Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

duminică, 11 noiembrie 2018

„NE BIS IN IDEM” (sau judecata repetitivă din Colonia Penitenciară și Experimentală Rröemenika)




I. prima dată te judecă PORCII.
Bineînțeles, după cele mai cutumiare reguli partinice ale clanului porcilor orwellieni: „All animals are equal but some pigs are more equal than other animals”


II. A doua oară te judecă „hoții” („hoț” fiind în închisori termenul generic pentru „persoană privată de libertate”).
Astă a doua judecată este mai aspră decât prima, arhicunoscut fiind un aforism anonim – „Să te ferească Dumnezeu de judecata hoților”

III. A treia oară, după executarea integrală a pedepsei, te judecă Limacșii non-civismului ereditar. 
E grăire despre specia nevertebrată a POLTRONULUI-ETALON, cel al cărui decalog se rezumă doar la respectarea cu sfințenie a poruncii de a da ascultare stăpânirii. Cei care nu ies niciodată din disciplina rândului social, nu au nici un fel de reacție atunci când sunt scuipați de politruc, bătuți de milițean, insultați de popă, nedreptățiți de jude, înșelați de băcan sau cârciumar.
Sunt totuna cu cei a căror existență se irosește inutil doar de-a lungul orizontalității cenușii a capului plecat întru mângâierea nevătămătoare DOAR cu latul sabiei guvernamentale.
Sunt cei al căror aport la ascensiunea evolutivă a comunității sociale, la evoluția permanentă a societății înspre binele conceptual se rezumă DOAR LA URMA DE MUCUS FETID LĂSATĂ ÎN URMA DESTINULUI LOR PRĂFUIT ȘI INUTIL.
Sunt cei ce doar respiră inutil aerul, mănâncă, se cacă, dorm și se fut.
Judecata acestor „Sfinți” de toloacă inundată este chiar mai aspră decât judecata hoților.
Căci Limacșii se uită la tine cu nepriceperea minții ce nu concepe ca cineva să se revolte împotriva nedreptății, împotriva nelegiuirii.

IV. Pentru ca în final să se complinească penitența deja executată în regim carceral cu judecata vreunui NEICA-NIMENI de pe Feisbuc.
Acest ultim „trial” este chiar mai îndrăcit decât judecata limacșilor, căci doar se știe că în acest NEMĂRGINIT OSPICIU denumit Facebook, 102,(6)% dintre profiluri sunt  veritabili Sfinți, Genii incontestabile, Rockefelleri indubitabili, Filosofi de renume mondial, Juriști de incontestabilă valoare planetară, Analiști de talie galactică și Eticieni de anvergură universală.

Cum ar veni Facebook este clubul elitist și select al celor creionați în headerul blogului meu:
-         fanatici, psihopaţi şi intoleranţi,
-         sclavi ai prejudecăţilor,
-         beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur,
-         Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale,
-         Ctitori ai Pietrei Unghiulare,
-         Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi
-         Deţinători ai Adevărului Absolut.

În atare înghesuială de  juzi de mucava și tinichea, oare o mai rămâne ceva... materie primă pentru vreun eventual trial escatologic, rezervat unui prezumtiv Domn Zeu?
Cred că nu!

Așadar... 



Un comentariu: