Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 28 iunie 2013

ANA ARE MERE sau



Generația lăpușneană PRO… dar mulți*

Reevaluarea națională 2013
Proba de  „aritimetică”
Varianta 67%
Timpul de lucru efectiv – conform legii referendumului pentru aprobarea proiectului de revizuire a Constifüției: joi de la ora 07.00 la ora 21.00 și vineri de la ora 07.00 la ora 23.00
Barem: se acordă din 10 puncte din oficiu și un bonus de alte 10 puncte din partea Ministrului de Interne, autorul genialului retorism „trupurile neînsuflețite ale cadavrelor celor decedați”

SUBIECTUL I - 30 de puncte
Pe foaia de concurs se vor scrie DECÂT rezultatele finale.

1 – (5 puncte) rezultatul calculului 1 + 1 este …
2 – (5 puncte) rezultatul calculului 1 - 1 este …
3 – (5 puncte) rezultatul calculului 1 x 1 este …
4 – (5 puncte) rezultatul calculului 1 : 1 este …
5–  (5 puncte) rezultatul calculului 1 ridicat la puterea 1 este …
6–  (5 puncte) rezultatul calculului rădăcina pătrată din 1 este …

Subiectul II - 30 de puncte
Pe foaia de concurs se va nota, după caz, DA, NU, NU ȘTIU sau MISERUPE. Fiecare răspuns notat va fi considerat corect.

1 –(5 puncte) într-un cerc de centru O și rază R, să se deseneze o seceră reprezentând un semicerc. În același cerc să se înscrie un ciocan înclinat la 30 de grade față de verticală, al cărui coadă să intersecteze mijlocul arcului de cerc reprezentând secera.

2 – (5 puncte) se dă un pătrat având aria de 64 de centimetri pătrați. Să se precizeze dacă „pătratul” este numele figurii cu aria de 64 de centimetri pătrați.

3–  (5 puncte) În tabelul de mai jos sunt prezentate notele obținute de elevii unei clase la simularea examenului de evaluare națională.
│Nota 1 – 4 elevi │Nota 2 – 5 elevi  │Nota 3 - 6 elevi  │Nota 4 – 9 elevi  │Nota 5 – 1 elev │
Să se precizeze dacă profesorul de matematică de la acea clasă va beneficia, în anul școlar următor, de salariul de merit.

4 – (5 puncte) Ana și cu Bogdan au împreună 2 mere, un morcovel și 2 prune.
Ana și Christina au împreună 2 mere și 2 pere.
Să se precizeze dacă Ana are mere sau pere.


5–  (5 puncte) se dă funcția f : R →R, f(x) = │ax - b│
Cunoscând că f(1) = 2 și f(2) = 0, să se reprezinte un sistem de axe ortogonal xOy.

6 – (5 puncte) se dă expresia E(x) = 1/2x : 1/2x. Să se precizeze opinia personală dacă, pentru orice x număr real diferit de zero, E(x) = 1


Subiectul III – 30 de puncte.
Pe foaia de concurs se vor trece numai rezolvările de pe copiuțe, SMS-urile recepționate sau indicațiile profesorilor supraveghetori.
1 - Se dă un teren de joacă, sub forma unui spațiu public de formă dreptunghiulară, pe care se construiește ilegal o terasă.
a) – (5 puncte)  Să se precizeze, cu aproximare prin adăugare,  probabilitatea ca bodega de care aparține terasa ilegală să fie a unui fecioraș de bani-tata (progenitură de primar, consilier, parlamentar, milițian, magistrat, funcționar, etc)
b) – (5 puncte) Se dau următoarele date: dimensiunile locului de joacă sunt de 20 de metri lățime și 50 de metri lungime, prețul zonei stabilit pentru concesionarea terenului este de 50 de euro / metrul pătrat/an , prețul concesiunii plătit de beizadea lui tac-su este în sumă totală de 125 de euro/suprafață/an, să se stabilească valoarea discountului de care a beneficiat beizadeaua.
c) – (5 puncte) Prin reducere la absurd se dă următoarea situație: lucrătorii de poliție în colaborare cu inspectoratul școlar, desfășoară o acțiune de combatere a absenteismului în școli. La locul de joacă sus-menționat, la 08 h 14 min. 32 sec. sunt descoperiți 22 de juni și june, în stare de ebrietate-mangă, căzuți pe sub mese, cu seringa în venă și creierii emanând miros de etnobotanice, iar junele dezabiate până dincolo de negligees. Presupunând că toate cele 22 de beizadele fac un efort de voință și reușesc să-și sune genitorii de pe iPhonurile cu system de operare Android, să se precizeze dacă între numărul minim al elevilor sancționați și numărul maxim al polițiștilor destituiți există o relație de proporționalitate directă sau inversă.

2 – Se dă un paralelipiped dreptunghic, cu baza un pătrat având latura de 40 de cm și înălțimea de 80 de cm.
a) – (5 puncte)  Verificați dacă unghiul făcut de o muchie laterală cu planul bazei este de 90 de grade.
b) – (5 puncte) Paralelipipedul este secționat cu un plan paralel cu bazele, la jumătatea înălțimii. Să se precizeze câte cuburi rezultă în urma secționării.
c) – (5 puncte) Să se calculeze distanța PQ, unde P și Q sunt mijloacele a două fețe laterale opuse.
=======
* Epilog:
Băăăăă! Ăștia cu Învățământul! Ați luat-o RAZNA CU TOȚII?
Nu mai aveți RUȘINE?
Acele subiecte, rezolvabile în 9 minute de un elev de gimnaziu din vremea lui împușcătoiul, vouă vi se pare a fi STANDARDUL VALORIC SUPERIOR AL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI MODERN?
Tatailor și mămucilor! Ce „pensie” o să vă primiți voi din partea „evaluaților” ăștia!
AI HAI!
=======

Eu l-aș condamna la galeră pe viață pe BOUL de a redactat subiectele și baremul variantei 3.
Pe lângă faptul că nivelul de dificultate al variantei se adresează celor cu IQ mai mic de 40, autorul subiectului dă dovadă și de oligofrenism infantil.

Iată-i proba verității:
Subiectul al II-lea, punctul 3
„Ana și Bogdan au împreună 7 mere, iar Ana și Călin au împreună 8 mere. Determinaţi câte mere are Ana, știind că, împreună, cei trei copii au 12 mere.”

Și iaca rezolvarea BOULUI din barem:
„Călin are 12 - 7 = 5 mere (3p)
Ana are 8 - 5 = 3 mere (2p)”

Dar dacă un copchil, cu mintea ca prâsnelul, făcu rezolvarea așa:

Notăm cu a, b și c numărul de mere ale fiecărui copil.

a+ b+c = 12
a+b+a+c = 7+8 adică a+b+c+a=15
12+a=15
Rezultă că a = 3.

ANA ARE 3 MERE :-?
Iar autorul subiectelor variantei 3 ESTE UN BOU CU TALANGĂ DIRECTOARE.
-----
(p.s. așteptăm cu interes momentul crucial în care, la proba de matematică a evaluării naționale, una din cerințe va fi să se răspundă „Câte rațe au fost furate din coteț de către cățelușul cu părul creț”.
Abia atunci, conștientizând dezastrul ireversibil al Absurdistanului Rromânesc,  putem cu toții să ne luăm pașapoartele și s-o apucăm care încotro om vedea cu ochii.
Ultimul să stingă lumina!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu