Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

luni, 25 mai 2015

„Ministerul Nebuniei Colective” „Criminali în uniformă” „Înarmați și periculoși”



Cam acestea sunt titlurile prin care, de-a lungul vremii, ziarele centrale și locale au prezentat fiecare caz de scelerat din Ministerul de Interne, cazuri care au stârnit o deosebită indignare raportată la violența producerii faptelor și, mai ales, față de calitatea oficială a făptuitorilor.

Iată un scurt istoric al celor mai reprezentative derapaje comportamentale ale dezaxaților din M.I. (cu precizarea că nu cuprinde TOATE cazurile petrecute la nivel național ci numai câteva reprezentative, obținute în baza unei simple interogări a motorului de căutare Google. Tabloul complet indică o realitate mult mai sumbră, numărul de victime produse de armele sceleraților fiind mult mai mare decât cel rezultat mai jos:
În 47 cazuri de atac armat sau suicid, utilizând armamentul din dotare sau cel legal deținut, numai numărul persoanelor decedate se ridică la 60.

(cazurile polițistului local de la Petroșani și al jandarmului de la Buzău nefiind cu mână armată, însă fiind unele din cazurile de o violență ieșită din comun)

Într-o comparație inoportună, numărul EROILOR militari români căzuți în teatrele de operații din Iraq și Afganistan, începând cu anul 2002 – anul participării României la misiunile internaționale – se ridică la 25.

Comparația este forțată și nu se vrea să întineze memoria soldaților români căzuți în teatrele de operații, prin asocierea comparativă cu secta dezaxaților din Ministerul de Interne, testați și avizați psihologic la apelul bocancilor și, pe cale de consecință, purtători ai armamentului de serviciu și posesori de permis de port-armă în afara serviciului.
Comparația se voia să reliefeze o realitate mult mai sumbră: climatul de insecuritate este mai ridicat în România păzită de acești NEBUNI ÎNĂLBĂSTRIȚI, față de participare la o misiune internațională în Afganistan sau Iraq.
Argumentația și demonstrația mai jos.

-------
17 iul. 2003 - Murariu Nicu, în vârstă de 25 de ani, militar angajat pe bază de contract al Batalionului Special de Pază și Intervenție la Magistralele Conducte Petroliere, aflat în serviciul de patrulare în zona Triajului CFR Palas, Constanța, s-a sinucis trăgându-și un glonț în gât, cu un pistol-mitralieră tip AKM, calibrul 7,65 mm.
1 decedat

14 sept. 2003 - MĂCELUL de la Arhivele Naționale Baia Mare: fruntașul Pop Flaviu, 20 de ani, jandarm de la paza Arhivelor Naționale - filiala Maramureș, a tras 61 de cartușe în patru colegi, apoi s-a sinucis. Motivele gestului său au rămas necunoscute.
5 decedați

20 iun. 2004 - MASACRUL de la Sulina: Bulgaru Robert - 26 de ani, polițist de frontieră la Sectorul P.F., Sulina, beat fiind, a tras la întâmplare 300 de cartușe în jurul său și a ucis două persoane, iar alte trei au fost grav rănite.
2 decedați

28 aug. 2004 – Cantaragiu Costel, 32 de ani, polițist de la Secția 5 de Poliție din Constanța, s-a împușcat cu arma din dotare, un pistol Carpați. Trupul polițistului a fost descoperit pe un câmp din apropierea comunei Cobadin.
1 decedat

25 iul. 2005 – Jaleru Ioan Dănuț, în vârstă de 29 de ani, angajat pe bază de contract la Secția de Jandarmi Roman, pe când se afla în serviciul de pază la Judecătoria Roman s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare cal. 7,65 mm.
1 decedat

30 sept. 2005 – sergentul major Haras Adrian, de 22 de ani, din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului, în timp ce executa serviciul de permanență la sediul unității s-a împușcat în cap pistolul din dotare, calibrul 7,65 mm.
1 decedat

22 iun. 2006 – Șeitan Aurel, 36 ani, angajat al Biroului Investigații Criminale - Compartimentul furturi din auto, al Politiei Municipiului Brașov, s-a sinucis în biroul său din sediul Poliției Municipiului Brașov, trăgându-și un glonț în cap, cu pistolul din dotare, calibru 7,65 mm.
1 decedat

15 nov. 2006 – ODIOASA CRIMĂ de la Bucinișu – Olt. Spătaru Radu Constantin, 22 de ani, ajutorul șefului de post de la Postul de poliție Bucinișu l-a împușcat pe Daniel Dumitru Cârstea, ajutor șef de post la Postul de Politie Rotunda. Radu Spătaru a scos pistolul din dotare, l-a pus la capul lui Daniel Cârstea și l-a executat pe acesta cu sânge rece, fără să clipească. Victima a decedat pe loc, la volanul propriei mașini. Imediat criminalul a mutat cadavrul colegului sau și a trecut la volan. El a mers încă patru kilometri, pana în comuna doljeana Amărăștii de Jos. Acolo, undeva departe de sat, a săpat o groapa în care a aruncat cadavrul victimei, apoi l-a îngropat. Din acel loc, Radu Spătaru a plecat cu mașina de-a lungul unui canal și după ce a mai parcurs câțiva kilometri a oprit si a incendiat mașina pentru a șterge orice urma.
1 decedat

1 apr. 2007 – subcomisarul Tuchiu Cristian, în vârstă de ?, polițist la Poliția Rutieră Giurgiu, s-a împușcat în cap cu o armă de vânătoare,
1 decedat

6 mai 2007 – M. Florin, 31 de ani, polițist de frontieră la P.F Petea, aflat in misiune pe raza localității Petea, s-a împușcat cu armamentul din dotare.
1 decedat

21 iun. 2007 - Atomei Constantin Alin, 25 de ani, ajutorul șefului de post din comuna băcăuana Faraoani, s-a împușcat în cap. Polițistul a fost găsit în autovehiculul de serviciu pe un câmp din apropierea localității unde lucra.
1 decedat

5 nov. 2007 – Ionescu Valentin, polițist de frontieră, 36 de ani, angajat la Poliția de Frontieră, Grupul de nave Mangalia, în timp ce era de serviciu pe o navă din Portul Mangalia a folosit arma din dotare, un pistol Carpați, cal 7,65 mm, cu care s-a împușcat în cap.
1 decedat

12 nov. 2007 – I. Călin Alexandru, în vârstă de 27 de ani, agent în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, a fost găsit în mașina sa, la circa 150 metri de sediul Sectorului Poliției de Frontieră având o plagă împușcată în tâmpla dreaptă
1 decedat

16 nov. 2007 - Nedelea Gheorghe, de 40 de ani, polițist de frontieră la P.F Piscu Vechi, Dolj, a folosit arma din dotare, cu care și-a tras un glonț în tâmpla dreaptă.
1 decedat

apr. 2008 – NEBUNIA ÎN FORMĂ PURĂ la Buzău: Stoian Marius, în vârstă de 32 de ani, jandarm la I.J.J Buzău, și-a înjunghiat soția de 36 de ani și și-a strangulat copilul de 5 ani după care s-a sinucis.
3 decedați (fără armament dar deosebit de violent)

12 iun. 2008 – Ștefănescu Ionel, de 26 de ani, jandarm din București, în timp ce se afla în misiune de pază la Tribunalul București, s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare.
1 decedat

17 iun. 2008 - plutonierul Burcheci Marius Adrian, în vârstă de 33 de ani, din cadrul I.J.J. Olt, pe când se afla împreună cu doi colegi într-o misiune de patrulare în zona pădurii Strehăreți din Slatina, s-a sinucis împușcându-se în cap cu arma din dotare.
1 decedat

3 oct. 2008 – ÎMPREUNĂ LA BINE ȘI LA NEBUNIE: agentul principal Nistor Claudiu, 35 de ani, polițist criminalist din Pașcani, și-a împușcat mortal soția după care s-a sinucis.
2 decedați

5 feb. 2009 - Nagy Laszlo, 34 de ani, polițist de frontieră de la trupele speciale de intervenție s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare - un pistol Glock, calibrul 9 mm, în timp ce se afla în mașina personala, în parcarea Poliției de Frontieră Timiș.
1 decedat

9 mai 2009 - Plutonierul Androşcă Adrian , în vârstă de 34 de ani, angajat al Secției de Jandarmi din Roman, s-a sinucis împușcându-se în piept de 2 ori cu pistolul din dotare, chiar în timp ce vorbea la telefon cu soția sa.
1 decedat

2 aug. 2009 - POTENȚIOMETRUL DE VOLUM CAL 7,65 mm: Agentul Teodoru Toader, în vârstă de 32 de ani, adjunct șef de post în comuna Oancea din județul Galați a împușcat mortal un tânăr pe motiv ca asculta muzica prea tare la boxele mașinii. Șase gloanțe l-au nimerit pe tânăr în cap, abdomen și picioare; tânărul a murit la spital.
1 decedat

27 nov. 2009 - Jardă Ionel Gabriel, în vârstă de 27 de ani, subofițer jandarm, s-a împușcat în cap cu pistolul Carpați din dotare, la zece minute după ce a intrat în post, la dispeceratul Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei.
1 decedat

17 decembrie 2009 – ÎMPREUNĂ PÂNĂ CÂND 7,65-ul ÎI VA DESPĂRȚI: Ilie Mădălin Georgian, 25 de ani, polițist la Secția 12 din București, își împușcă în cap prietena și apoi se sinucide.
Psihologul criminalist Tudorel Butoi, care a realizat profilul agentului, a precizat că acesta „ Era o bombă cu ceas, dădea semnale că era la un pas să comită un gest tragic”.
2 decedați

24 dec. 2009 - Taulică Radu, 36 de ani, polițist la Poliția Cotnari s-a împușcat în cap cu arma din dotare.
1 decedat

21 ian 2010 - Atodiresei Robert Gabriel, 25 de ani, sergent la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, după ce l-a ucis în bătaie pe comandantul pazei detașamentului, a sustras din corpul de pază 12 pistoale Carpați, de calibru 7,65 milimetri, un pistol de exercițiu și 240 de cartușe. Ulterior Atodiresei a fost găsit în zona unei păduri aflate la 10 km de Dorohoi; acesta s-a sinucis, trăgându-și un glonț în cap.
2 decedați

25 feb 2010 - Bran Constantin, în vârsta de 29 de ani, agent de la Poliția Autostrăzi s-a sinucis, împușcându-se în cap cu pistolul din dotare, în apartamentul sau din Pitești.
1 decedat

7 aprilie 2010 – Matache Ionuț în vârstă de 25 de ani, jandarm la I.J.J Constanța, s-a împușcat în cap în timpul rondului de noapte la o vila de protocol a Administrației Prezidențiale de la Neptun.
1 decedat

15 apr. 2010 – Vieru Cristian, 46 de ani, polițist la I.P.J. Botoșani și purtător de cuvânt al Inspectoratului, a murit după ce s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare, chiar în biroul său din clădirea Inspectoratului.
1 decedat

30 aug 2010 – Nache Florentin, 50 de ani, colonel în rezervă, șeful depozitului de arme al Politiei Comunitare Vrancea și purtător de cuvânt al acestei instituții, s-a împușcat în cap cu arma din dotare, un pistol de tip Glock. Trupul bărbatului, a fost găsit pe marginea drumului național E85, între Cotești și Golești. Bărbatul a recurs la acest gest după ce a fost diagnosticat cu cancer de esofag.
1 decedat

22 sept. 2010 – Sârb Lucian, 35 de ani, jandarm la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, s-a împușcat în cap cu pistolul Carpați din dotare, fiind găsit în pădurea Făget.
1 decedat

28 feb. 2011 – Dumitru Ionel de 30 de ani, jandarm în Dâmbovița, s-a împușcat în cap cu arma din dotare, la locul în care asigura paza unui depozit al Ministerului Administrației și Internelor din orașul dâmbovițean Găești.
1 decedat

17 mar. 2011 – Tănasă Nicu de 42 ani, din cadrul grupei pirotehnice a Serviciului arme, muniții și substanțe periculoase a I.J.P. Galați, s-a împușcat în cap cu pistolul din dotare, decedând ulterior la spital.
1 decedat

13 apr. 2011 – „SAFARI” CONJUGAL ȘI INFANTICID la Craiova: Gruia Nelu, 55 de ani, fostul șef al serviciului Arme și Muniții Dolj, și-a împușcat mortal fosta soție, și-a vânat ca pe un animal propria fiică, după care s-a împușcat de trei ori în zona toracică, ulterior decedând la spital. Fostul polițist a tras toate cele 12 gloanțe din Glock-ul pe care îl deținea în mod legal.
2 decedați

2 iun. 2011 – Apopei Bogdan, 28 de ani, ajutorul șefului de post din comuna nemțeană Costișa, s-a împușcat în cap cu arma din dotare, după ce a lovit mașina de serviciu. Agentul se afla sub influența alcoolului.
1 decedat

15 iun. 2011 - MASACRUL ABOMINABIL de la Oradea CE A ÎNGROZIT INCLUSIV PROCURORII: Venter Gabriel, 33 de ani, polițist din Oradea, și-a executat ambii părinți prin împușcare, după care s-a împușcat în cap, în mașina proprietate personală.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a precizat că este un caz de o violență extremă: „În 30 de ani de carieră nu am văzut o crimă comisă cu o așa rapiditate".
3 decedați

30 iun. 2011 – Buicu Gabriel Neluțu, 32 de ani, polițist la Secția 25 de Poliție din București, și-a împușcat iubita din greșeală, după care s-a sinucis. Bărbatul a murit pe loc. Acesta s-a împușcat de mai multe ori. Polițistul nu a folosit arma din dotare, ci un pistol personal.
1 decedat

19 nov. 2011 – Cojocaru Florin, 36 de ani, polițist la IPJ Buzău, s-a împușcat mortal în cap cu pistolul din dotare, chiar în sediul Poliției municipiului Buzău.
Ofițerul avea gradul de inspector și lucra la Secția 4 de Poliție Rurală Buzău.
1 decedat

2 ian. 2012 – MASCULUL ALFA DIN M.I.: Dobra Marius, 29 de ani, agent la postul de Politie Băiculești a împușcat un tânăr cu arma din dotare și apoi a încercat să se sinucidă. Evenimentul s-a petrecut în satul Borlești, comuna Merișani, județul Argeș,
Se pare ca motivul altercației dintre cei doi este o femeie. Polițistul fusese recent părăsit de prietena sa, care se implicase într-o nouă relație.
Polițistul l-ar fi atacat pe bărbat, noul iubit al fostei sale prietene, tocmai din gelozie.
1 decedat

6 ian. 2012 – Hofman Mario, în vârstă de 28 de ani, agent principal la Secția 2 Rurală din localitatea timișeană Cărpiniș, s-a împușcat în cap, vineri seară, cu pistolul din dotare, în casa părinților prietenei sale din Cenei.
1 decedat

5 martie 2012 - CEL MAI GRAV CAZ AL ACESTEI FUNESTE CRONOLOGII: - MASACRUL DE LA COAFORUL PERLA din București - Vlădan Gheorghe, 53 de ani, angajat M.I., deschide focul ca în poligon, își ucide soția și o colegă a acesteia și rănește alte 6 persoane.
2 decedați

03.09.2012 - PARICID INIMAGINABIL la Petroșani: polițistul local Bușoniu Mihai Cătălin, 30 de ani, din Petroșani și-a ucis mama, apoi a dat foc apartamentului, în urma incendiului decedând atât el cât și bunica acestuia în vârstă de 86 de ani. De precizat că sceleratul „a pregătit” acțiunea, mutând mobilele din apartament în dreptul ușii pentru a împiedica intervenția pompierilor.
3 decedați (fără armament dar deosebit de violent)

30 sept 2012 - Turcu Georgel, 47 de ani, polițist local din Slobozia, aflat în timpul serviciului, s-a împușcat în cap cu arma din dotare, în sediul Poliției Locale.
1 decedat

30 oct. 2012 – Milu Toader, 39 de ani, șeful poliției orașului Abrud, s-a sinucis în sediul Poliției, folosind armamentul din dotare.
1 decedat

1 nov. 2012 – Covrig Ovidiu Marian, în vârstă de 44 de ani, ajutorul șefului de post din Miheșu de Câmpie, județul Mureș, s-a împușcat în cap cu arma din dotare, decedând la spital. Polițistul se afla în autovehiculul de serviciu, având o alcoolemie de 1,3 g/l.
1 decedat

24 martie 2013 – „QUOD ERGO DEUS CONIUNXIT, Carpathio NON SEPARET!”: Cârstea Marius, 30 de ani, ajutorul șefului de post din comuna dâmbovițeană I.L. Caragiale își împușcă prietena și apoi se sinucide.
2 decedați

28 martie 2013 - Stroe Gheorghe Anton, 64 de ani, pensionar, fost polițist din Constanța, deținător legal al unei arme, își ucide soția prin împușcare în cap.
1 decedat

21 aug. 2013 – AM PISTOLUL MEU, SUNT PIONIER! : Grigoraș Bogdan, 31 de ani, polițist din cadrul Postului de Poliție din comuna sibiană Micăsasa, a ucis prin împușcare un bărbat de 39 de ani. Polițistul, a folosit armamentul din dotare și a tras 6 cartușe, dintre care cel puțin 3 au fost trase asupra victimei. Motivul omorului a fost generat de jignirea agentului de către victimă. De precizat că polițistul a avut tupeul să invoce, LA - 6 CARTUȘE TRASE - legitima apărare.
1 decedat

15 feb. 2014 - Pop Ilie, 45 de ani, angajat al ISU Maramureș se sinucide cu o armă de vânătoare.
1 decedat

14 iun. 2014 - Agentul Vasilache Neculai, din comuna vasluiană Duda Epureni s-a împuşcat în cap cu pistolul din dotare, sâmbătă, la locuinţa soacrei sale. Bărbatul nu a mai putut fi salvat de medicii ajunși la fața locului.

Poliţistul, în vârstă de 44 de ani, s-a împuşcat în cap cu pistolul din dotare într-o anexă a locuinţei soacrei sale.

============
Ce e culmea este amănuntul bizar că de fiecare dată, în urma unui asemenea eveniment tragic, iese în comunicat oficial câte o tută sau un tălâmb din minister care declară, cu o nonșalanță criminală, faptul că SCELERATUL era OK din punct de vedere al evaluărilor și testărilor psihologice.
Exemple de ABURELI ORDINARE:

„Surse din Poliție afirmă că el fusese testat psihologic în urmă cu șase luni, trecând cu bine testul.”
-----
„Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției București, a precizat că polițistul a fost evaluat periodic, obținând calificative de "foarte bine". Tânărul de 25 de ani a fost testat psihologic recent, când și-a luat permisul pentru arma personala”
-----
„Potrivit ultimelor evaluări psihologice la care a fost supus, acesta era apt.”
-----
„Șeful Poliției Romane, Petre Tobă, a spus că polițistul obținuse calificative de „bine” și „foarte bine” în ultimii ani. Nu a creat probleme deosebite, ultima lui testare psihologică a fost efectuata pe 28 noiembrie 2012, testare pe care a trecut-o cu bine.”
-----
„Anchetatorii spun că polițistul trecuse cu bine peste toate testele psihologice și voia să se înscrie la concurs pentru avansare în corpul ofițerilor.”
-----
„Potrivit comisarului șef Adrian Bucur, șeful I.P.J. Bihor, agentul Venter a fost încadrat direct după terminarea cursurilor la Poliția de Frontieră Bihor în 2001, de unde a fost transferat în 2009 la Poliția municipiului Oradea și a fost testat psihologic în același an.”
-----
„Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Biroul de Relații cu Presa al I.P.J. Buzău, polițistul fusese evaluat ultima data în 2009, fără ca testele psihologice să indice vreo neregulă. Ea a precizat că o noua testare era programată pentru anul viitor.”
-----
„Primarul orașului Slobozia a declarat că polițistul promovase toate testele psihologice.”
-----
„Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, Marius Stoian a făcut recent o serie de teste psihologice pe care le-a trecut cu succes. Mai mult, oficialii Jandarmeriei buzoiene susțin că acesta a avut un comportament care nu a scos niciodată la iveală tendințe criminale ori sinucigașe.”
-----
„Angajat [în Jandarmerie] în decembrie 2005, el a obținut de atunci doar calificative de “foarte bine” și trecuse toate testările psihologice.”
-----
„Cei de la Jandarmeria Dâmbovița spun ca plutonierul major fusese testat psihologic anul trecut și ieșise apt.”
-----
„Din februarie 2005 s-a transferat la Secția de Jandarmi Roman, prilej cu care i s-a efectuat, printre altele, și o examinare psihologică, rezultatul testului nefiind unul care sa indice faptul ca militarul ar avea probleme psihice.”

"Nu a fost găsit niciun bilet prin care bărbatul să explice gestul. El nu avea probleme de ordin profesional, nu era cercetat disciplinar și, potrivit primelor date, nu s-ar fi exprimat că are vreo problemă de altă natură", a declarat pentru Agerpres Mihaela Ștraub - purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.
====================================================
Referitor la problematica testării psihologice în Ministerul de Interne, psihologul criminalist Tudorel Butoi declară:

„Testele psihologice, oricât de bune sunt și indiferent cât de bine pregătiți sunt cei care le aplică, sunt relevante pentru momentul în care au fost luate, însă nu pot oferi predicții foarte exacte pentru viitor. Psihologii de catifea ai Ministerului de Interne ar trebui să iasă din birouri și să vadă cum muncesc polițiștii. Abia atunci îi vor putea înțelege cu adevărat”


====================================================
Radu Stroe – ministru de interne la acea dată, declara în anul 2013:
(culmea, același Nemernic de stroe, care a trimis jandarminerimea să calicească babele și moșnegii din Pungești – Vaslui și a cărui incompetență, indolență și ineficiență administrativă a contribuit la moartea pilotului Adrian Iovan și a sublocotenentului Aurelia Ion, în cumplitul accident din Apuseni, din data de 20 ian. 2014)

„Cazul polițistului de la Dâmbovița, care și-a împușcat iubita, apoi s-a sinucis, trădează anumite hibe ale sistemului și va trebui să fie readusă în discuție problematica testului psihologic al polițiștilor, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

"Sunt mâhnit ca s-a întâmplat nefericitul caz cu acel polițist și care, într-un fel sau altul, trădează anumite hibe ale sistemului în legătura cu pregătirea profesionala și mai ales cu pregătirea fizică și psihologică - elemente esențiale pentru specificul de activitate al Poliției", a spus Radu Stroe.

Ministrul s-a referit și la "cunoașterea individului", care ar trebui să reprezinte un lucru ce se realizează permanent cu toți salariații din Ministerul de Interne, dar și Armată sau Servicii.

"Aceasta cunoaștere permite celor care conduc aceste structuri să aibă cunoștința de faptul că un cetățean trece printr-o perioadă mai dificilă sau are anumite deficiențe. Teoretic, există și acum obligativitatea privind cunoașterea omului, adică șeful ierarhic trebuie să-și cunoască oamenii din subordine și așa mai departe până jos", a adăugat Radu Stroe.

El a afirmat că nu își poate închipui ca polițistul din Dâmbovița care s-a sinucis, în noaptea de sâmbătă spre duminica, nu a putut fi observat vreodată de către vreun superior sau coleg.

În legătura cu testarea psihologica, ministrul Afacerilor Interne a precizat ca exista această preocupare în cadrul MAI.

"Va trebui să obținem și noi hotărârea de organizare și funcționare a ministerului nostru în următoarele două săptămâni. O să introducem la CSAT, pe 3-4 (n.r. - aprilie) Hotărârea și după aceea trecem și la problematica aceasta (n.r. - testarea psihologică). Ne trebuie procedurile, ne trebuie textele de regulamente, poate trebuie înăsprite textele de lege, avem în vederea Legea 360, să o facem de la început până la sfârșit într-o noua viziune'', a precizat Radu Stroe.

====================================================
Iar cea mai tare glumă ce-o putea face un intern ministerial vine chiar din gurița ex-ministrului Gabriel Berca, formulată după cumplitul măcel de la coaforul Perla și reprezintă o statistică a IGPR referitoare la omorurile comise cu armă de foc în anul 2011.
Iată citatul:
„Numărul crimelor comise cu armă de foc s-a dublat în 2011 față de 2010

O statistică prezentată astăzi de IGPR arată că România se situează pe ultimul loc, din 28 de state, în ce privește omorurile comise cu armă de foc: în 2011, au avut loc 8 crime comise cu armă de foc, ceea ce duce media acestor infracțiuni la suta de mii de locuitori la 0,04.”

Ha, ha, ha, ha! Ar putea fi hazliu dacă nu ar fi mai mult decât sumbru.
Incredibil câtă măiestrie au boacterii să prezinte triumfalist cifrele unei statistici coafate și să ascundă sub preșul statisticii o situație faptică a stării psihice a angajaților M.I. mai mult decât îngrijorătoare
Ce relevanță are coeficientul omorurilor raportate la suta de mii de locutori, atâta timp cât nu se comunică și coeficientul deținătorilor legali de arme de foc, raportat la suta de locuitori?

Acești indicatori pot fi deslușiți, la nivelul anului 2013, dintr-un raport al Comisiei Europene către Consiliul și Parlamentul European, raport intitulat „Armele de foc și securitatea internă a UE: protejarea cetățenilor și combaterea traficului ilegal””
Ei bine, din anexele acestui table, regăsim în dreptul României următorii indicatori statistici:

Coloana I - Arme de foc deținute legal la 100 de locuitori
Coloana a II-a - Omucideri cu arme de foc la 100.000 de locuitori
Coloana a II-a - Sinucideri cu arme de foc la 100.000 de locuitori

Țara I II III
Belgia 17,2 0,68 1,96
Bulgaria 6,2 0,67 0,87
Cehia 16,3 0,19 1,39
Germania 30,3 0,19 0,94
Danemarca 12 0,27 1,16
Estonia 9,2 0,24 1,57
Irlanda 8,6 0,48 0,56
Grecia 22,5 0,26 0,97
Spania 10,4 0,2 0,42
Franța 31,2 0,06 2,33
Croația 21,7 0,39 2,35
Italia 11,9 0,71 0,81
Cipru 36,4 0,46 0,48
Letonia 19 0,22 0,94
Lituania 0,7 0,18 1
Luxemburg 15,3 0,62 1
Ungaria 5,5 0,07 0,72
Malta 11,9 0 1,68
Țările de Jos 3,9 0,33 0,24
Austria 21,9 0,28 2,68
Polonia 1,3 0,09 0,12
Portugalia 8,5 0,41 1,09
România 0,7 0,02 0,06
Slovenia 13,5 0,1 2,34
Slovacia 8,3 0,18 0,94
Finlanda 45,3 0,45 3,34
Suedia 31,6 0,41 1,2
Regatul Unit 6,5 0,07 0,18

Deci deștepții ăștia din ministerul de interne, în loc să implementeze DE URGENȚĂ o reformă din temelii a sistemului de evaluare și avizare psihologică a angajaților M.I., se culcă pe o ureche referitor la un coeficient minimal în Europa, UITÂND să precizeze că România are CEL MAI MIC COEFICIENT DIN EUROPA AL POSESORILOR DE ARME LETALE: 0,7 la suta de locuitori.
Bineînțeles, majoritatea dintre acești posesori fiind scelerații, demenții, dezaxații, scrântiții, paranoicii și țăcăniții din M.I.
Cred că dacă s-ar retrage armamentul din mâinile acestor NEBUNI NEDIAGNOSTICAȚI, România ar sta cel mai bine din Europa la toate capitolele: 0 la suta de mii de locuitori – omucideri (Identic Malta) și 0,01 la suta de mii de locuitori – sinucideri.

Note:

În perioada 2007 – 2011, la nivel național au fost comise un număr total de 26 de omoruri cu armă de foc.
2007 - 4 cazuri
2008 - 5 cazuri
2009 - 5 cazuri
2010 - 4 cazuri
2011 - 8 cazuri

Din Rapoartele de activitate ale Poliției române din anii 2011, 2012 și 2013 rezultă următoarele:
- în 2011 au fost consemnate un număr de 8 omoruri comise cu armă de foc
- în 2012 au fost 8 omoruri cu armă de foc și
- în 2013 au fost 8 omoruri cu arme de foc.

Din acestea, o treime aparțin sceleraților din Ministerul de Interne:
- în 2011 - 3 cazuri din 8
- în 2012 - 3 cazuri din 8
- în 2013 - 2 cazuri din 8

------
Distribuția pe grupe de vârstă a celor 32 de cazuri de omucidere sau sinucidere cu armă de foc arată astfel:

21 - 25 de ani - 8 cazuri - 17,02%
26 - 30 de ani - 11 cazuri - 23,40%
31 - 35 de ani - 11 cazuri - 23,40%
36 - 40 de ani - 6 cazuri - 12,76%
41 - 45 de ani - 4 cazuri - 6,46%
46 - 50 de ani - 3 cazuri - 6,38%
51 - 55 de ani - 2 cazuri – 4,25%
peste 55 de ani - 1 caz - 2,12%
(vârstă neprecizată - 1 caz – 2,12%)

Spre deosebire de specificul rezultat din aceste procente, iată cum arată concluziile unui studiu din SUA:

„A Study of Police Suicide from 2008-2012”:

„Some additional data from the study that might be of interest to you includes:

91 percent of suicides were by males.
Ages 40 – 44 were most at risk.
Time on the job: 15 – 19 years were most at risk.
63 percent of suicide victims were single.
11 percent of suicides were veterans.

Spre deosebire de acest studiu, se constată că, odată cu renunțarea la stagiul militar obligatoriu, s-a transferat „centrul de greutate” al actelor comise cu armamentul din dotare către categoriile de vârstă 26 - 30 de ani și 31-35 de ani.
Cu precizarea că grupa de vârstă 26-30 de ani este mai predispusă la suicid iar cele mai cumplite, violente și multiple omoruri sunt comise de cei în vârstă de 31-35 de ani și peste 46 de ani.
-----

Concluzie: în ultimii ani s-au dublat numărul crimelor comise cu arme de foc.
Deci CEVA se întâmplă în ultimii ani, în special după anul 2010, acest ceva fiind dublat de numărul din ce în ce mai mare al sinuciderilor în rândul angajaților M.I.
(de ex: 7 cazuri de suicid numai în anul 2012 și numai la nivelul IGPR, cazuri raportate de șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă. Dintre acestea 4 cazuri de suicid sunt prin împușcare – prezentate în tabel - și 3 cazuri de sinucidere prin spânzurare).

CEVA este DEFECT în acest angrenaj al evaluării psihologice a angajatului Ministerului de Interne.

Cu mențiunea că aceste cazuri prezentate mai sus nu reprezintă o analiză exhaustivă, necuprinzând cazurile de omor sau accidente de vânătoare în care au fost implicați angajați ai M.I., cazurile în care civili și-au pierdut viața mânuind armamentul unor angajați M.I., sau cazurile de persoane ucise prin nerespectarea prevederilor privind uzul de armă,

nu rămâne decât exclamația repetitivă a celebrei expresii:

QED! QED! QED!
===========
Addendum:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu