Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 22 noiembrie 2019

As a conclusion

Plăvannis NU ESTE NAZIST în temeiul istoric consacrat al expresiei. 
Plăvannis este un NEONAZIST *. 
Unul de o factură extrem de primitivă, care cu un cinism înfiorător și feroce, cu Schmeisserul SRI și aruncătorul de flăcări al DNA ,  adaptează ”Mein Kampf” - biblia antecesorului său Adolf Schicklgruber - la realitățile concrete ale României secolului XXI.
Deci NU E NAZIST, CI E NEONAZIST. 
Unul de cea mai proastă factură comportamentală. 
Un grosier al Konzentrationlagerului, al epurării politice, al soluției finale sortite inevitabil Untermenschen-ilor care nu împărtășesc violenta ideologie neofascistă. Un metis arogant cu aere de Ubermenschen, care în mod nefondat și nesustenabil face o grețoasă apologie adaptată a elitei Herrenvolk alcătuită din lingăii, țuțerii și pupinkuriștii camarilei sale.

------------

* conformitate:

NEONAZÍST, -Ă, neonaziști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține neonazismului, privitor la neonazism. 2. S. m. și f. Adept al neonazismului. [Pr.: ne-o-] – Neonaz[ism] + suf. -ist.
sursa: DEX '09 (2009)

NEONAZÍSM s. n. Curent, revanșard, șovinist care încearcă să reînvie nazismul. [Pr.: ne-o-] – Neo- + nazism.
sursa: DEX '09 (2009)  

În același scop istorico-argumentativ, a se vedea în Cotidianul și editorialele profesorului Andrei Marga 

”La braț cu Mussolini, Hitler et Company”

„Corelația fatală din România”

respectiv Octavian Știreanu 

”Reeducarea lui Herr Jourdain” 

fragment:

Iată câteva exemple:
În 2019, la europarlamentare, trebuie umiliți ca scor şi apoi, în toamnă, călcaţi în picioare la Prezidenţiale şi în 2020 aruncaţi la lada de gunoi a istoriei, la Parlamentare. Trebuie să ne implicam TOŢI şi să îi aducem acolo unde le este locul celor din “Ciuma Roşie”, scria individul anul trecut.

„Nenorociţii ăştia din PSD nu mai au limite! … Mizerabilii lui Dragnea au ajuns să vină cu cele mai absurde acuzaţii. Sunt fierţi. Şi ăsta e doar începutul…. Urmează RĂZBOIUL TOTAL. Fără prizonieri, fără indulgenţe. Fără milă! Jos Ciuma Roşie!, anunța același pe la începutul acestui an.
Asemenea îndemnuri – nu xenofobe, ci fasciste de-a dreptul! – folosite în spațiul public au trecut nesancționate. Nicio instituție care se ocupă de apărarea constituționalității statului român democratic nu s-a sinchisit, iar despre deontologii care se preocupă de teorema lui Pitagora și numărul broșelor unei candidate la președinție n-are rost să vorbim…

Spre știința tuturor, reamintim că sintagma „ciuma roşie” a fost folosită exhaustiv de propaganda nazistă pentru a-i denigra pe social-democrații germani. Sloganul propagandei iohanniste nu este decât traducerea din germană a expresiei „Die Rote Pest“, care a fost titlul unui articol semnat de Fritz Reinhardt, cunoscut ca „una dintre eminențele cenușii ale economiei naziste“. Termenul a fost folosit de Joseph Goebbels, ministrul Propagandei în timpul lui Adolf Hitler, în articolul „Adevărul despre Spania“: „Arrests upon arrests. Now the Red pest is being thoroughly rooted out“. Același Goebbels publica în 1937 o broșură de 36 de pagini în care susținea că doar „Führerul” poate scăpa omenirea de „Ciuma roșie”. Asta după ce Hitler începuse „de-espede – rizarea” Germaniei în anul 1933, când a desființat și scos în afara legii Partidul Social Democrat german (SPD).”

--------


autorul imaginii: Șerban Terente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu