Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 24 decembrie 2021

Să-ți fie rușine, bogdan chirieac! Ești un PLAGIATOR NERUȘINAT!


 

Deși la acest moment în presa internațională (preluată de cea națională) sunt analizate doar cele 5 scenarii aplicabile Ucrainei, scenarii sintetizate de  Luke Coffey, directorul Centrului pentru Politică Externă din cadrul Heritage Foundation, pe site-ul specializat în probleme militare Breaking Defense, astăzi constat, cu neplăcută surprindere, faptul că bogdan chirieac, acest analist de mucava, emite o ipoteză nouă, interesantă.

Tăierea accesului Ucrainei la Marea Neagră pe întreaga lungime a litoralului ucrainean.

WOW!

De unde s-o fi inspirat acest ”genial” și ”vizionar” analist, acest miștocar ce stă cucurul pe multe contracte cu statul și efectiv reprezintă personalizarea expresiei „RÂD DE PROȘTI”? Hai să vedem ce „analize” și „predicții” prețioase emite acest șarlatan al analizei politico-militare?

23 dec. 2021. DC News.

Citat 

„Îmi este foarte teamă că Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, nu a dislocat 200.000 de oameni plus tehnica militară aferentă doar pentru o demonstraţie de forţă în faţa occidentului. Îmi este foarte teamă că în perioada următoare Rusia va ataca Ucraina sau cel puţin zona de sud a Ucrainei. Se va întâmpla ceea ce au anticipat analiştii occidentali, şi anume că Moscova ar putea ocupa tot litoralul ucrainean al Mării Negre, până la gurile Dunării, deci până la frontiera cu România, făcând, totodată, şi joncţiunea cu Transnistria.”

 

Iar ca să fie furtul în toată regula, la urmă enunță inclusiv ipoteza neimplicării statelor NATO:

 

„De altfel nici americanii, nici englezii, nici francezii, nici germanii nu vor pleca la război.”

 

Opssss!

Nicăieri, dar nicăieri în analizele inspirate de cele 5 scenarii ale lui Luke Coffey nu se afirmă ideea „ocupării integrale a sudului Ucrainei”!

În analiza menționată, varianta „Bugeac” este considerată ca o opțiune de sine stătătoare, nicidecum ca parte integrantă a unui plan ofensiv mai amplu.

Nicăieri în cele 5 scenarii ale analistului american nu se menționează Transnistria ca parte a planului strategic rus.

Și atunci de unde a răsărit în mintea „genialului”  calchiator această analiză inedită?

Păi, răspunsul ar fi unul singur: exact de acolo de unde s-a inspirat în trecut și dan andronic, și moise guran și mulți-mulți alți ”jurnaliști”, ”gazetari” și „formatori de opinie” de mucava: din subsolul articolelor, secțiunea comentarii, de pe blogurile unor amărășteni freelanceri, cvasianonimi dar care încă mai au mintea lucidă la cele ce se petrec împrejur.

Unde a citit chirieacul miștocar ”strălucita sa ipoteză”?

Le-a citit la comentariile articolului din data de 10 dec. 2021, de pe Cotidianul, intitulat „UE avertizează Rusia cu sancţiuni „semnificative”

 

Iată comentariul integral:

„Edelweiss - Ivory Tower Political & Military Analyst spune:      

11 decembrie 2021 la 10:48        

Care-i pohta Czarului Putin I cel Groaznik?

 

N-are nici o treabă cu „refacerea Uniunii sovietice”.

Tot ce vrea Czar Putin I este să-i dea o MĂREAȚĂ M**E decrepitului de la Casa Albă și să-l lase să se bălăcărească într-un penibil rar-întâlnit.

Așadar, Novorossyia (fostul Hanat al Crimeii) și Bugeacul (Bujdak) INTRĂ ÎN COMPONENȚA RUSIEI!

AM ZIS!

Și iacătă așa Ucraina o să aibă ieșire la Marea Neagră doar cu Zeppelinul iar fanfaronii ăștia cu dungi și stele-n cur, care se sclifosesc că au nu-ș ce proiect strategic la Marea Neagră, în fapt vor controla de facto doar vreo 10% din litoralul total al Mării Negre (litoralul românesc și cel bulgăresc)

Restul de 90% e al Rusiei și al Turciei.

 

Să ai 10% din litoralul Mării și să te erijezi în mare strateg zonal e ca și cum într-o Adunare generală a acționarilor, vine un acționar obraznic, cu 10% acțiuni și are tupeul să fie numit CEO.

Răspunde

 

Edelweiss - Ivory Tower Political & Military Analyst spune:        

11 decembrie 2021 la 10:49        

 

nota: într-o primă etapă a unui blitzkrieg rusesc, tăierea accesului la Marea Azov și Marea Neagră se va realiza pe un front de maximum 50-100 de km adâncime. Abia în perspectiva următoare, această cucerire se va dezvolta către nord, până la fostele limite ale Hanatului Crimeii.

Ofensiva rusească va consta în 3 sau 4 componente:

– o componentă terestră, dinspre Donbas

– 2 componente ofensive aero și navale, dezvoltate de la Simferopol înspre Nord-Est (litoralul Mării Azov) și înspre Nord-Vest (litoralul Mării Negre)

– operațiunea Bugeac ar putea fi realizată de către trupe aeropurtate, parașutate în Transnistria, a căror efort ofensiv ar putea fi conjugat cu cele ale forțelor navale și aeriene din direcția N-V.

ETA: sfârșitul lunii ianuarie 2022, cel mai târziu începutul lunii februarie 2022.

Și nu, nimeni dintre lătrăii europeni care acuma agită sperietoarea sancțiunilor economice NU VA MIȘCA NICI MĂCAR UN PAI PENTRU UCRAINA.

Suntem exact în aceeași situație din 1938, când, la anexarea Sudetenland (regiunea sudeților), prostovanul acela de Chamberlain flutura ca nărodul o hârtie numai bună de șters cu_rul.”

 

Așadar, elemente de similitudine:

-       Ofensivă în tot litoralul de sud al Ucrainei,

-       Operațiunea Bugeac – parte integrantă a strategiei generale,

-       Tăierea accesului Ucrainei la Marea Neagră,

-       Integrarea Transnistriei într-un ansamblu strategic mai amplu,

-       Neimplicarea activă a puterilor europene sau NATO.

Elemente de similitudine INEXISTENTE în cele 5 predicții ale analistului Luke Coffey

 

Concluzia acestui indubitabil exercițiu de calchiere nerușinată:

Acești guralivi prin studiourile televiziunilor, în fapt, ca valoare absolută, sunt ZERO-uri BARATE, fără pic de viziune, de inspirație sau de acuitate politico-analitică.

Ei doar au o listă de site-uri și bloguri, pe care o parcurg dimineața la cafea, în câteva zeci de minute, își însușesc ca măgarii ideile valoroase după care ziua întreagă le mănâncă gura ciuperci necântărite prin studiouri, fără să aibă MINIMA MORALIA de a menționa, măcar în treacăt, sursa de inspirație – acel amărât comentac / blogger, care a arat ca boul în țarină ca să aibă chirieacul ce mânca.

 

bogdan chirieac, pentru neobrăzarea cu care mi-ai furat ideile, fără să menționezi sursa, nu pot decât să-și trag un stuchit virtual între ochi, însoțit de ocara: SĂ-ȚI FIE RUȘINE, PLAGIATORULE!

----

 

p.s personal.: scârbit peste măsură fiind de aceste gunoaie pseudo-analitice, mi-am modificat adresa URL a blogului, acesta devenind astfel inaccesibil.

Iar pe Cotidianul NU VOI MAI POSTA ÎN VECI NICI O OPINIE CREDIBILĂ, NICI O ANALIZĂ VERIDICĂ și care mai apoi să fie preluată cu nerușinare de vreun popândău gușat!

AM ZIS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu