Deci, să alegem așa: daniel, vasilică și cristinel.
Ei bine, dragi copii, iată o poveste cât se poate de reală, prin care voi veți înțelege cât de mult contează în viața unui om ca numele de alint pe care i le-au dat părinții să crească mari, aidoma lui Făt-Frumos: într-un an cât alții în patru.
Așadar, a fost odată ca niciodată un adolescent întârziat, cu mintea aidomă de copchil retard. Pe adolescentul căruia abia îi dăduseră tuleiele în barbă (și așa i-au rămas pentru vecie) să spunem că-l chema... cristinel vasilică daniel.
La vremea când se întâmplau aceste evenimente, cristinel vasilică daniel încă nu-și depășise faza puberă a vieții, chit că se îmbățoșa el că „are studii multe și a susținut examene grele”.
Nechibzuit a fost și Cristinel Vasilică în ziua nenorocită în care s-a așezat pe locul rezervat altui călător, refuzându-i acestuia să i-l elibereze, clamându-i în față drept argument legitimația de judecător și argument ultimativ – faptul că are facultate.
Neisprăvit de-a binelea s-a dovedit a fi titularul locului rezervat, care neaoș i-a replicat junelui Cristinel că „îmi bag pula în facultatea ta!” și i-a șters o rachetă-upercut în față de i-a dat Cristinelului somn instantaneu.
În fine, nu mai detaliem toată povestea neutilă în economia de ansamblu al subiectului epic principal: avantajele patrimoniale ale maturizării numelor.
Upercutul din tren s-a soluționat intermediar la capăt de linie, la poliția TF și un certificat medico-legal cu … 0 (zero) zile de îngrijiri medicale.
Să-l fi văzut pe tinerelul Cristinel Vasilică Daniel cum țopăia de bucurie pe holurile Tribunalului, ținând în mâini cele 300 de mărci și exclamând extaziat:
„- Am bani de plata chiriei pe 2 luni!
Așadar, din expozițiunea de mai sus se poate reține situația locativă a Cristinelului ca fiind un element dătător de continuă frustrare .
Asta până într-o bună zi.
Cum stătea Cristinelul așa visător, asculta în surdină celebrul hit al celor de la Eruption - „One way Ticket to the Gherla” și privea lung pe fereastra biroului său de jude pâcălici, visând la vremuri feerico-idilice în care se făcea că are și el o casă A LUI și numai A LUI, iacătă că se întâmplă minunea cea minunată:
„- Mărite Baphomet, îți mulțumesc din suflet meu candriu de adolescent tardiv pentru oportunitatea nesperată ce mi-ai dat-o în tăișul Ciocanului lui Thor, de a-mi căpătui și eu familia cu o locuință în Cetate!
Cam astea au fost circumstanțele narative ale speței-minune.
Staroste care ținea la cingătoare o legătură cu cheile de la toate ivărele Cetății: de la vistierie, de la han, de la cămările și ietacele palatului până la grajdurile și pimnițele boierești, în fine, ce mai, TOATE KEYLE erau la Starostele Gheorghe.
Reproșuri la care Daniel Cristinel lua cea mai impertinentă față cu care-l dotase nativ mumă-sa și replica cu un tupeu neînchipuit:
„- Da, dar voi aveți casă în C… etate. Eu NU AM!”
Imediat după pronunțarea soluției, Cristinel Vasilică a făcut cărare scobită în marmura din antecamera Starostelui Gheorghe, intrând în audiențe în care a cerut de la staroste să i se aprobe și lui un bordei ANL cu trei odăi.
Ceea ce n-are cum să fie adevărat, întrucât un Jude din Wallachia, fie el închinător la Dumnezeu, la Mamona sau chiar la Baphomet, NICIODATĂ NU-ȘI VA PERMITE SĂ-ȘI folosească funcția în vederea obținerii de avantaje materiale personale, pentru membri ai familiei sau pentru terți.
Nu!
Inclusiv Zâna povestitoare a acestei bizare întâmplări se delimitează cu vehemență față de o asemenea alegație.
Singurul avantaj nepatrimonial al acestei spețe, repercutat asupra destinului adolescentului visător la un hogeac ANL s-a materializat în maturizarea numelui:
din Cristinel Vasilică Daniel a devenit CRISTIAN VASILE DAN.
Și nici nu va fi nevoit să pornească procese în care să câștige 300 de mărci din mai multe motive:
- primul ar fi că marca germană a dispărut
- dar mai ales amănuntul că Dan Vasile Cristian NU MAI ESTE NEVOIT SĂ PLĂTEASCĂ CHIRIE, el fiind de acum și-n vecii vecilor APROPITAR.
-----
Să ascultați de părinți și să fiți ascultați de securiști!
Și altceva este să fii CRISTIAN VASILE DAN - apropitar cu zapiscă.
Noapte bună, dragi copii!
pseudoepilog:
deși Zâna voia să plece, din urma ei și de fustele ei se ațineau țânci mucoși și plozi curioși, care mai de care întrebând lucruri trăsnite:
„- Tovarășa Zânaaa, dar ce este aceea ”the Gherla”?
„ - Doamna Zâna, dar casa lui Daniel devenit Dan, era mai „tare” decât casa celor trei purceluși din poveste?”
„- Dom'șoara Zâna, dar când era mititel, Cristinel Vasilică a urmat cursurile clasei zero-pregătitoare?”
„- Domșoara Zâna, dar Cristinel dacă a venit la școală la 6 ani, cum mai avea cei 7 ani de acasă?”
„- Doamna Zâna, dar Cristinel a avut la grădi' cursul de educație juridică pentru preșcolari?
„ Tantea Zânaaa, dar Cristinel pe cine a avut învățătoare de a învățat așa de bine? Pe Zoia Kosmodemianskaia, pe Ana Pauker sau pe Monica Luisa Gherghescu?”
„Tovarășa Zâna, dar eu dacă sunt sașiu și bâlbâit, o să am voie să mă fac judecător când oi fi mare?”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu