e și prost”.
Fără aplicabilitate concretă la critica prezentă care se vrea concisă si cuprinzătoare: hidoșenie muzicală mai mare ca porcăria turcaleților mai rar se întâlnește.

14 Estonia – Ott Lepland – Kuula
Kuula. Ku ula. Cu *ula!
Nu mai urla ca boul că dorm copiii!
Marș acasă, rătăcitule! Epigon deshumat al lui Lennon, Elton John sau Andrea Bocceliu.
Bocciu ca un dos de maimuță capucin și afon ca un SS Scharfürer beat.

15 Slovacia – Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes

Rock me but don’t hurt me!
trad. „Stâncuiește-mă dar nu-mi răni urechile.”
Poanta cu monștrii norvegieni de la o finală trecută nu prea mai merge de multe ori la apă. Mai ales la 180 de decibeli, exact cât un Boeing 777 în plină decolare.
16 Norvegia – Tooji – Stay

Manea pe schiuri în stil house? Maaarfă! Dacă îi aude „președintele” Norvegiei îi pune în lanțuri și îi trimite să sape la cazma un nou fiord pe țărm.
Text:
 „Noi suntem Pic și Poc,
Băieți veseli și zglobii,
Timpul nostru s-a sfârșit,
Noapte bună, dragi copii!”
Ș-atunci dacă vi s-o terminat timpul alocat atunci de ce mai urlați după popor să stea? Să stea să capete otită?

17 Bosnia & Herțegovina – Maya Sar - Korake Ti Znam ( trad. „Știu acești pași”)

Jelanie, jalba în proțap, părul smuls, țărână în cap, pian, viori etcaetera.
Parcă am mai văzut filmul acesta!
Păcat de fătuță care cu siguranță că știe cărarea ce-o să-i ducă pașii înapoi spre casă.

18 Lituania – Donny Montell - Love Is Blind
Cum putea să se încheie recenzia pomului lăudat inacceptabil sacului aspirațional decât cu un strigăt vomitiv-disperat către cei ce sunt la ușa băii:
Pârtieeee! Îmi vine rău!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu