Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

duminică, 25 februarie 2018

BUFONUL CURȚII și SATURNALIILE JUDICIARE


Acest mărunțel profesional, dar Lătrău cu vuvuzelă cât trâmbițele apocaliptice, este vremea să ajungă acolo unde îi este locul: LA MITITICA. Pe cale de consecință, să-și ia adio de la „pensia aia specială” a cărei rememorare il face să i se umple gura cupidă de bale.
Nu cred să mai existe în Rroemenica - Colonie Penitenciară și Experimentală Americănească - vreun individ cu statut de magistrat care să își permită libertatea de a scorni și vorbi atât de multe prostii și trăsnăi!
Oameni simpli, cetățeni neimplicați în nici un fel de activitate politică sau juridică, AU FĂCUT ÎNCHISOARE pentru mult mai puțin din ceea ce-și permite „fanfaronul nepereche”, „saltimbancul”, „clovnul” systemului judiciar rrumânesc.

Libertatea” absolută de exprimare a opiniilor ce și-o permite Fanfaronul Nepereche, în pofida prevederilor legale RESTRICTIVE, poate fi explicată pe filiera istorică a 2 precedente comportamentale: 


1) SATURNALIILE ROMANE, perioadă în care SCLAVII și LIBERȚII deveneau pentru o zi PATRICIENI și puteau debita orice măscării la adresa PATRICIENILOR și CETĂȚENILOR, deveniți la rândul lor SCLAVI.


2) În societatea medievală, la orice Curte Regală era un personaj unic, căruia îi era rezervată libertatea de a profera insulte la adresa nobililor și a regalității. Acel favorit al sorții nu era altul decât BUFONUL CURȚII. 


Așadar, rememorând apelativele comparative cu care Adrian Toni Neacșu l-a catalogat pe Fanfaronul Nepereche - SALTIMBANC și CLOVN - se poate enunța motivul pentru care Fanfaronul Nepereche își permite să facă multe nefăcute: 


CLOVNUL DANILEȚ ESTE ÎNTR-O PERMANENTĂ SĂRBĂTOARE A SATURNALIILOR JUDICIARE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu