Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

sâmbătă, 18 aprilie 2015

O lume de spiriduși

Asta-i zmângălită pe o fițuică și azvârlită peste gard, în grădină la Ma'am Barton *
(* nota: „What's her name? Barton. Ana Barton”)

Ian să esplice Io* ( cu asterix în frunte) care-i clasificarea sistemică și meșteșugul spiridușilor. Denumirea generică pentru aieste entități este aceea de Angeli, adicătelea cam așa le spune lor în chrestianismul ceala perfect dogmatic, dară, după aplicabilitatea practică, având doar caracteristică duminicală, fâțarnică și conjucturală.
Însă, IEI nu-s Angeli în adevăratul înțeles kabbalistic, c-altminteri se tehuiește lumea de cap crezând că-s Cherubimii - ierarhia spirituală corespunzătoare Sephirothului Yesod (Temelia). Aiștea la care agora plebeiană a graiului vulgar îi denumește cu termenul de „Îngeri” sunt în fapt o sumedenie de questii spirituale, pe care n-o stat niminea să le studieze și să le crotalieze cu vreo plăcuță de înmatriculare care să specifice clar cilindreea și divin-power-horses ai fiecăruia, astfel încât să fie încadrați în grila ebraică de impozitare celestă și divină, impunere efectuată după stereotipul neotestamentar „So give back to Caesar what is Caesar's, and to God what is God's." (Matthew 22.21).

Ingăta grila ebraică, ierarhizată funcțție de cele 10 sephire ale arborelui sephirotic și corespondentul ei pe filieră esseniană - creștină - ortodoxă (Thanks a lot, Mr. Papus!):


1. Haiot Hakkadoshi (corul Seraphimilor sau Inteligențele proverbiale)
2. Ophanimi (Cherubimi sau Forme sau Roțile înstelate)
3. Aralimi (Tronurile sau Cei Mari și Tari)
4. Hasmalimi (Domnii sau Lucizii)
5. Seraphimi (Puterile sau Îngerii care ard de râvnă )
6. Malachimi (Virtuțile sau Regii splendorii)
7. Elohimi ( Trimișii lui Elohim sau Principatele)
8. Bene Elohimi (Arhangheli sau Fiii lui Elohim)
9. Heruvimi (sau Cherubimi sau Îngeri, Mântuitorii focului astral)
10. Ischimi (Suflete binevoitoare și nobile, Eroi sau Suflete glorificate)

Nu-i așă că se-nvârte mintea-n loc mai ceva ca palele de la fofeaza anticuplu de la sfârleaza cu care o ușchit-o Plumbuitul de pe clădirea CeCe-ului, amu o jumătate de jubileu?
Ptiu! Domnu' Zeu, apără și păzăște de așa cumplit meșteșug de tâmpenie!

Hai să reformulăm pre înțelesul ălora mai prăpădiți, mai bicisnici și mai neajutorați (cărora, prin normele metodologice de aplicare, li se cuvine garda pretoriană a acestor coruri și entități spirituale: străini, sărăntoci, văduve, orfani, moșnegi, babornițe, copchii, bețivi, curve, bolnavi, răniți, morți, dispăruți ** etcaetera.) 
Cei ce se ocupă cu privegherea efemerei etape metempsichotice pomântene sunt SPI-RI-DU-ȘII. Prin spiriduși înțelegându-se totalitatea eonilor de i-au făcut varză kabbaliștii veterotestamentari.
Apăi, ar fi, într-o enumerare pe repede înainte, cam așa.
- pitici
- gnomi
- elfi
- dwarfi
- duhuri
- fauri
- neghiniți
- demooni

(șiiiii... nu în ultimul rând ....  țiuit de trâmbițe apocaliptice, răpăit de drums și ukulele, sunet de bagpipes... )
- michiduții.

Căci DA!  Toamnelor și Tomnilor, drăcușorii sunt și ei îngeri preaveghetori ai unora dintre megieșii noștri, categorie învecinată și non-etică ce, din păcate, devine din ce în ce mai numeroasă.
Acuma care li-i rostul la spiriduși?
Apăi ei au în grijă toate căpcănile, cumpenele, primejdiile, încercările ce ni-s înnodate pe firul ghemului ce ne deapănă zilele.
Ei, eonii, au grijă de copchii să nu se julească sau calicească indiferent de împrejurare.
Tot ei au grijă ca bețâvanii, metamorfozați cu liber consimțământ în veritabili porci mistreți tautologici, să ajungă cu bine la cocina domestică, loc în care-i așteaptă mangalița conjugală, posesoare a centurii negre cu 4 dani la mânuirea vătămătoare a culișerului.
Tot spiridușii au grijă să manufactureze câteva zeci de miliarde de giucării zuper-qualitat, fără cost de factorie și fără adăușag pe valoarea creată, lucrușoare de care se îngrijesc să ajungă în mod instantaneu în cășile și bordeiele copchiilor lumii (și nu numai copchiilor).
Tot piticii îs cei ce au în pază pitzipoancele botoxate, liposucționate, văpsite-n farduri ca niște paparude, ca să nu se facă de șot în fiecare împrejurare mondenă când sunt nevoite să deschidă gurița rujată, ca să înceapă să grăiască prăpăstii și să declanșeze astfel o mișcare violentă de aer ***, echivalentă cu uraganele Katrina,  Rita, Wilma, Paloma și Irene la un loc.
În fine, fără a mai fi nevoie de a enumera interminabila fișă a postului ce stă în cârca spiridușilor, că doară s-a intabulat în conștiința colectivă veridicitatea maximei anonime ce postulează că „vorbirea multă are doar 2 explicații:
- ori e semn de verbozitate generatoare de patologice graforee
- ori e sursă de sărăcie în curtea melteanului și bogăție la casa popii. ****
În loc de încheieșag s-ar putea spune așa:
Sufletele astea pure și generoase, care ne priveghează toate potlogăriile și angaralele minusculei noastre vieți sunt de o GENEROZITATE excepțională.
Cea mai bună dovadă o avem chiar în paginile acestui blog:
Chiar zilele acestea am asitat cu sufletul încremenit de uimire, admirație și chiar nedisimulată invidie cum to'arșul locotinent (rez.) Raj s-a căpătuit cu o superbă, (ad)mirabilă, fantastică, nemaipomenită, epocală, genială, exhaustivă Vidanjă marca Scania cu nuș ce tip de poampă cibernetică de împrășchie miasmă amirositoare de levănțică, mosc, smirnă și tămâie.
Din asăminea danii de  închinare rezultă nelimitarea arealului de acțiune al îngerilor păzitori. *****
----- 

* adicătelea Io - Jupiter's DeMoon & Got Wotan DäMond

** lista remâne deschisă

*** întrebare întrebătoare de baraj, cu răspuns ipotetic de hidrocentrală: „Oare de ce, la deschiderea guriței botoxate a pitzipoancei, se formează o mișcare atmosferică de tăria uraganului?

**** „Curțile principilor sunt asemenea preoților: orice le-ai cere, nu primești decât apă, vorbe și fum.” (Leo the Winner - renaissance polymath)

***** cine poate să testimonieze care-i natura îngerului ce-l preaveghează pe Raj? Uranian, teluric sau Chtonic? Adicătelea e Duh, Pitic sau Gnom? Și cum îl cheamă pe IEL? (pe eonul lui Raj, că doar pe Raj știe tătă lumea că-l ceamă Raj!)
----- 

PîSî: Io* de fapt am primit depomană la Paști, o tastatură second-hand. Am curățat-o de tină și balegă, am șters-o c-o cârpă înmuiată în samahoancă și amu am vrut să-i fack oleacă de probă.
Îi bună tastatura. Are în ea buffer de 64 Mega și memorie de 128 cu aproape toate DEX-urile limbii rrumânești. Îi numa bună la ciia ce-s păliți de hipergrafie acută, conjugată cu agorafobie cronică.
yupimamînchiaburit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu