Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 12 ianuarie 2017

Mobutu Sese SeKoldea Ngbendu Florea WaZa zBanga - PreaDecăzutul Jenerălaș-Satrap afrikaander

 

Nu-i așa că PreaDecăzutul cu 3 stele apocaliptice samănă cu un maimuțoi dictator african?

Unul dintr-ăla din talia lui Idi-Amin din Uganda, al Gaddafi - Libia, Mugabe - Zimbabwe, al Bashir - Sudan, Bouteflika - Algeria, Jammeh- Gambia, Aferweki - Eritreea, Nguema - Guineea Ec. sau Deby - Ciad? 

Adicătelea dezaxatul cu tulburări neuromotorii, la care-i bat culbutorii mai ceva ca tacheții de la o batoză sovhoznică de la colhozul din Scăieni, samănă la fix cu maimuțoii africani, împăunați în ținute cu multe lampasuri, fireturi, eghileți, frunze de stejar aurite, frunze de palmier argintate, nuci de cocos, banane și oase de pești fugu înfipte în nări? 

La cum se îmbracă cu toate tinichelele alea pe el, la cum stă pe el ținuta exact ca bulenderele de pe o sperietoare dintr-o tarla pârloagă, cu toată combinația aia de culori - galben cu vedre brotăcel și cu portocaliul strident, nu-i așa că seamănă cu Mobutu Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga?

------------------------

„12.          Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!
13.          Tu care ziceai în cugetul tău: "Ridica-mă-voi în ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălaşul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte.
14.          Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaînalt voi fi".
15.          Şi acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului!
16.          Cei ce te văd îşi întorc privirea în spre tine şi se uită cu luare aminte zicând: "Oare acesta este omul de care tremura pământul şi împărăţiile se cutremurau?"
17.          Oare acesta este cel ce prefăcea lumea în pustiu şi cetăţile le dobora şi nu da drumul robilor săi?"
18.          Toţi împăraţii popoarelor se odihnesc cu cinste, fiecare în locaşul său.
19.          Şi numai tu eşti azvârlit departe de mormântul tău, ca o ramură fără de preţ, ca rămăşiţele celor care au fost ucişi cu lovituri de sabie, zvârliţi pe pietre de mormânt, ca un hoit călcat în picioare.
20.          Tu nu te vei pogorî în mormânt, căci tu ai pustiit pământul tău şi pe poporul tău l-ai ucis! Niciodată nu se va mai vorbi despre neamul celor răi!
21.          Pregătiţi măcelul feciorilor, din pricina fărădelegilor părinţilor lor, ca nu cumva să se ridice şi să cucerească pământul şi să umple de ruine faţa a tot pământul.”

Isaia 14.12-21
------------------------

„13.        Tu te aflai în Eden, în grădina lui Dumnezeu; hainele tale erau împodobite cu tot felul de pietre scumpe: cu rubine, topaze şi diamante, cu crisolit, onix şi iaspis, cu safir, smarald, carbuncul şi aur; toate erau pregătite şi aşezate cu iscusinţă în cuibuleţe şi puse pe tine în ziua în care ai fost făcut.
14.          Tu erai heruvimul pus ca să ocroteşti; te aşezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc.
15.          Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale şi până s-a încuibat în tine nelegiuirea.
16.          Din pricina întinderii negoţului tău, lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate şi ai păcătuit, şi Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare şi te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat.
17.          Din pricina frumuseţii tale s-a îngâmfat inima ta, şi pentru trufia ta ţi-ai pierdut înţelepciunea. De aceea te-am aruncat la pământ şi te voi da înaintea regilor spre batjocură.
18.          Prin mulţimea nelegiuirilor tale, săvârşite în negoţul tău nedrept, ţi-ai pângărit altarele tale; şi Eu voi scoate din mijlocul tău foc, care te va şi mistui; şi te voi preface în cenuşă pe pământ înaintea ochilor tuturor celor ce te văd.”

Iezechiel 28.13-18


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu