Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 23 martie 2012

Politichia de mărgăritar*


Moto: „Gura păcătosului adevăr grăiește.”

Un reporter, ceva mai prostuț de feliul lui** și prin urmare cam ineficient d.p.d.v. redacțional, este trimes să ia pulsul preelectoral al unui cătun nenorocit, situat cam pe unde se agață harta-n cui, loc în care și uliul face un viraj în vrie autoimpusă, panicat fiind de perspectiva nefavorabilă a grănicerilor ucraineți.
Ajunge papugiul scîrța-scârța pe hârtie la locul împricinat dar… dialectica marxistă, implementată original în capitalismul de cumătrie, postulează fără putință de tăgadă că … puturosu-i tot puturos.
În loc să consulte personagiile îndreptățite, prin ineficiența trândav-bugetată, să-i ofere relații competente despre politichia de mărgăritar locală, comodul scribalău îl interpelează pe primul omuleț întâlnit în vecinătatea adiacentă indicatorului ”Welcome in Bortileni!  Please drive carefully! Don’t drink and fly!” – adicătelea pe un moșneag matusalemic, mititel și uscat la trup ca un toiag patristic, uitat de Dumneazău - The One pe pământuțul acesta ca să le facă în ciudă efemeridelor pițipoance tunate, botoxate, liposucționate și siliconate.
Cu un chiștoc de mahoarcă fumegând pe sub colțul musteații, NTSM echipat în pufoaică și ciubote imperios necesare difuziei omogene a bălegarului de-a lungul și de-a latul pârloagei deținută cu titlu absolut de proprietate, bun propriu constituțional consfințit dar ipotetic sancționabilă fiscal de BOUL aceala de fuia.
Întreabă dialectic semidoctul mediatic:
„- Bădie, aș vrea să știu cum e cu politica în satul matale? Cine și cum se ocupă cu trebile astea?”
„- Dai o țâgară ca să-ț’ răspund?” – contrează condițional mumia grăitoare.
”- Dau!” – replică păcăliciul, completând optativ, printr-o filantropică pașcă de duhan Plugarul***, categoria gramaticală definitorie a verbului sub ale cărui auspicii au debutat interogațiile sociologice.
”- Păi, dom’le dragă, la noi în sat, numai câțiva zăpăciți puturoși mai au timp de pierdut cu așe’ PROSTII.
Unu-i primarul care se opintește de zor cu pesedeu. Apoi îi popa-prostu’ care tot cu comuniștii țâne. Directoru’ de la școală țâne cu securiștii de la peneleu, vicili țâne cu ceilalți comuniști pedeu iar jândarul se trage de șireturi cu ceilalți securiști de la peceu c-așa i-o lăsat tac-su cu limbă de melițian. Numai cârciumarul îi ceva mai aiurea și le ține partea la ruteni că doară de acolo-și aduce mitilicul cu care înnebunește lumea.
În plus mai sunt câțiva șturlubatici care n-au nica ocupație tătă zâua și se adună pe terasa de la bodegă unde se încontrează între ei vorovind despre cum o să adune  zăbăucii de la peremeu lumea pe stadioane la împușcat tâlhari.
Cam atâta-i ghișăftul pe la noi pe aicea.” – grăiește adânc ascendentul în drept al celor ce au născut veșnicia.
„- Dar ceilalți oameni cu ce partide țin?” – o dă de-a rostogolul scribble-rostoganul formator de opinie civică.
„- Ei, ceilalți locuitori SUNT OAMENI SERIOȘI și-și văd de treaba lor!” – rezumă exhaustiv moș Adam … … …

--------------
* based on a true story.
** aidoma largii majorități a pitecantropilor amploiați, prin regresie negativă,  la coprocotidianul ce priveghează, cu colți de buldog pensionar și chior, la integritatea democratică a Adevărului utopic pedelacheu.
FU! șobolani imunzi!
*** nici mama lui jessus sin joseph nu poate sau nu vrea să răspundă la questionul cum Baal-Zebub întră coloana de TIR-uri în gubernie, buchisite cu tiutiun și precedate prudențial de antemergători cu flashuri roș-albastre trimeși cu ordin de serviciu verbal, în „misiune de luptă” bugetar-partizană, de către un fost student la TCM care face șuruburi din orice și prin logică extrapolare care face bani neimpozabili și din peatră seacă.
Costache, postac nemernic, lasă naibii forumurile în sama troglodiților perfectului-compus versus dativul pronumelui personal și cercetează aceste legi să te văd de le-nțelegi.
Ori le-nțelegi obiectiv și-ți binemeriți solda instituțională, ori le deslușești anapoda ș-atunci se alege arhanghelița ta bizetiană cu un viloi de neam-prost și-o excursie mocca în ThaiLanda să se dedulcească la un spa populat de striperi over ten inches.
FU! și ție, puiule, că doară suntem în perioada când ne dorim unul altuia exact ce ne trece prima dată prin minte și corespunde sintetic realității obiective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu