Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

luni, 28 noiembrie 2016

Proiect histrionic de reformare a justiției

(recuperare)
 
prolog: postat inițial pe blogul danileațului, exact la vremea scandalului cu „violatorii din Vaslui”, ocazie cu care „saltimbancul sistemului judiciar” rupea forumurile cu ideile lui tâmpite despre lipsa valorii juridice a unei petiții online și paria cu Agora că respectiva petiție nu va depăși 100.000 de semnatari.
Ei bine, a întrunit 402.622 de semnături, danileațul și-a cusut sfincterul guriței cu sârmă aricită și a tăiat-o vreo 2 s'tămâni în concediu, la mare.



TEXT:

Proiect histrionic de reformare a justiției

„Ia să-i mai producem ceva frisoane reci acuzatorului public Alexandru-Voitin Danileț – reprezentant în CSM din partea judecătorilor și membru în comisia de transparență, transpirație și frisoane reci, ca să priceapă, odată pentru totdeauna, și mintea lui basică, funcționând în doi timpi ca motorul Otto, cam cum o să arate sistemul juridic din Românica viitorului mai mult decât apropiat.

În primul rând că toate modificările și toate transformările actualului sistem se vor efectua gradual, funcție de un pachet amplu de propuneri legislative, propuse de către cetățeni în baza articolului 74 din Constituție.

Primele două măsuri vor fi luate în regim de urgență și se vor materializa astfel:

- Se desființează Curtea Constituțională, iar în locul ei, în cadrul procesului legislativ, se va reintroduce instituția romană a „tribunilor plebei”. Acești tribuni, al căror număr poate fi între 11 și 15, vor fi cei care vor avea dreptul de veto la fiecare dezbatere și adoptare a unui normativ.
Sankta simplicitate a soluției ancestrale.

- Se eliberează din funcție absolut TOȚI MEMBRII Consiliului Superior al Magistraturii precum și toate persoanele având funcții de conducere la nivelul ÎCCJ, CA, Tribunale, Judecătorii, Parchet general și parchete de le lângă instanțe. Aceste funcții vor fi asigurate, pe o perioadă de interimat, de către procurori și judecători importați de prin Germania, Austria sau Elveția.
Păi, studiind pe site-ul csm1909 declarațiile de venit ale magistraților, din anul 2013, deducem că un pălmaș de prin parchet / judecătorie ordinară ridica, la acea vreme , undeva la 80.000 – 100.000 lei anual, ajungându-se pe la uluitor de nesimțitele sume de 250.000 – 280.000 de lei pentru funcțiile de conducere din ÎCCJ.

Păi, la paralele astea, 20.000 – 22.000 de euro / anual  până pe la 55.000 – 60.000 de euro / anual CHIAR CĂ România își permite să importe magistrați din Elveția și Germania.
Celor care sunt actualii beneficiari ai acestor sinecuri li se va rosti un duios „Mulțumim frumos pentru participare!” și, cu ocazia aducerii la cunoștință a decretului de eliberare din funcție, li se va înmâna în cadru solemn și CE-A DE-A TREIA CIZMĂ-N KUR!

Pasul următor în reformarea sistemului de justiție, privind la nivelul resursei umane, se va desfășura etapizat, într-un interval de 3 ani pentru Instanțe superioare, respectiv 5 ani pentru tribunale și judecătorii.
Această etapă va presupune, de asemenea, eliberarea din funcție și disponibilizarea TUTUROR MAGISTRAȚILOR care actualmente împut inutil scaunele de împărțitori ai dreptății pământene.
Într-un interval de 3-5 ani de zile, posturile de judecători și procurori vor fi ocupate de absolvenți ai CURSURILOR LA ZI de la primele 4 (ulterior 6) facultăți DE STAT: 


Universitatea București, 
„Al. I Cuza” – Iași, 
„Babeș-Bolyai” – Cluj și 
„Lucian Blaga” – Sibiu.
(addendum după publicare:
„Universitatea de Vest” - Timișoara
 Universitatea „Nicolae Titulescu” - Craiova.)
Restul, căci absolvenții celorlalte fabrici de diplome din România sunt doar RESTURI, vor avea dreptul să fie angajați pe posturi de personal auxiliar de tipul: măturători, șoferi, aprozi, arhivari, cărăuși, portari etc.

În mod analog metodologiei de înnoire menționate mai sus, tot în același interval de timp se va proceda și la înlocuirea și eliminarea din sistem a TUTUROR actualilor grefieri.

La sfârșitul acestui proces de înnoire a resursei umane, se vor alege, în mod democratic, noile persoane ce vor ocupa funcțiile de conducere, asigurate prin interimatul magistraților de import.
Booooon!

În ceea ce privește sistemul judiciar românesc, se va face trecerea de la sistemul actual fundamentat pe complete de judecată la sistemul curții cu jurați, model întâlnit îndeobște în SUA sau în unele state europene. Introducerea acestui sistem va avea efecte deosebit de benefice, mai ales în cazul acelor pshihopați- magistrați care, actualmente, clamează păstrarea Omertei și nerostirea niciunei critici la adresa magistraților întrucât aceștia sunt singurii care AU CUNOȘTINȚELE JURIDICE NECESARE și stăpânesc terminologia specifică.
Prin introducerea curții cu jurați, aprecierea vinovăției sau a nevinovăției va fi apanajul juraților iar magistratul va deveni un simplu tehnician al normelor de drept și de drept procedural, astfel încât să fie justificată clamarea cunoașterii exclusive a  noțiunilor specifice.

Nu în ultimul rând, ca o etapă finală a reformei justiției din România, se va renunța la atribuirea denumirii de magistrat cu referință la procurori, aceștia revenind pe palierul jurisdicțional corespunzător – și anume funcționari publici cu statut special, cunoscători de științe juridice și al căror domeniu de activitate îl constituie respectarea și apărarea valorilor publice.
Deci, în noul sistem imaginat de mine și cu șanse mari de a fi realizat prin inițiativă cetățenească, singurii MAGISTRAȚI SUNT JUDECĂTORII care, funcție de verdictul juraților, își vor demonstra măiestria în argumentarea și individualizarea fiecărei pedepse, a fiecărei sentințe / hotărâri.

Nu în ultimul rând reforma juridică va avea ca punct final DESFIINȚAREA CSM-ului, actual sindicat informal al magistraților, care are ca atribuții predilecte:

1. Împingerea sub preș și ascunderea tuturor mizeriilor și matrapazlâcurilor comise de magistrați;

2. Punerea pumnului în gură, a ciubotei, a botniței sau a călușului în gura tuturor celor care, în baza dreptului lor fundamental uman, european și constituțional la libertatea de opinie și libertatea de exprimare, îndrăznesc  să exprime opinii critice la adresa nemernicilor și potlogarilor din magistratură;

3. Acțiunea susținută întru obținerea a noi și noi majorări ale salariilor magistraților, onctuos de NESIMȚITE.


4. Opoziția disperată față de adoptarea și punerea în operă a „Legii răspunderii magistratului”.

În loc de vechiul CSM, va fi alcătuit un fel de Tribunal popular, alcătuit dintr-un număr de asesori populari corespunzător numărului județelor țării, plus un număr de 6 asesori corespunzând municipiului București.
Acest tribunal popular va avea drept de pronunțare asupra tuturor fărădelegilor comise de magistrați, semnalate de petenți  și dovedite prin probe concrete din care să rezulte indici temeinici privind nelegiuirea respectivilor golănași-magistrați.
Tot acest tribunal al poporului va aduce la îndeplinire și sentințele definitive și irevocabile, motiv pentru care, în dotarea membrilor acestui tribunal se vor regăsi, obligatoriu, naganul și cnutul căzăcesc, kalashnikovul, aruncătorul de grenade, șnurul bizantin de zugrumat sau injecția letală și scaunul electric born in USA.

Ar mai fi ele multe idei de menționat în creionarea unui viitor tablou al sistemului judiciar românesc, dară timpul e scurt și pixelii puțini.

Ei, Danilețule, cum ți se pare VIITORUL?
Luminos, nu-i așa, SEMIZEULE?”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu