Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 9 noiembrie 2018

„O reacție … furtunoasă într-un pahar cu apă” (comedie aeternă într-un singur act)



JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE (șezând pe scaun): Hei! ia să vedem acu ce mai zice politica. Citiși ceva?

IPINGESCU: Mediafax. Bravos site, domnule! Ăsta știu că combate bine.

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE: Apoi nu-i zice lui degeaba "Vocea Lătrăului Naționale"!...

IPINGESCU (citește greoi și fără interpunctație): „Clarificăm situaţia, dar vreau să fac câteva precizări. Prima, la DNA nu s-a schimbat absolut nimic. Continuă să fie scurse informaţiile către presă pe surse judiciare, se dau informaţii false, se fac tot felul de presiuni pentru condamnarea unei persoane în opinia publică înainte de a fi judecată.”

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE (mulțumit): Ei, bravos! Aici a adus-o bine.

IPINGESCU (căutând șirul unde a rămas): "... la DNA ...nu s-a schimbat nimic..."

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE (cam nedomirit): Adică, cum nu s-a schimbat nimic?

IPINGESCU: Stai să vei... că spune el... "Fenomenul pe care toţi l-am denumit telejustiţie este brevet marca DNA şi se demonstrează şi în cazul de faţă.”

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE (nedumirit): E scris adânc.

IPINGESCU: Ba nu-i adânc deloc. Nu pricepi? Vezi cum vine vorba lui: să nu mai mănânce nimeni din sudoarea bunioară a unuia ca Microsoft și Fujitsu Siemens Austria , care sunt din popor; adică să șază numai poporul la masă, că el e cu licență.

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE (lămurit): Ei! așa mai vii de-acasă. Bravos! Zi-i nainte.


IPINGESCU: Stai să vezi: acuma vine un ce și mai tare.

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE: Ei!?

IPINGESCU (urmând citirea): „Realitatea e că nu am luat niciun ban, niciun leu mită sau alte foloase din partea sau în cadrul acestei afaceri denumite Microsoft. Acum, sigur că sunt supărat şi enervat pentru că nu am cum să demonstrez aceste lucruri, decât în măsura în care voi avea acces la dosar. ”

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE (cu deplină aprobare): Știi că și aici lovește bine! Da! cine mănâncă poporul să meargă la cremenal!

IPINGESCU (bătând cu mâna-n gazetă): Apoi de ce scrie el, sireacul!

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE: Dă-i nainte, că-mi place.


IPINGESCU: "Relevantă este această încercare prin care senzaţia mea este că se dă startul la campania electorală. Avem o situaţie în care un candidat la prezidenţiale e anunţat. Poate că se doreşte ruperea coaliţiei. E o încercare de care am mai auzit: încercarea „Guvernului meu nr. 2”

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE (care la fiece accent al lui Ipingescu a dat mereu din cap în semn de aprobare, îl întrerupe cu entuziasm): Hahahaha! i-a-nfundat!

IPINGESCU (urmând cu tărie): "Ceea ce remarc în continuare este implicarea Justiţiei, dar nu a justiţiei, pentru că justiţia este reprezentată de judecători şi de instanţe, dar implicarea parchetelor şi practic a ceea ce am denumit a statului paralel în jocurile politice din România.” (amândoi rămân foarte încurcați.)

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE: Adicătele, cum vine vorba asta?

IPINGESCU (după adâncă reflecție): A! înțeleg! bate în ciocoi, unde mănâncă sudoarea poporului suveran... știi: instanțe... parchete… statul paralel…

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE: Ei! acu înțeleg eu unde bate vorba lui! Ei! bravos! bine vorbește...

IPINGESCU: ĂSTA COMBATE, domnule, NU ȚI-AM SPUS EU!

JUPÂN CĂLIN LEHARDACHE: Apoi, nu-i zice lui degeaba "VOCEA LĂTRĂULUI  NAȚIONALE"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu