Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 12 martie 2021

Lumea sucită cu curul în sus



 

I. Dulcea moștenire a Prokuraturii de sorginte sovietică

Metoda denigrării unei persoane „deranjante” sistemului este de sorginte sovietică și are ca finalitate doar două situații: 

a) ÎN PUȘCĂRIE; 

b) LA BALAMUC. 

Această superlativitate a infamiei a fost perpetuată și revalorizată superior de această sectă a psihopaților cu robe din MINISTERUL PUBLIC. 

De asemenea, acest stereotip procedural este utilizat ca argument polemic de către sociopații costumați cu robe: orice critică la adresa lor este contracarată prima dată cu alegația imbecilă „ești vreun fost infractor, de asta ne critici”. 

Dacă această petardă răsuflată nu-și face efectul, atunci se trece la cea de-a doua componentă argumentativă: invocarea eventualei insanități a celui care critică nelegiuirile și blestemățiile nevropaților cu robe. 

 

II.  Filosofia socială în kant și pe dungă  

aka 

Inversiunea elementelor dihotomice

Nu trebuie să mire pe nimeni o asemenea stare de fapt: oameni sănătoși la cap azvârliți în balamuc de o sectă de psihopați cu robe. 

Trendul nu este câtuși de puțin un aspect izolat ci acest particular bizar se înscrie în generalitatea deșucheată a tezei lui Kant: „lumea e sucită kukurul în sus dar noi oamenii, din cauza obișnuinței, nu mai conștientizăm această anacronică stare de fapt.

Peste tot lucrurile sunt sucite iar partea neagră, funestă, nocivă, toxică a conceptelor dihotomice a luat locul părții luminoase, etice, curate. 

E tezism deja să spunem că meritocrația a sucombat sub asaltul „selecției inverse” de origine sovietică, valorile genuine s-au cărăbănit pe alte meleaguri, scârbite și stuchind în sân a izbăvire, iar locul meritocraților a fost ocupat de mediocrați și nulocrați: începând de la electricienii, strungarii, coafezele, chelnerițele, bișnițarii și valutiștii partidelor tradiționale și terminând cu loazele trotinetiste din noile emanații politice de tip progresist, loaze care au furat și cerșit 2-3 cincinale prin auslanduri iar astăzi ne sunt iluștri posesori de cravată înnodată la gât * și masters în biciclete și baloane înnodate sau doctori în moriști de vânt, bonsai și origami. 

La fel, se poate analiza răsturnarea valorilor și în domeniul moralei sociale: enunțam cândva o inedită „Lege izo-numerică a închisorilor”: „Numărul celor aflați în închisori este întotdeauna constant. Atunci când adevărații infractori zburdă în libertate, temnițele sunt pline cu oameni nevinovați”. Deci, în suceala halucinantă a „Rromâniei bine fackute”, infractorii sunt toți afară, organizați într-un nemaipomenit Grup Infracțional Organizat, iar închisorile sunt pline de fazani nevinovați.

Paradoxal dar... E FIRESC SĂ FIE AȘA, chiar în bizareria situației! 

Așa este legea dihotomiei, ca acele concepte ireconciliabile să se situeze etern pe poziții antinomice, chiar dacă aceste poziții sunt anormale din punct de vedere moral, social, juridic, istoric, academic etc. 

Așa că ce să ne mai mirăm că CEL MAI ÎNTINS OSPICIU PUBLIC aka Ministerul Public, alcătuit în procentaj de 99, (6) din depravați, psihopați, sociopați, nevropați, aruncă în ospicii oameni prefect sănătoși la cap. 

Se poate aplica analogic la Legea Izo-numerică a închisorilor, cu o teză similară: „atunci când NEBUNII au puterea și zburdă în libertate, ospiciile sunt populate cu oameni zdraveni la cap” **. Ce ar mai fi de mirare din toată această construcție deșucheată? Doar ne-a spus-o Kant că stăm kukurul în sus dar ne-am obișnuit așa!

Iar această păguboasă stare de obișnuință nu numai că ne ocupă tot timpul dar ne acaparează și ne irosește toate forțele și resursele. 

-------

* „Ai noștri tineri la Briusel învață

La gât cravatei cum se leagă nodul,

Ș-apoi ni vin de fericesc norodul

Cu chipul lor isteț de oaie creață.”

 

** proba cruntei verități?

Recentul incendiu de la Spitalul de psihiatrie din Craiova.

Eveniment la care personalul medical a sărit pe geamuri de la etajul I, rupându-și picioarele iar ”NEBUNII” au ieșit frumușel pe ușă, AȘA CUM ESTE NORMAL

Ai noştri tineri la Paris învaţă
La gât cravatei cum se leagă nodul,
Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
https://Versuri.ro/w/g697
Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.
Ai noştri tineri la Paris învaţă
La gât cravatei cum se leagă nodul,
Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
https://Versuri.ro/w/g697
Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu