Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Curier juridic.


Avertisment: conținut pentru adulți! Nu click-uiți dacă nu ați luat doza zilnică de Aspenter!
Anumite Legi (bune de folosit în mod unic și igienic) stipulează obligativitatea procedurii prealabile dar nu impun o formă etalon a acestui demers.
Cum atributul definitoriu al secolului XXI este conturat prin informatizarea focurilor pe dealuri, a tulnicelor și a porumbeilor, orice altă formă neconformă hârțoagei, purtătoare a melancolicei delațiuni iepurești, este sortită eșecului. Atunci propun acoperirea golului legislativ cu următoarea…

Jelanie aiurea
Către Înălțimea Sa Guvernatorul Satrapiei Bocovinei de Gios
Mărite Despot,

Cu preacurvioasă plecăciune ne înfãțoșăm Măriei Tale cu jalba prealabilă trecută ca morțiș să fie taman așe cum stă înscris în Cartea a dooa, versetele șepte și opt din ucazul 554 veleat 7513 cu adăușagurile și suciturile de mai apoi și carele poroncește cum să se giudece ’nainte de divan pricinile dintre iobagi și voi, boieri măriți dumneavoastră, nu v-ar mai răposa mulți ’nainte.

La vremea cuvenită, adicătelea pe undeva între idele lui Cuptior și hodorogeala patronimică a lui Elie sin Enoch, noi ne-am mai jeluit a dooa oară Hâdoșeniei Tale printr-un urcior e-mailat trimes prin poclăul unui yahoo-olăcar cătră sipetul de solie electronică de la curtea Spurcăciunii Tale, dară care n-o fost îndeajuns ca să clintească și să-nMUIAscă inima Idi Aminității Tale cea împetrită de îngâmfarea aegocentrică a cinului în care ați fost uns prin lepidopterească voință și a caftanului cu care ai fost blagoslovit prin chiondorâș firman. Pricinile pentru carele nu s-au reținut la admonițiune această jalbă, despre care Stalinimea Ta Mincinoasă zice că n-are știință, ar fi ele multele dintre care s-ar pute să fie:
-         Pasămite straja și parola de la sipet le știe numa’ piztulicea advocățască
dară la care i-o fost peste mână ca să-ț arate așa șotie ca să nu-i pui iia-n cârcă bazaconia și, drept osândă,  s-o pui ca pe-o capră rășchirată pe răbojul disponibilizărilor pinguinului;
-         Poate fincă iobagul cel plângăcios nu s-o închinat până la pământ în fața
jilțului Domniei Tale și n-o pupat țărâna dintre picerele Micțiunii Tale, răstimp în care să-și frământe căciula-n mânuri cu adâncă turburare emoțională și pioșenie procedurală.
Da’ care milog zănatec, în loc să ceară dreptăciune boerească, s-o apucat ca turbatul să invoce peste creștetul Domniei tale Bisericile și Dumnezeii din giumătatea pravoslavnică a folclorului împreună cu Crucile și Hristoșii din megieșia catolică, cu un supliment Pascal neoprotestant și toatele cu țintire lubrică în sama preaiubitei și preasfintei născătoare de înalți pădureți pu*lici;
-         Apoi altă pricină pentru care nu s-o băgat în samă ar pute fi data scrijelită
pe Ia! Hoo!-papirusul cu pricina care pasămite n-o fost ceea bună fincă scribul ce-o tocmit palimpsestul o răzuit cu bună știință data cea trâmbițată de călindarul cronicarilor ș-o pus în loc ora de la ornicul din vârful turnului în care se află închisoarea principatului și-n care sunt aruncați, cetluiți în fiare de ocnă, toți bagabontzii voievodatului care cutează să turbure tihna îndătinată prin tot felul de vorbe lezmajestuoase și smintite. Amu tocma de-aia o schimbat grămăticul data de pe jalbă – ca să nu poată să fie trimeși arnăuții agiei ca să-l priponească-n lanțuri pe milogul cel nerușinat și să-l arunce ca p-un câne în ocnă după o scurtă haltă în turnul cel din colțul cetății (turn în vârful căruia ornicul arăta ceasurile 17.09, exact cu o suliță înainte de a apune Soarele cel Invictus ce a fost scârbavnic nevoit să mai lumineze încă o dzi din viața încruntată a Întunecimii Tale și nicidecum nu voie să spună că din brumărel s-o dus pe apa Sâmbetei șap’șpe zile.)
-         Sau ar mai pute fi începutul de baladă ce ți-l dedicară aezii, mezii și
extremii și din care teo fi mâniat sau teo speriat transpoziția biblică a sodomizării cu care te-or blagoslovit văzându-ți deșucheatele deprinderi într-ale trebilor Statului. Nu mai știm însă de ce te-ai fi turburat într-atât față de-un amărât lied păcătos: poate fiindcă Măria Ta ești un BARBAT adivarat care i-o pozat ân ’Tichitate lui Miron cân l-o cioplit pe Marele Discobou și nu se cade măcar să te imaginezi că poți pățî așa grozăvie pidosnică. Sau s-ar mai pute ca acțiunea intrinsecă să îți amintească dureros de metodele țepuite ale unui viitor principe vlah, unu Vlad Draqu’SăTeIa și pe care l-a tot invocat în sec XIX, cu disperare, un uncheș de-a nost, un alt bard la fel de inadaptat social aidoma noo:

„… Să-i împarți în două cete: în PeDei și PeSeDei, /
Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni /
Să dai foc la prefectură și conciliul de nebuni!”

Te implorăm dară, Hitlerimea Ta, ca să te răzgândești cu privință la ultima scriptă din charta nr. 591 /P/ CG. Te rugăm cu inima răvășită de durere să deie Stupizenia Ta degrabă un zapis și care să îndrepte ace’ nedreptate făcută nooă – breasla răzeșilor liber-cugetători voluntar-dresori de cleptomane dobitoace administrative. Adâncă durere și nespusă mâhnire ne-a cășunat când ne-a fost vestită încuviințarea împilării preceptorilor târgului medieval denumit Alunelu. Dară noi nu ne-am pus pe jelanie și nici cenușă în cap nu ne-am turnat că și cenușa vetrei ne-o luat-o portăreii, ci am purces degrabă la cercetarea Cărților Sibiline din care , la cartea CCCXC am deslușit cu limpezime de cristal Murano că Nesimțirea Ta ai primit caftanul de Pârcălab tocmai ca să stai strajă neclintită la aplicarea și respectarea poruncilor scoborâte din cronicile bunicului nostru Ștefan și nicidecum să-ncepi să vorbești bălării indiferent dacă te-ai fi giucat prea mult cu cepurile de la damigenele și poloboacele din pimniță sau, mai apoi, cu domnițele cele zburdalnice printre mătăsurile ietacurilor și dantelăriile desuurilor.

Ne închinăm cu pi(zd)oșenie în fața Kim Ir Sen-ilității Tale și profităm de aiastă nouă jalbă ca să nu mai fim nevoiți să tocmim o alta finkă_kalea până la cetatea Urâțeniei Tale e lungă, poștele multe, bidiviii scumpi și rari iar galbinii din teșcherea puțâni.
Și dacă tot arvunirăm de pomană încă o dată cronicarul, ne rugăm de Idioțenia Ta, dacă se poate, să dai o pravilă către diriguitorii din târgul Alunelu ca să ne dee ’napoi punga ceea cu cei treișpce poli jumate arestați cu arcanul de portărei și cu care să ne mai ducem amarul traiului batâr și iarna care stă cocoțată să vină peste noi - poolimea cea neștiutoare de carte a meșteșugului divanului.
Dară ca să nu-ncurcăm răboajele cele negustorești ale visteriei îți trimetem la troc, Mărite Pol Pot, niște parale de prin tara botzwanilor - ace parte a Africii care stă pe chartă taman sub gravura ”Hic sunt leones”. Aiștea bani ni i-o lăsat niște venezieni de-a lui Marco Polo care-o fost pelerini cu țoaclele prin Bocovina în drum spre Chitai ca să stabilească noi rute negustorești și să aducă Lâna de Aur ca pe capul lu’ cucoana Woodrea  ca mai apoi să se lepede de darurile grecilor și să dreagă busuiocul din zona eurocrăițarilor. Amu trebe să vă mai spunem curat, cu deștele încrucișate și pe cuvânt de pionier, că marafeturile astea sunt numai niște hârtii neisprăvite care or fost tescuite la tiparnița Inkjet Pixma a lui Gutenberg așa că n-are rost, Înălțimea Ta, să te  înfurii pre noi și să chemi isprăvniceii lui Igaș-maurul ca să ne descoase aprig cu pricină de plastografie a bonurilor și să ne pună la gre caznă.
Venezienii ceia or spus căcu ce scrie pe ele sunt parale numai bune de plătit fie birurile către bărbile răpănoase ale pochilor, fie censul și dările către puturoșii din jâlțurile bugetare care nu pricep odată ș-odată că dacă vor lux și confort s-o taie naibii la muncă adivarată prin ’Talia, Hispania, Galia sau Țările de Gios și să nu mai stea ca nesâmțâțî cu mâna-ntinsă și ochii hulpavi la punga prăpădită a preacinstiților lăcuitori ai cetății.
Tot venezienii ne-o zâs că așa or făcut ei și bine or făcut cu very long time ago de-or reușit să-și scuture de pe grumaz jugul împilării fiscale ce li l-o impus principii lor cu-atâta nerușinare. Noi i-om crezut pe bună vorbă că păreau oameni serioși, cu barbă, mustăți și responsabilități, așa că noi, preaplecații (cu pluta!) Măriei Tale mujici, te rugăm ca din partea noastră să primești, sub formă de perpetuum-mobile copulatoriu, cele 270 de ofrande de pe paralele negromanilor.

Sigilăm aice această jalbă da’ nu mai înainte de a-ți face, Grossen Der Bedeu, cuvenitele urări de grabnică și malignă sănătate!
Ne rugăm la Sfânta Fantomă a Dzeului preaiscoditorului și ultraciripitorului Petrișor Zainitul să te blagodarească numaidecât cu un frate și un fiu. Dară pentru ca bucuria să-ți fie îndoită și slava vecinică în pomenirea curtenilor, ne rugăm ca împărăteasca zămislire să se producă cu simultaneitate și cu unicitate în persoana unui singur vlăstar boieresc!

Nu în ultimul rând îți dorim, Mărite Mao Tse(ntr-o) Dungă, toate cele lumești cuvenite:
sări-ți-ar lanțul de la drujbă peste mutra-ți de Făt Dugos,
 număra-ț-ar ocolu’ cioatele din pădure,
schimba-ț-ar dalacul musteața cu o buză iepurească lustruită cu muci,
 rupe-ți-s-ar nădragii în cur în fața lui Chiondoroș-Vodă,
numi-te-ar Caligula europarlamentar,
apuca-te-ar diareea la tribuna din aula Conciliului Oiropean
schimba-ți-s-ar coloarea ocilor în/cu Verde franțuzăsc,
blegi-ți-s-ar bărbăția taman la ceasul de aburcată opinteală,
privi-ț-ai  spurcăciunea cu luneta lu’ Galilei,
tăia-ț-ar E-ON lumina în zâua nunții,
parfuma-te-ar cânii maidanezi sub podu’ de la Burdujeni când n-ai mai găsi, de beat, drumu’ spre ietacul zgripțuroaicei tale,
șuti-ți-ar tâlharii pinul de la  cardul teșcherelei și goli-ți-ar visteria cea cu părăluțe albe puse deoparte pentru dzile negre,
cuibări-s-ar ursoaica și puii lui Baloo în cabana te de la munte,
arză-ț-ar para moșia unde-ți rumegă rubedeniile copitate,
pogori-ți-s-ar peste conac norocul și mana cerească – un Boeing 757 deturnat de muslimi și scăpat din frâie,
îngâna-ț-ar soacra hodina cu praftura puturosului,
rămâne-ț-ar fata borțoasă cu Regimentul 32 Gardă și Protocol,
îndoi-ț-ar cârciumarul vinul cu alaun, țipirig și vitriol,
primi-ț-ai grijania cu căcărează de mistreț și zamă de mătrăgună,
scuipa-ț-ar secretara în cafeaua de dimineață,
fugi-ți-ar muierea-n lume cu piticul de la cirkus,
pleca-ț-ar slava numelui în cele patru colțuri ale lumii cu zapis interpolesc de grabnică înlănțuire,
primi-te-ar bolnița și țâne-te-ar doftorii numa-n perfuzie cu electrolit,
colinda-ț-ar  Saturnaliile numai ciungii, leproșii, ciumații și smintiții,
propti-ț-ai caleașca cu iuțeală de 240 la oră într-un compactor nesemnalizat pe șoseaua de centură,
ferchezui-te-ar croitorul în giulgiu, pantofarul în conduri de carton și spițerul cu vată-n nas,
intra-r-ar pochii în grevă spontană pe durată nelimitată taman în ziua îngropăciunii tale,
ajunge-te-ai calfă la locul de eternă muncă în meșteșugul de fochist la cazane cu catran de înaltă presiune.

Așe să-ți agiute Dumnezeul Tatălui Tău Petrea Sidorovitul ce s-a milostivit să prăsească din spița ta neisprăvită o mare seminție de derbedei! Ameno!

Așe am dixi az - 01.13.anytime (graecas calendas)/ XXIX ab februarius 798 auc/ 10.oct.1582
Io, Pușkin - Grammaticus Multus Aenervatus -
uricar al vremilor cele câcăcioase de supt isprăvnicia Pârcălabului Arcadius Încruntatus supt vremile dregătoriei lui Giorgio Papilio Terribilis din țara ciuruită-n koor și coate a lui Hă-Hă-Hă al III-lea uns Chiorpec-Vodă prin mila duhurilor spurcate din catacombele ambasadelor.

------------------
*Zbenguită slovă! Al naibii MS Office crăcuit! Nici Old English Text MT nu vre’ să bată buchea b! Iertăciune, voi preamăriți cetitori nătângi!

Erată: În loc de brumărel se va citi răpciune.
Și o urare de care am uitat: „Rode-ți-ar hârțul tabelele de cubaj!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu