Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 23 august 2013

Bubulina botșăneană - ep.2

@domnu nemernicu’ cu toptanul
Ci mai faci coleguța aia a voastră – Bubulina botșăneană?
Îi deterăți, cum v-am rugat, cu rigla peste dește ca să nu-și mai bage copituțele în treburile și lucrărilor oamenilor mari?
Pare-mi-se că nu proceedarăți încă la măsura punitivă, altminteri n-aș fi primit atâtea semnale e-mailate precum că Bubulina s-o apucat de făptuit niște drăcii inimaginabile.
Cam toți plângăcioșii din Fâșia Gaza s-or jeluit că Bubulina n-o mai așteptat să i se usuce cerneala pe ucazul marinăresc de numire (rușinoasă) în cinul de magistrat și ungere cu caftanul de vel-ispravnic al dregătoriei din Fâșia Gaza.
Cică numai ce o trecut apa Siretului prin vad, imediat ș-o-nculțat ciubotele celea de le purta în copchilărie când mergea la păscut vacile pe islazul din Brehuiești.
Da mai apoi s-o-ncruntat orgoliul egocentric de fostă grefieră – umil scrib după dictarea unui giude competent în raționamente, motiv pentru care o tropotit din ciubote taman ca Vodă-Dragoș la descălecarea în Țeara Moldavă, apoi s-o apucat ca smintita să împartă pedepse, în capul răzășilor, cu buzduganul amorului propriu, condiționat comportamental de nivelul hiperestrogenic exacerbat prim inacțiunea vădită și rea-voitoare a lui Obidiu.
Mai mult de atât, s-o răsculat în iea și orgoliul Telectual dobândit în vremea când făcea kaka în pelinci, adăstată la umbră între bălăriile de la marginea tarlalei unde mă-sa și tac-su trudeau din greu cu sapa întru prașila gliei patriei, ca să-i asigure acesteia o armonioasă creștere, îngrijire și educare.

Așea că ș-o amintit Bubulina că o obținut un uimitor și fenomenal rezultat de 0,255 pointuri peste nota minimă de admitere în magistratură și mai ales că este posesoarea unui IQ oligofrenic de mai puțin de 80, dublat de un raționament logic impecabil atestat la valoarea execrabilă de 6,20. Atuncea s-o-ncruntat din străfundurile caracterului ei mizerabil, asemănător unui furnal adânc, negru, rece, gol și abandonat, și s-o apucat de scris literature Science Fiction cu tematică penal-procedurală. Așa de incredibile sunt bălăriile ce le-o debitat idioata, încât imediat a fost cooptată în Uniunea Scriitorilor din Țara Paielor și a Tizâcului, transhumați peste apă în Țara Canaanului a Bukovinei, plină de lapte și miere, făgăduită semințiilor botoșănenilor cei nenorociți încă de pe vremurile patriarhului Nechita – părintele națiunii dobitocilor botoșăneni exilați și autor al scoaterii și ieșirii semințiilor sărăntocilor botoșăneni din Țara Paielor Eghipețiene.

Ce mai tura-vira, îi un adevărat fenomen stilistico-lingvistic bubulina botșăneană, de te doare mintea ce-i în stare să facă din principiile și regulile generale ale dreptului roman, cu aplicabilitate direct la dreptul penal român.

Așa că de aiasta te interpelai rhetoric (adicătelea fără răspuns) a dooa oară, ca să-ț reamintesc îndatorirea voastră profesională de bază, și anume de a veghea la păstrarea neștirbită a prestigiului instituției voastre și a profesiei ce v-ați ales-o.

Motiv pentru care, în fapt, reiterez rugămintea formulată anterior de a o dota pe Bubulină c-o pereche de clanțe din oțel inoxidabil, astfel încât să fie pusă în imposibilitatea de a mai răsfoi terfeloage oficale, evitându-se astfel orice premise ce ar potența apariția unei noi opere din genul S.F. – penal.
Dar cum nu sunt răutăcios de feliul meu, nu mă radicalizez afirmând posibilitatea de a o arunca napoi pe Bubulină peste apă, simultan cu înfigerea unei cizme prime și impare în koor, astfel încât să ajungă taman în ocolul oilor și staulul vitelor unde și-o croit ucenicia juvenilă.
Ca să vezi că suntem toleranți, ne rugăm numai la țânerea Bubulinei pe lângă voi, băieții mari care știu să facă pipi cu putza din picioare, buni cunoscători ai meșteșugului procedural și legal din Ministerul public.
Deci, în loc de concluzie, ian de fii matale așa de nemernic, pune-i clanțele pe mânurile Bubulinei și țineți-o pe lângă voi, următorul cincinal, ca să deslușească acătării Quabbalah meseriei de magistrat.
Ucenicia în meșteșugul înclinării balansoarului Temidei înspre partea eticii sociale nu se deslușește făcând experimente stilistice nefericite dar care pot afecta NECONDIȚIONAT DESTINELE UNOR OAMENI.
AM ZIS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu