Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

marți, 17 decembrie 2019

Acum 30 de ani. QUI PRODEST?

Acum exact 30 de ani, pe 17 decembrie.
Era într-o duminică.
Cei mai mulți dintre elevi erau în învoire în oraș și începeau să se întoarcă în cazarmă.
Pe la orele 19.00 s-a comunicat indicativul „RADU CEL FRUMOS” corespunzând alarmei de luptă parțiale. (indicativul pentru alarma de luptă totală fiind „Ștefan cel Mare”)

De atunci și până acum, multe s-au schimbat și adevărul integral al acelor zile, obiectiv și mai ales subiectiv, astfel cum a fost perceput și trăit de participanți sub impulsul circumstanțelor momentului, a suferit uriașe transformări, coafări și cosmetizări.

Toată lumea vorbește, cu mintea de azi și încălțat cu pantofii Prada, Gucci și Bugatti, în referință la acele vremuri, trăite cu mintea și în bocancii militari ai acelor vremuri. *

Dar cel mai trist este că tot felul de NEMERITUOȘI și NEPARTICIPANȚI formulează opinii, emit sentințe și trag concluzii superflue.

Printre guralivii neparticipanți fiind inclusiv căcănarul ăsta de Plăvannis, care în acel tenebros solstițiu de iarnă probabil era în honeymoon și preocupat exclusiv să i-o tragă sub codiță Eclipsatoarei lui, cu care se cositorise cu doar o lună înainte (nov. 1989).

Ca să nu mai amintim de atitudinea totalmente halucinată a unor tineri incredibil de hashtag, cei mai mulți aflați în străinătate, studiind la cele mai prestigioase universități sau având joburi la care nici măcar nu putea visa generația mea - generația păzitorilor cu arma în mână a chinurilor facerii acestei țări democratice.

Putzoii, în infatuarea lor millennials, își închipuie că dreptul la libera circulație și dreptul la alegerea liberă a profesiei și a locului de muncă sunt niște drepturi pe care le-au dobândit în mod natural, prin simpla lor ieșire din pizda mamei lor.

Pentru ei,  cei 99 de morți și peste 300 de răniți ai Sibiului sunt doar un fel de moft.
La fel cum toți cei 1165 de victime ale Revoluției sunt doar așa niște chestii trecătoare, numai bune de menționat la rubrica „și alții”.

foto: Nicu Cherciu

Nemaifiind loc de nedemni și neparticipanți păreriști și nici de puțoi millennials fără pic de decență și recunoștință, nu mai rămâne decât eterna întrebare:
QUI PRODEST?

-------

*
Mintea și bocancii acelor vremuri sunt DOAR cele care erau nevoite să-l audă pe infectul acela de Brateș spunând în direct la TVR că:

- elevii școlilor militare au rămas fără muniție iar școlile sunt atacate de teroriști - pe când realitatea faptică era taman invers: în fiecare încăpere și la fiecare locaș individual existau munți de muniție de diferite calibre , grenade defensive simple sau legate în mănunchiuri antitanc de câte 3, coctailuri Molotov pregătite pentru respingerea unui eventual asalt;

- că apa de la chiuvetă este otrăvită - și e un real șoc să auzi asta exact atunci când bei apă de la chiuvetă;

- că de la ultimul etaj al hotelului Continental se trage asupra mulțimii și că este incendiat, fapt ce te determină să privești cu grijă către respectivul reper și să vezi că NU ARDE NIMIC și nu trage nici dracu.

Realitatea obiectivă a acelor vremuri este cea a misterioșilor luptători îmbrăcați în combinezoane negre, dotați cu pistoale mitralieră calibru 5,45, sosiți în 21 dec cu misterioasa aeronavă Rombac 1-11. (fiind prima dată când se putea vedea acest tip de aeronavă venind la aterizare la Turnișor și având  o altitudine de doar câteva sute de metri deasupra  orașului).

Misterioși „combatanți” care ulterior au fost zăriți pe Casa Modei și pe blocurile din apropiere, fiind sursa focului deschis asupra cordonului de elevi-ofițeri de la infanterie, care stăteau cu spatele și asigurau cordonul de protecție din fața sediului Miliției și Securității (s-a tras în ei din spate, acolo apărând prima victimă a Revoluției din rândul militarilor - elevul Mițiți Dan din anul I).

Realitatea subiectivă a acelor vremuri este cea a diversioniștilor care intrau pe frecvențele radio de comandă și întrebau „câți soldați de mămăligă sunteți acolo”.
 
Realitatea acelor vremuri este cea a momentului înserării zilei de 22 când, după trecerea pe stradă a unui autoturism bizar, s-a auzit un pleosc imperceptibil și imediat grădinița din fața porții Școlii Militare de Transmisiuni pur și simplu a explodat din temelii. (fusese lăsat intenționat gazul deschis.
Autoturism care anterior, fusese dat în consemn prin stațiile radio ca fiind „cu drept de liberă trecere”, nefiind „inamic”).

Realitatea indubitabilă a acelor vremuri este casca găurită de glonț  a căpitanului de transmisiuni (maior p.m.) Niță Octavian, ucis pe când se afla în paza Poștei de pe strada Mihai Viteazul, de glonțul unui sniper pitulat (zice-se) în cabina unei macarale.

Realitatea inexplicabilă a acelor vremuri e cea în care unitățile militare din Sibiu erau anunțate că dinspre Râmnicu Vâlcea se apropie o coloană de TAB-uri capturate de teroriști iar când colo, în loc de teroriști, era o companie de vânători de munte care primise ordin... să meargă să ajute școlile militare care nu mai pot face față asaltului teroriștilor (Ciu-ciu, asta era deja prin 22 sau 23 când deja era liniște în Sibiu). (operațiune style Otopeni reloaded)

După cum tot „realitate” psihedelică e zvonul că teroriștii vor încerca să pătrundă în cazărmi prin gurile de canalizare.
Sau zvonul că școala de dresaj câini de la Poplaca va ataca cu câini dresați să sară gardurile, având legată la zgardă o încărcătură explozivă. (n-a văzut nimeni nici un câine fanatizat de victoria socialismului)

Și multe alte asemenea nebunii a căror amintire a fost estompată de omeții uitării cernuți de cei 30 de ani de rescriere a Adevărului și a Istoriei.

DOAR CINE A FOST ACOLO, în Timișoara, în Sibiu, în București, în Cluj, în Buzău, Brașov sau în oricare alt loc fierbinte al Revoluției, are DREPTUL DE A VORBI.

Neparticipanții care acuma se înfoaie pe ei de-atâta nedemnă prețiozitate, ar face bine să le mai tacă fleanca. 

Mai ales celor care acum 30 de ani erau la futut, în luna de miere și, după prima tură de hâțâneală, în loc de țigara de după au dat drumul la televizor și au exclamat uluiți: 

„Uite, Ravisanta mea Răvășitoare, în Țară și în Sibiu e Revoluție. 
Hai să te mai fwt o dată „autumn doggy style”
 
----------

Bag pula-n șandramaua voastră de țară.
Mă duc să-mi sap grădina!
La anu oi avea legume și n-o să fiu nevoit să stau cu mâna întinsă la vreum bulangiu neparticipant, ajuns îmbuibat postdecembrist.





final

6 comentarii:

  1. O Doamne, ce bine graiesti... Si eu cu palma de pamant abia cumparata, banul jos, ca deh nu ma-ncred in camatarii legali.... ma simt in al 9-lea cer. Felicitari, si eu aveam 14 ani la Revolutie, si am iesit la televiziune sa o "apar"... Si m-a durut in fundeni de acte de revolutionar.... Ai grija de glie si multa sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțam de firitiseală, „without handcuffs”.
    Asăminea.

    Deși pare offtopic, ultima parte a postării constituie esența rezistenței prin ... INDIFERENȚĂ.
    Retragerea voluntară într-un Turnuletz de Fildesh, aseptic și diafan, în care să-ți desfășori trebile tale plăcute suflițălului.
    Trebi care, de cele mai multe ori, în condițiile globalismului din ce în ce mai agresiv, poate asigura acele minuscule resurse necesare traiului (Alvin Toffler în „Al Treilea Val” a descris exact situația singurelor persoane care pot scăpa oarecum din cleștele corporatismului, a globalismului, a controlului de tip Big Brother „1984”.

    Cât despre cui a folosit Marea Loviluție Socialistă din Decembrie, nu mai este nimic de grăit.
    Uită-te primprejur la toți guralivii îmbuibați!
    Cu toții NEPARTICIPANȚI și NEMERITUOȘI ai acelor evenimente excepționale în viața și destinul unui om.
    Dar cu toții cu un TUPEU inimaginabil și cu o CLANȚĂ mare cât portalul tunelului de la Mestecăniș.
    Singurii care ar avea dreptul să vorbească sunt cei care acum, trecând peste etapele succesive, de dezamăgire, indignare, furie, scârbă, dezgust, s-au imunizat în indiferență și au ajuns să TACĂ.
    O tăcere infinit mai acuzatoare decât un milion de pagini de rechizitoriu cu subiect și predicat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba eu zic, bade, sa iesiti si sa vorbiti. Sa spuneti adevarul VOI, cei care ati fost martori oculari, in linia intii. Poate n-ar mai avea atita spor clantaii de de serviciu (servicii). Vasa zica, masacrul de la Otopeni avea sa se repete. Ce minte criminala i-a asmutit pe militarii nostri unii impotriva alto

    Off topic la off topic: sa-ti rodeasca tarina inzecit si inmiit!
    Imperiul Binelui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba nu, mey!
      N-o să zic nimic.
      Doar o să alcătuiesc un docWord la mine pe pisi, în care să mai conserv estompatele amintiri ale acelui tenebros solstițiu de iarnă.
      Ca să am ce povesti peste ani și ani, la nepoți și strănepoți, că am participat direct la un excepțional și epocal eveniment și să le spun Istoria AȘA CUM A FOST TRĂITĂ, nicidecum ISTORIA MISTIFICATĂ pe care le-o bagă cu anasâna pe gâtiță tot felul de popoare migratoare ce străbat această țară în lung și lat și-o frământă apăsat în ștolurile potcoavelor.

      Pentru Urbe și Orbe nu merită de irosit nici o slovă, nici o buche.
      Căci, iminența fenomenului de implozie este de o evoluție inevitabilă, mai ales la acele comunități sociale care și-au pierdut sau răsturnat sistemul de valori iar „selecția inversă” a ajuns să fie bizară „normalitate”
      Cu atât mai mult va face implozie acea alcătuire socială fundamentată pe mediocrități și nulități, căreia îi lipsesc personalitățile politice, eminențele academice, științifice sau artistice, titanii gazetăriei de conduită high-level sau, de ce nu, vocile aspre și răspicate ale societății civile.

      Orice structură socială lipsită de acești piloni ai stabilității organizatorice, instituționale, comportamentale, artistice, deontologice, civice etc. nu este altceva decât o adunătură, o târlă de oi năuce behăitoare, care mai devreme sau mai târziu se va risipi în cele patru colțuri ale rozei vânturilor.

      Căcatul ăsta caricatural, simulacrul ăsta social denumit Kolonia Penitenciară și Experimentală Rröemenika nu merită nici măcar osteneala unui stuchit pe frunte.

      Dă-o-n morții mamei ei de șandrama distopică-gestapovistă-orwelliană-absurdistană.

      HOWGH!

      Ștergere
  4. "..eram atât de tineri...și aveam de unde muri !'

    crezi că timpul care ne-a mai rămas ne chema la joacă?

    Țară, Țară, vrem ostași !

    ...tu ești un fel de Omu' Negru , iar eu o Baba Oarba ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știi ce scrie pe crucea eroului de 18 ani și jumătate Heinz Reinhold Wilhelm, urmărit de un călău securist și împușcat în cap pe strada Mirăslău, la nici câteva zeci de metri depărtare de cazărmile Institutului de Transmisiuni?

      “Nu credeam să învăţ a muri vreodată”

      Ștergere