Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

duminică, 18 noiembrie 2012

Avancronica unui comândău previzibil* sau…



Avancronica unui comândău previzibil* sau…

… cei 10 indici de descoperire a unui aparent surprinzător* eșec electoral

bibliografie:
- „Manualul cercetării în teritoriul inamic”
- „ Greek Septuaginta, Deut.” cap. 4 – 28 și
- „L 35/2008, Cap.11

1) Inclusiv colegii de alianță electorală s-au opus, din timp util, nominalizării viitorului loser pentru o nouă candidatură în colegiul deținut. Iar ca motivație în fapt fiind reținută doar predispoziția nativă a numitului, manifestată mai ales în ultimii 4 ani, de a simți o durere cronică fics în pics față de destinele Sucevei; (asta în afara bubelor din cap apărute în perioada când acesta era mâna dreaptă și purtător de cuvânt, diplomat, mapă, plic, spadă, pocal și halebardă al unui ilustru FOST, actual chiriaș la Jilava).

2) Fiindcă la pozna de grup de la lansarea (pe orbită circumterestră) a candidaturilor, numitul a absentat … motivat!
(bre, mă leși cu ceaiuri dintr-astea sau crezi că toți am practicat abandonul școlar la nivelul clasei a dooa primare?)

3) Fiindcă numitul nu este un Tovarăș de Bază al Internaționalei Feseniste, întinând idealurile de Partid, trăgând hăisa în buiestru și făcându-și campanie electorală solitară, independentă și scindată față de ansamblul unitar al formațiunii politice aparținătoare.
----------
Motivele 1- 3 dovedind, fără putință de tăgadă, existența unei sciziuni evidente între numitul și formațiunea politică maternă, sciziune mare cât o crevasă arctică dar trecută sub țambal prin ascunderea mascată a țambalului îndărătul unei plase de camuflaj materializată printr-o batistă.
----------
4) fiindcă 3 este cifra lui aghiuță, mai ales când semnul grafic încovrigat se vrea a fi crestat pe răbojul mandatelor dormite-n parlament. Primii care se revoltă sunt chiar cățelandrii colegi de partid la care vor și caninii lor să se înfigă în feliuța tortului parlamentar astfel încât declamă indignați un sincer și neaoș „AHO!”.
Apoi se apucă de boscorodit și mulțimea electorilor pensionari care încep să cârtească precum că nu-i kosher ca, după ce-ai ieșit c-o pensie ultrababană de la bugetari, să mai vrei să mai ieși a doua oară la pensie de pe lavițele I-) Dormitorului Legislativ.
Las-o-n pana mă-sii de treabă că e tupeu de mistreț să voiești asemenea nerușinare în zile de crâncenă austeritate.

5) fiindcă abundența de zerouri - „hundreds of thousands” - ortografiată în declarația de avere în dreptul valorii (autoevaluate) a colecțiilor de artă și a bijuteriilor, a conturilor bancare (incontestabil evaluate) în € sau $, a activelor depozitate în neaoșul RON, a participațiilor sub forma acțiunilor neevaluate sau a uluitoarelor venituri anuale realizate din pensii, salarii, diurne, dividende, cedarea folosinței bunurilor, dobânzi, ș.am.v. începe să producă insomnii atât visătorilor pofticioși dar și cârtitorilor iscoditori.
Și unii și alții exclamă la unison „Cum Draaqu?” :-/ și „De unde Naiba?” :-?? dintr-o amărâtă profesie de apevist finalizată mai apoi cu o pensioară babană, recalculată de colegul de breaslă izmănărească, dar nu atât de babană și recalculată încât să justifice reiterarea contemporană a mitului regelui Midas.
Nu în ultimul rând încep să cârâie (în surdină ca să nu-i audă primarul sau viceprimarul!) și behăițele electoare zonale, cărora de-atâtea ori li s-a alarmat artificial conștiința de colhoznici patetici și dedicați, prin afirmarea repetitivă a semnalului de alertă mincinoasă „Lupii la stână, uăi!”
Ei bine, oițele, berbecuții, junincile și bouleții crotaliați cu de la sine voie în oastea bufniței zâmbitoare au avut fericirea lumească de a viziona, în premieră la tembeliziunea varanului, filmul artistic  cu Taitanicul, icebergul și Brad Pitt în rolurile principale.
Tot ce au reținut analfabeții cooperatori din desfășurarea imaginilor (filmul fiind doar subtitrat și nicidecum dublat) a fost evidența fizică a faptului că partea de deasupra a unui aisberg e doar o chestie desuetă a ansamblului ice-unitar iar partea mai interesantă stă întotdeauna sub apă, departe de privirile curioșilor sau departe de privirile celor de la ANI sau a inspectorilor de la prevenirea tratării banilor în waschmaschină.
Pentru ca mai apoi întreaga turmă de cornute electoare să adoarmă într-o stare de profundă frustrare personală și nefericire făcând o analogie anapoda între aisbergul antiTitanic și declarația de avere recent dezvăluită.

6) fiindcă distihul „Pușca și cureaua lată/ Ce blaturi făceam odată” nu mai are aplicabilitate practică decât ca rememorare melancolică a vremilor de acu’ 4 ani când numitul bătea palma cu contracandidatul formațiunii politice adverse, contracandidat situat însă pe un buletin de vot cu finalitate diferită (Giveme5 -ul desfășurându-se pe înserat la bojdeuca lui tac-su, aia construită recent-recent de tot dar netrecută-n declarația de avere).
Ce mai tura-vura „O tempora! O mores!” pe limba Romană sau altfel, cum s-ar zice pe Rromani, unde-s vremile în care numitul lua footurile la DePupați iar aparentul pizmaș le contabiliza la DeSenatori.
Regretul meditativ fiind declanșat de faptul că nu mai ai cu cine să faci blat întrucât foștii inimici ideologici sunt acum partneri iar actualul coleg de uniune și de colegiu extins e doar un prăfuit neisprăvit de care n-a auzit nimeni și pe care, pare-mi-se, n-o să-l footeze nici nevastă-sa.

7) Ce se vântură în gura mare prin agora, forumuri, târguri, piețe și oboare, pe poduri sub poduri și în tunele rutiere și a cărui evidență rivalizează cu probabilitatea împlinirii evenimențiale a nașterii, impunerii fiscale și a morții de-a lungul destinului uman, este zvonul că fostul pizmaș din doomiiopt nu s-a mai fost primit ca să se realeagă în coledzi, el care de la două mii patru tot dă-i si luptă si luptă și dă-i!
Ei tocmai asta șușotesc pe la colțuri răutăcioșii și hâtrii, precum că Tiberius Caesar Aurelianus (împărat local, 2004 – 2012 e.n.) o fi având el multe defecte dar are și o mare calitate: NU UITĂ. Nu-i uită pe cei ce i-au înfipt a treia cizmă-n koor și, pe cale de consecință, plănuiește, cu lacrimi de sânge, blesteme, smulgeri de păr, costumări în pânză de sac și turnări de țărână-n cap, O APRIGĂ RĂZBUNARE contra celor ce l-au flituit ca pe-un păcălici.
Păcat că nu se pot pune la PariLoto pariuri pe identitatea persoanei pe care o va sprijini proscrisul c-altminteri unii mai săraci de prin zona de șes a regatului s-ar îmbogăți brusc, spontan și dintr-odată. Chiar și neinițiații în tehnica pariurilor sportive pot completa un bilet în valoare de 10 Ron (maximumul legal permis) analizând semnificația întâmplătoare a acrostihului ce constituie numele de familie al proscrisului ejectat. :-?
Fiindcă mai toată popülimea ȘTIE către cine se va îndrepta sprijinul revanșard al proscrisului; singurii care NU ȘTIU sunt numitul catindat, acoliții lui imbecilizați de înfumurarea rudeniei afine precum și microsecta derbedeilor sinecuriști publici, beneficiari prin vocație sezinară a unor foloase materiale injuste.
Sssst! No talking, please! :-$

8) Dintr-o simplă analiză a situației operative, a raportului de forțe și dispunerea topo-geografică rezultă, fără putință de tăgadă, faptul că numitul loser viitor ex-parlamentar mai poate contabiliza doar  3 triburi vasale din totalul celor peste o duzină de ginți comunitare.
Total al ginților electorale din care se detașează ponderea semnificativă a singurei urbe  a colegiului care, însumată cu alte 2 - 3 localități adiacente și afine ca atitudine, poate contrabalansa definitiv și irevocabil toate zbaterile ilicite ale urnei mobile, ale listei suplimentare mistificate, ale morților, răniților, dispăruților și expatriaților.
Cu amănuntul semnificativ al faptului că urbea cu pricina plus cele 3 localități limitrofe sunt la deștul influențabil cel mic al proscrisului vindicativ.
Apoi în imediata megieșie mai sunt alte 2 localități potrocalii pe care și le contabilizează „de jure” terțul aparținător al flăcării ARZătoare, bașca alte două localități pe care, în mod deosebit de dureros, rivalul ARDent le decupează din parohia loserului și și le însușește „de facto” prin motivația intrinsecă a locului de mlaștină.
În ultimul rând mai rămân alte 3 localități situate cam pe unde și-a furajat Mutu iapa, care n-au habar de imensele „realizări” ale celui mai iubit fiu al plaiurilor regățene, n-au habar cine e, ce-l mână în luptă și mai ales „ce-au voit acel… Apus”.
Întrucât zăngănitul de arme al luptei electorale crâncene, ce se derulează sub năsucul uimit al grănicerilor ucraineți, nu răzbate cu suficientă tonalitate până la urechile indiferente ale acestor electori, se poate iarăși paria pe certitudinea faptului că pe aceștia din urmă – electorii localităților integrate în colegiu cu forcepsul doctorului Ciomu - îi cam doare-n pics despre cine o să se aleagă până la urmă în acest coledzi riveran ciudat. Deci pe biletul de Pariloto se poate marca un previzibil și neutru 0-0, cu referință la piciorul de plai situat la milioane de ani-lumină de centrul galaxiei electorale.

Concluzie certă: MANDATUL SE VA ATRIBUI ÎN URBE + periferiile „metropolitane” și nicidecum pe malurile șanțurilor unde pasc vacile costelive ale foștilor cooperatori.
Dar nici treaba asta n-o știe catindatul care se îmbată cu apă rece, dezinformat fiind de slujul dezgustător și părtinitor al yesmenilor înconjurători.
Sssst! Silențio, prego! :-$

9) pentru că Oamenii ce țin la condiția de Oameni cam încep să strâmbe din nas fiindcă le-au cam ajuns la urechi niște znoave cumplite despre niște vremuri trecute, uitate dar neiertate, despre niscai întovărășiri sovhoznice, delațiuni mârșave, introbăgări la ocnă etcaetera. Acum ce-i drept nu prea are treabă mârșăvia seniorului cu starea demnitară a juniorului, dar dacă în alte sate lumea i-a pus la indexul ignoranței pe toți urmașii colaboratorilor sovhoznici până la a șaptea spiță ereditară, și consătenii eternului catindat încep să se comporte aidoma, măcar la nivel instinctual. Motiv pentru care, atunci când îl întâlnesc întâmplător pe catindat, încuie poarta, se fac că au treabă sau trec pe trotuarul celălalt.

10) Nu în ultimul rând, cel mai elocvent argument în prefigurarea unui previzibil „Buf! cu noada obeză de glia străbună din înaltul olimpian al jilțului de parlamentar” îl constituie tradiția orală a creștinătății care afirmă ca imperativ existențial al geniilor și nebunilor, al robilor și împăraților, al cărturarilor și săracilor cu duhul, păstrarea sacră a poruncii de a nu confunda NICIODATĂ verbele auxiliare „A FI” și „A AVEA”. :-?  (cine are de priceput pricepe, cine nu, ducă-se naibii!)

 Dacă nici acest ultimativ argument de factură soteriologică nu se va fi împlinit, atunci concluziile filosofice, teologice, teozofice, cosmogonice, gnoseologice, existențiale sau escatologice ale semințiilor electoare vor fi deosebit de deznădăjduite și pesimiste prin raportarea efectivă la permisivitatea cu care Domnul Zeu tolerează nelegiuirea și acceptă penetrarea urechii acului de către fâțarnicul candidat, cămiloi obez - cărăuș cocoșat de povara abundenței zerourilor din rubricile declarației de avere:

A) Domnul Zeu nu există altminteri nu ar permite atâta desfrânare sau

B) dacă există,
b1) stă numai cu reversul la popor din motiv profilactic personal,  - ca să nu vază nerușinarea tupeistă și să-și iasă și el din sărite printr-o enervare nemaiîntâlnită generatoare de ipotetice ’Pocalipse;
b2) Domnul Zeu este plecat un picuț împreună cu Pigment la drujbuit livezile de pomi ai cunoașterii agro-cooperatiste din grădina Edenului;
b3) Domnul Zeu face parte din specia animăluțelor cu unghia nedespicată și copita nedespărțită dacă mai permite să se perpetueze la nesfârșit asemenea stare de nerușinare nelegiuită.

AM ZIS!

Notă: pentru curioșii ischititori denumirea colegiului este trecută sub oboroc. Singura referință ce poate fi dezvăluită este că, din istoria acestor oameni și locuri s-a inspirat sacerdotul ce a redactat arhicunoscuta ”Carte a lui IOB”.
Și nici localitățile componente nu dau bine la contabilitatea predicției: 1+2+3+2+2+3 =13. 8-} :-j
Cineva a furat o localitate!
Ooooo! ce adevăr paradigmatic!
-----------
* Să-i comunice careva și lui D. … Dunăreanu :-?  – pseudo-analistul „deontolog” că voturile electorilor nu sunt niște țuhali cu barabule pe care să le sui în căruță și să le muți de ici colo.
Atât votul de la alegerile locale cât și cel de la parlamentare este UNINOMINAL. Adică vrea să însemne că, în conștiința alegătorului, scrutinul are o pronunțată notă personală și subiectivă. Alegătorul votează OMUL propus și mai puțin țarcul politic de care aparține candidatul.
A teleporta procentele de la un tur la altul, fără discernământ și fără o analiză temeinic actualizată nu poate fi decât, în cel mai bun caz, dovada unei superficialități părtinitoare.

==========

’Becedare, chiar tu a zâs că sunt nește unii de nefootat. Acesta-i unu’ dintre ei.
Și chiar de la voi de la partie s-o opus mulți la realedzerea lui în coledzi. Zi că nu-i așa sau să-ți crească nasul ca la Pinocchio.
Uite cum facem: nu-mi acăț meșteșugul porcăielii de niciunul de la voi. Reped că sunt în alte părți BĂEȚI de BĂEȚI care-și merită candidatura.
Dar pe acesta lasă-mi-l mie să-l trec prin tăișul ironiei (cum spunea Iosua ’naintea Canaanului!) și mai ales dă-l la judecata poporenilor neascultători care s-au săturat să tot stea să se uite la poarta ceea vestită înapoia căreia s-o pitit Bouleanul cel de Aur.
Zici că nu fac nica decât nouri de colb?
WE WILL SEE!
Mai gavarim la decima lui Indrea!
Până atunci, în fiecare dimineață, cânt te trezești și clătești gura c-o cafă mică neagră și ferbinte, mulțamește-i lui Domnul Zeu că lăcuiești în partea civilizată a județului și nu ești nevoit să locuiești în Colegiul 8 Auschwitz - Fâșia GAZA.
CREDE-MĂ, prietene, că ȘTIU CE ZIC!
---------
Iar ca să vezi că nu-s postac de-a pedeului, află că n-am voit să zic cine anume o cocoțat în pari triliardele alea de bannere.
Amu, că m-ai nervat, spui:
Toate bannerele alea au fost amplasate de către slugile beneficiare ale legii 416, la porunca expresă a primarilor. Că slugile astea, când nu lipesc afișe supradimensionate și nu spânzură imaginea celui mai iubit dintre regățeni, sunt nevoiți să-i spargă lemnele și să-i măture curtea popii. C-așa o zis tot primarul.
Bine că nu-i spală și chicioarele popii, așa cum ar fi normal în această perioadă de prefăcătorie pioasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu