Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

miercuri, 28 septembrie 2016

Chess dymbowitzyan




Și cât de evidente sunt mișcările pe virtuala tablă cu pătrățele din Vallachia neo-securistă.
Recapitulând doar ultimele mutări:

- BaLaura mută Nebunul Mincinos (Tony bLiar), printr-o mișcare englezească, la K10 (Kiseleff 10) și dă șah judiciar la Regele Roșu;

- Regele Roșu mută pionul avocat en passant la ÎCCJ care-i capturează BaLaurei pionul botniței judiciare aplicată pieselor de pe tabla de șah;

- Ulterior Regelui roșu, nebunul IT al echipei Roșii, cu ajutorul unor cai troiani împrumutați de la masa PRU, capturează și el un pion futăcios  din trupa de swingeri ploieșteni ai BaLaurei, pion la care îi sucește oleacă gâtul și-l pune bine la păstrare într-un ipotetic schimb de ostatici;

- BaLaura, furioasă, trece la altă masă de joc, cu capitonaj verde-albăstrui și piese din lemn de acaju oferite prin misericordie de mademoiselle Woodrea, masă la care mută iarăși vreo trei cai – argați, procurori-arnăuți cu gena slugărniciei înscrisă definitiv în genom, cai care se apucă să-i joace în copite famiglia Captainului Barbarossa;

- Captain Barbarossa, trezit matinal la ora 12.00 din somnul de frumusețe isvorâtor de seminții din bestiarii, azvârle ocheada ochiului sburdalnic pe topografia și elementele tactice de pe tabla de șah, poruncește cu mânie să i se aducă degrabă un pocal plin cu o licoare din Irish Gubernia Ingliterei (scotch whisky) și constată că apărarea proprie îi este decimată, regina Joanna, turele, caii ginerilor și câțiva pioni neisprăviți fiind capturați la DNA. Vede undeva într-un colț de tablă un pion nepoțel mititel, scâncindu-se de foame și singurătate, se mâniază bunicul-Matroz Planetar mai ceva ca Popeye când a primit un anonim plic recomandat, conținând niște JPEGURI explicite cu Olive și Bluto. Azvârle cu obidă conținutul pocalului pe gâtlejul neistovit, trântește pocalul de pământ și-ncepe să declame cu duioșia lui Ahile-Peleianul: „Nu, Lulutza, nu Pagadi!”

(în transcriere literală, identică celei practicate de traducătoarea bruxelleză, s-ar cam putea înțelege ceva din folclorul rumânesc: „Lulutza, tuț mnezăii Doamnei tale materne, Io te-am făcut, Io te răpun!”)

- Nebunul Asesoft de la prima masă de joc o solicită din nou pe Balaura, mutând spectaculos printr-o rocadă mijlocie, mutând nebunul în locul turei iar regele pitulându-l în spatele fustelor reginei AdrianNa Stase. Adicătelea se autodenunță c-a fost părtaș cu Lulutza la tot felul de șolticării, cum ar fi: chiulitul în clasa a XI-a de la ora de rezistența materialelor, fumatul pe șestache, sub podul Minciunilor din Hermannstadt, a unui joint cu canabis pe când erau amîndoi în facultă la FeFe, sau mânăreala raportului de evaluare a lucrării de doftorat a Lulutzei.

Ș.a.m.v, ș.a.m.v. (și așa mai la vale)

- Acum văz că-i cam zăpăcită Lulutza de partida de chess simultan, așa că s-a pus oleacă pe prispă să-și mai tragă suflițălul greu încercat, loc din care azvârle riposte superflue concretizate prin comunicate de presă. Asta-i doar așa pentru nota la impresia artistică, nu de alta dar nu prea se face ca atunci când pizmașii trag în tine cu Tunurile din Navarone, tu să dai comunicate de presă de consistența jetului de la pistoalele cu apă.

Amu om aștepta zâlili de urmează, să vedem ce mutări mai scornește Lulutza.
Dară Io* zic că Lulutza n-o să poată rezista prea mult la simultanul de șah în compania paradigmaticului om spân și a legendarilor oameni roșii.
Și să vezi ce veselie o să fie pe chibiții care încep să se adune pe margini în momentul în care omul spân și oamenii roșii vor realiza soteriologia esențială a aforismului Mo, dujmanii dujmanilor mei este pretenașii mey!”

Și când te gândești că simultanul de chess dâmbovițean nu-i de colo, cu timp nelimitat, ci-i contra cronometru, ca vocațional haruspiciu ieu degrabă o potârniche pe care o spintec și văz în lobii ficaților ei că auspiciile sunt TOTALMENTE NEFAVORABILE Lulutzei, pe cale de consecință ar trebui deja să-și comande online câteva duzini de gobelinuri cu tot cu ațe, ace și modele, nu de alta dar la Târgșor timpul trece încet. Al năibii de încet.
=========
Update 28 sept:

HA, HA, HA, ChessLulutza s-a mutat la O A TREIA MASĂ DE JOC și a dat șah la Tata regilor! Sireaca fată! asta ar trebui să-și ia oleacă de concediu și să citească măcar în diagonală principiile Artei Războiului a lui Sun Tzu. 
Câtă minte îți trebuie să deslușești că NU DESCHIZI AL DOILEA FRONT decât ca acțiune manevrieră! Dar să te apuci să deschizi TREI fronturi - contra omului spân, contra omului roș și contra împăratului portocaliu, e ca și cum te-ai sui călare pe o bombă de aviație din Vtaraia Miravaia Vaina și te-ai apuca s-o faci pe-a Lipan-Țăndărică, bontănind cu barosul în focosul boambei. 
Caz definitiv prognosticat: Lulutza, cu toți arnăuții și argații ei, NU VA PUTEA FACE FAȚĂ EFORTULUI OFENSIV ȘI DEFENSIV impus de CELE 3 FRONTURI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu