1) sept. 2015 - Generalul Coldea decorat de ambasadorul Franţei cu Ordinul Naţional al Meritului
Note:
a) MRU relații excelente cu parteneri din Israel (bănuit a avea chiar cetățenia israeliană) iar „motivele de sănătate” oculte, ce au argumentat demisia au fost EXACT ȘI OPORTUN interpretate , ÎNCĂ DIN ZIUA DEMISIEI, de cei cu spirit analitic impecabil, a fi „pietre la rinichi”. Niște pietre așa, ... mai negre, ... în formă de cub.
c) Scandalul dă amploare unui ipotetic conflict instituțional între SRI și SIE.
a) așa-zisa amenințare, proferată în feb. 2015, este anterioară cronologic decorării ghenerălașului afrikaander cu Ordinul meritului !!!
c) armament achiziționat în ultimii 2 ani sau prognozat a se achiziționa: niște ruginituri de F-16 de la Portugalia, transportoare amfibii printr-un parteneriat dintre Automecanica Moreni de la germanii de la Rheinmetall, corvete de la Damen ScheldeNaval Shipbuilding BV, olandezii care dețin șantierul naval de la Galați.
Admiterea rezoluției ONU fără ca SUA să facă uz de dreptul de veto, așa cum erau uzanțele tradiționale, enervează peste măsură Israelul.
pentru ca în loc de concluzie pertinentă o analiză decentă by Cătălin Tache (11 ian. 2017):
=============================================================
CONCLUZIE CU GRAD MARE DE VERIDICITATE:
CE SĂ FIE? NU-I NIMIC!
SE SCHIMBĂ GARDA LA PALAT!
Nu garda pretoriană a vreunui Palat, ci se schimbă garnitura de guvernatori și capuchehăi care diriguiesc și sforăresc trebile în Colonia Experimentală Rroemenica!
Prea mult chichirez gâlceava pentru nica fason.
Schimbarea Satrapilor - bucuria și ocupațiunea predilectă a nebunilor.
=========================================================================
=========================================================================
Addendum.
Interesant de reținut ca arhivă:
sfârșitul lui 2013 - începutul lui 2014 - Coldea intervine la Alina Bica - șefa DIICOT în favoarea lui Ovidiu Tender.
„Coldea a spus că Tender e un pion important într-o situaţie geopolitică", a mai declarat Bica
Tender, printre alte firme, deținea la acea dată S.C. Prospecțiuni” S.A.
Simpla interogare a datelor publice îi situează „contextul geopolitic” al lui Tender în zona de influență vest-africană, în special Senegal și Maroc (Tender avându-și cartierul general la Dakar), dar și în state învecinate: Mauritania, Mali, Guineea Bissau, Republica Guineea, Sierra Leone, Liberia, Ghana, Benin, Togo, Burkina Faso si Coasta de Fildeș.
(o sinteză a afacerilor lui Tender precum și relațiile strânse dintre Tender și Frank Timiș )
Al năibii cum corespunde această zonă de interese din cel de-al doilea imperiu colonial francez - cunoscută sub numele de „Africa Franceză de Vest”.
Senegal, Maroc, Algeria, Tunisia, Mauritania, Guineea, Mali, Côte
d'Ivoire, Benin, Burkina Faso, Niger, Ciad, Republica Centrafricană, Republica Congo, Togo, Camerun...
În urma condamnării lui Tender din vara anului 2014, în 20 nov. 2014 Alina Bica este „umflată” de procurorii DNA de pe stradă și aruncată în închisoare.
Întrebare întrebătoare de baraj: ale cui interese le proteja Coldea atunci când a intervenit în favoarea lui Tender? sfârșitul lui 2013 - începutul lui 2014, după cum afirmă Bica?
Că-i încurcată rău de tot.
Coldea a intervenit la Bica, în favoarea lui Tender, demers efectuat sub auspiciile „enteresului naționale”.
Bica pune botul la Coldea și face nu știu ce proceduri ca să-l mai albească pe Tender.
Tender este condamnat.
Pretenuța lui Coldea - LCK - mama Heroină a cătușelor, PARADOXAL, o leagă pe Bica pe motiv că a încercat să-l scape pe Tender.
(paradoxul este lămurit de... informarea făcută chiar de Coldea către DNA prin care susține că ... Bica urmează să-l facă scăpat pe Tender. Ce jigodie ghenerălașul! Pe față îi spune Bicăi să-l scape pe Tender și pe din dos „o fute” de o îndoaie!
Dar dacă între cele 2 momente - intervenția la Bica în favoarea lui Tender și informarea trimisă la DNA EXISTĂ un delay - un interval de timp mai mare sau mai mic, spațiu cronologic în care se poate prezuma sucirea ghenerălașului?)
CE PLM TREABĂ E ASTA?
Din acest triunghi - COLDEA - BICA - KOVESI, cel puțin un protagonist MINTE CA UN BIRJAR.
uatdâfacisdis?
Singura explicație validă ar fi că, privit la nivelul evoluției strict individuale, poziția și atitudinea membrilor binomului Co&Ko de dinaintea decorării lor cu tinichele franceze este perfect antinomică atitudinii lor de după împopoțonarea lor cu tinichelele galilor.
Coldea decorat în sept. 2015; anterior, la începutul lui 2014 intervine în favoarea lui Tender .
Koveși, decorată în iunie 2016, paradoxal și inexplicabil mezalianței dintre ea și Coldea, o leagă pe Bica în nov. 2014.
Sărmana Lulutza, n-apucase să se prindă că Florian deja s-a sucit.
Avea să mai treacă ceva vreme până să se sucească și ea.
Iar după sucirea Lulutzei, dosarul Bica începe să se fâsâie rău de tot.
Exact în această cheie poate fi interpretată atitudinea lui Coldea, din februarie 2015, împotriva tronsonului de autostradă adjudecat de un consorțiu în care actorul principal este un colos francez în domeniul construcțiilor.
În loc de epilog:
„Atunci când un șef al serviciului tău secret (sau șeful structurii de luptă anticorupție) este decorat de o putere străină este ca și cum pe nevastă-ta ar premia-o ceilalți bărbați din bloc pentru … merite deosebite.”
(oare ce zice la art. 394 Cod penal în vigoare?
Bine, dar ăla articol nu e pentru lei, ci e pentru căței)
======================
update 1:
Nu întâmplător, zilele acestea revin în atenție circumstanțele morții bizare a fostului ofițer SRI Sorin Crivăț, decedat în condiții suspecte în penitenciarul Codlea cu doar o zi înainte de a fi audiat.
Atrage atenția una din zonele în care ofițerul Crivăț a efectuat misiuni: AFRICA.
„participase la niste misiuni in tari africane de unde culesese date si informatii legate de o intreaga retea infractionala privitoare la afaceri petroliere in care erau implicate nume grele din spectrul politic din Romania”
„ fostul sef al OSPI din MEC ii daduse, dupa misiunea din Nigeria pe care o avusese, 15 bibliorafturi lui Sergiu Medar, consilier prezidential la acea vreme, informatiile fiind legate de caracatita petroliera.”
sursa:
„Ce invatam din MOARTEA lui SORIN CRIVAT?”
update 2:
Iarăși un lucru BIZAR, în care ceva NU SE LEAGĂ, este ciudata poveste a răpirii lui IULIAN GHERGUȚ, în aprilie 2015, în Burkina Faso.
Iulian Gherguț era la acea dată agent de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul Burkinei Faso, în apropierea frontierei cu Nigerul și Mali”.
Era angajat al firmei Pan African Minerals o filială a Timis Corporation aparținând omului de afaceri Frank Timiș.
Trecând peste notorietatea relațiilor dintre Timiș și Tender, nu poate să nu atragă atenția un aspect bizar: cum de mărețul, competentul, profesionistul Serviciu de Informații Român, care cică a „soluționat” cu succes FALSA RĂPIRE a jurnaliștilor români din Irak, nu a mișcat un deget întru eliberarea lui Gherguț? E mai bine cumva ca Gherguț să rămână în mâinile răpitorilor africani, chiar cu riscul de a-și pierde viața?
Corolar: multe porcării se mai petrec în acea Africă vestică și mulți șobolani de Dâmbovița își au mustățile introduse în acele oculte sforării.
Update 3: fostul șef al SIE - Cătălin Harnagea, afirmă că Tender era doar o pușculiță a SRI, asemenea RCS/RDS, Asesoft sau multe altele neștiute.
Update 4: despre Frank Timiș, un articol cuprinzător aici
Citeste mai mult: adev.ro/o3pdjw
Citeste mai mult: adev.ro/o3pdjw
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu