Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

sâmbătă, 15 septembrie 2018

Bozgorița sclifosită aka Pruoasta cu talangă.



Iacătă minte la Tuta Absoluta: o dormit ea strâmb într-o noapte, o ghisat coșmaruri feerice și ma’apoi i-o intrat un coșmar în cur. Motiv pentru care, piz-de-dimineață s-o trezit panarama cu aideea brilliantă să-i propună lui Țuchemberg, într-un retorism tipic ciclotimic, ca să „se elimine opțiunea ștergerii propriului comentariu”.

Asta e Tuta Absoluta. Sora cea mare a Tutei Maxima și a Tutei Suprema.
Oare parașuta asta a auzit în viața ei nenorocită de o Decizie CEDO revoluționară, care, culmea, are drept punct de referință un subiect de drept din propriu-i areal de migratori ce fezandează carnea sub șaua calului:

(Application no. 22947/13)

O speță revoluționară [1] ce consacră exonerarea de răspundere a deținătorilor unui site, a unei platforme, care pun la dispoziția utilizatorilor opțiunea ștergerii voluntare a propriilor comentarii, respectiv asumarea răspunderii civile delictuale pentru cei ce nu oferă această opțiune în site.
O speță ce răstoarnă silogismul juridic anterior enunțat într-o altă speță CEDO de referință:
Delfi AS v. Estonia (app. 64569/09)

în loc de epilog

Ferește-mă, Doamne, de Tuta Absoluta, că de Omul roș și de Omul spân mă feresc singur!

Netoata vrea ca să se elimine opțiunea auto-eliminării comentariilor postate pe accountul ce-i aparține de drept, să iasă de sub incidența jurisprudențială a speței MTEA v. Hungary 22947/13, să se regăsească exact în situația speței Delfi v. Estonia și ... să răspundă civil delictual (cf. art. 1349 Cod civil) pentru comentariile insultătoare, calomnioase, ofensatoare, pe care alți comentatori le-au postat pe wall și care nu mai pot fi eliminate DECÂT DE TITULARUL CONTULUI FB!

Abia asta înseamnă să fii Bozgoriță sclifosită! Sau Pruoastă cu talangă!


[1] Io*, în 2015, invocând această speță, am reușit să triumf împotriva unui milițian tâNpit și paranoic, care m-a acționat în instyanță în „acțiune în răspundere civilă delictuală.
Tocmai speța Delfi v. Estonia o invocase drept temei jurisprudențial și l-am făcut KO cu Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete and Index.hu Zrt v. Hungary.


Culmea, prostovanul tablagiu era și licențiat la o urdoare academică în specializarea „Drept”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu