Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

sâmbătă, 18 aprilie 2015

Mistrețul vitruvian



(recuperarea unui „text” din data de 21 februarie 2014)

Oare cine se simte a fi muza inspiratoare? 
Maladeț kaghebist, nu știi nimic?)

Milițianul rumân…
… mistrețul vitruvian și privilegiul medieval al ciocoiașului local.


De ce mistreț vitruvian și nu Om vitruvian?
Tocmai datorită singurului viciu al teoriei evoluționiste darwiniste:
Tot omul se trage din maimuță, numai milițianul se scoboară din Pork


Însă, pentru a nu declanșa consacratele polemici dintre dogma creaționistă și teoria evoluționistă, argumentul anterior afirmat poate fi translatat și în conceptele teologice:
Tot omul e după chipul și asemănarea Domnului Zeu, numai milițianul este croit după chipul șeitanului.


Buuuun!


Deci, cum arată milițianul vitruvian? Păi, este conceptul prefect antinomic armoniei omului vitruvian.
În sensul că este caracterizat prin dezechilibru și nearmonie, fiind deosebit de neplăcut privirii esteticienilor.
Milițianul vitruvian este mititel și crăcănat, din tagma celor pe care mai bine îi sari decât să-i ocolești.
Are în dotare un burdihan ca de vacă gestantă cu ghițăi gemelari, burdihan ce niciodată nu poate fi acoperit de textilul cămășii ministeriale. Întotdeauna la partea de deasupra curelei aspru chinuite și primejdios tensionate, nasturii chimeșii stau desfăcuți, lăsând vederii imaginea dezgustătoare a buricului păros.
Acest accesoriu constituie o cerință esențială a accederii în tagma specifică, fiind deosebit de util la îndeplinirea baremelor minimale ale probelor fizice obligatorii profesiei.
Apoi milițianul vitruvian are o constituție atletică de tip acromegalitic: Capul mare ca un bostan de Halloween, urechi măgărești sau iepurești ca de Yoda, nasul borcănat și roșu-vinețiu ca urmare a ședințelor literare de citit gradele de pe etichetele sticlelor, kurul și mai mare ca de elefant indian.
Mâinile îi sunt ireal de lungi, într-atât de lungi încât își poate plia genunchii pantalonilor necălcați fără să se aplece câtuși de puțin. La rândul ei și această particularitate își are utilitate practică evidentă, deviată din deprinderile subconștiente de a băga mâna în buzunarul altuia sau al statului.
Ochișorii îi sunt întotdeauna mititei, ca de purceluș, deosebit de vioi (întru zărirea vreunei oportunități șpăgoase), fiind asociați sinergic de bolfuțele hiperdimensionate, gușa netiroidiană de obez bugetat și ceafă bulgărească de neam-prost.
Acest ansamblu pur animalic creează o imagine oficială de tălâmb sadea, impresie accentuată întotdeauna de cașcheta cu 10 numere mai mică decât dimensiunile bostanului, întotdeauna pusă „intelijent” pe-o parte și înspre hacana.
Mai trebuie menționate celelalte 2 aspecte definitorii ale mistrețului vitruvian – cravata cu nodul făcut asimetric în stil nod de spânzurătoare, cravată pârlită cu jarul țigării și pe care este etalat meniul mic-dejunurilor servite în ultimii 5 ani de serviciu exemplar în slujba comunității.
Și nu în ultimul rând, respirația fetidă, amirosind a usturoi putrezit, halenă imundă ce dă năvală odată ce vitruvianul începe să-și declame grohăind celebrele și singularele diatribe:  „Bey, ai grijă ce vorbești că venim peste tine și TE FACEM!” *
------
Chapter 2.
Privilegiul contemporan al șefiei de post.
Este calchiat după metoda principilor medievali, care, cu vistieria goală, își recompensau vasalii și supuși cu tot felul de privilegii: privilegiu pe desfacerea vinului, a sării, a mirodeniilor, a comerțului cu sclavi, etc, etc.
Asemenea arhetipului medieval și Ministerul de Interne își răsplătește slugile și lacheii oferindu-le privilegii diferite: privilegiul radarului, privilegiul cercetării penale, privilegiul cercetării infracțiunilor economice, privilegiul dijmuirii paralelor sau a corpurilor delicte confiscate cu prilejul diferitelor acțiuni. Singurii care au cam rămas pe dinafară de la tain au fost vitruvienii șefi de post. Degeaba și-au făcut ei caschetele farfurii zburătoare peste gardul Cotrocenilor, cu ocazia intonării imnului neoficial al Sindicatului Polițiștilor – „Eși afară, javră ordinală!”
Zexe! Pe Matrozul Planetar l-a durut fics în pics de răscoala melițienilor. Păi, ar fi fost de-a dreptul penibil ca IEL - Călăfătuitor Galactic și Botsman Universal, având împrejurul lui sumedenie de „servicii” sinecurizate bugetar cu multe mii și zeci de mii de leuți noi, cu afaceri de multe zeci și sute de milioane de cocoșăi oiropeni, să bage în seamă niște păduchi care urlă în stradă ca niște țârcovnici scopiți.
Așa că Domnul Minister, i-a recompensat pe aceștia din urmă cu PRIVILEGIU ȘEFIEI DE POST.
Adicătelea o toloacă bine delimitată din glia Patriei în care aceștia să aibă EXCLUSIVITATEA VĂMUIRII tuturor activităților legale, semilegale sau penale: țâgări, alcool, droguri, arme, fimei de companie, lemne, balast, ciment, făină, tărâțe, etc. etc – TOTUL SE EFECTUEAZĂ NUMAI CU ȘTIREA ȘI CU DIJMUIREA ȘĂFULUI DE POST nimeni altul decât mistrețul vitruvian!
Încheiere.
Ce încheiere să mai fie, la așa națiune de porcani?
All words are useless.

„O țară de melițieni!” cum ar fi spus regretatul Ghe. Dinică.


==================================
* exemple de râgâieli intern-ministeriale
(nota: fostul postac maninblack67 actualmente postează cu contul FB fake „Dumitrescu Ștefan”.
Activitatea se desfășoară în afara orelor de program, interval orar în care se ocupă cu traficul de alcool, vânzând alcool nefiscalizat direct la ușa din spate a postului de poliție.)

9.   Tazmanian contra... trimis de
(17 feb 2014, 17:09:56Romania Romania | RCS & RDS SA)
Tazamaniene! Te rog sa nu mai generalizezi ideile tale despre militieni, ca s-ar putea sa vina maninblack (demonul) la tine...si sa purtati o discutie scurta si concisa despre deosebirea dintre un militian si un apv-ist. Daca ai ceva cu cineva, spune-i direct fara a generaliza, pentru ca asa este corect si bine. Sa fii cuminte si sa dormi bine, ca militia vegheaza...


10.   Pentru a.p.v. via "tazmanian din luna" trimis de
( 4 apr 2014, 10:42:31Romania Romania | RCS & RDS SA)

Tazamniene, apv-ist ingust ce esti! Ai auzit, la tine-n sat vorbindu-se de bocteri, dar habar n-ai ce-nseamna. Ai presupus tu ca ar fi vorba despre...si te bagi in seama, ca un prea-iluminat de luna ce esti. La Sasca cu tine, ca esti bolnavior grav!


5.   Pentru a.p.v.-isti, via "tazmanian din luna" trimis de
( 4 apr 2014, 20:00:17Romania Romania | RCS & RDS SA)

Atunci cand va fi clipa sa pleci...la Sasca, iti promit ca eu iti voi pune catusele, sa vedem ce  ☭  o sa-mi faci tu, nebunul satului ce esti! Toti A.P.V.-istii merg la Sascaaaaa!















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu