Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 11 octombrie 2019

Se schimbă Garda la Jambon. Cui îi pasă?



De ce nu ne pasă și ni se poate fâlfâi cu un nesperat entuziasm proletar despre Schimbarea Gărzii la Jambon?
Explicația stă undeva într-o frază citită acum mulți ani (vreo 20) în „Al treilea val” al lui Alvin Toffler.
Până răsfoiesc cartea să regăsesc citatul, se spunea acolo cam așa: în viitor (viitorul acesta fiind raportat la anii 80) de sub influența și controlul din ce în ce mai acut rezultat din globalizare și mondializare vor scăpa doar categorii izolate de oameni, anume cei de prin mediul rural, care nu sunt într-atât de dependenți de relațiile sociale de tip corporatist, nu sunt dependenți de utilitățile și facilitățile urbane și care reușesc să-și asigurarea produsele necesare traiului prin proprii resurse.
Cu aproximare cam asta era esența celor afirmate de Toffler.
Ce nu era inclus în analiza autorului era și situația persoanelor autoizolate din varii motive și convingeri, care aproape că refuză orice fel de viață socială activă, care aproape că nu mai au nici un fel de punți cu exteriorul și nu se mai simt reprezentați în nici un fel de societatea contemporană.

Așadar, s-o luăm pe îndelete:
- s-a schimbat Garda la Ciolan!
Ei și? Mă doare fics în kur!
Pleacă de la platoul cu jambon niște îmbuibați ghiftuiți și vin la tain niște îmbuibați hămesiți.
Fiind arhicunoscut că Rröemenika nu are parte niciodată de LIDERI ci doar de niște politruci nenorociți, se poate afirma cu îndreptățit temei că nu prea contează cine FURĂ și DELAPIDEAZĂ resursele anemice ale țării.
Că le-or fura cei de la pesede, că le-or fura cei le la penele sau că le-or fura cei de la usere, un lucru este cert: CINEVA TOT LE VA FURA.
În Rröemenika încă mai este vie axioma furtișagului implementată în hipotalamusului „Omului Nou de Tip Bou” „Dacă nu furi tu (un anume obiect) atunci sigur îl va fura altul, așa că mai bine este să-l furi tu”

Așadar, ca un corolar al acestui subpunct, cred că nu prea interesează pe nimeni dintre cei mărunți CINE ANUME VA FURA JAMBONUL DE PE PLATOU!
De furat oricum va fi furat și crăpat de niște hămesiți!

- dintre gulgutele imediat lansate pe piață, la loc de cinste tronează cea cu or să se taie pensiile și salariile.
Ei și?
Îmi bag pula-n ele pensii și salarii, fiindcă NU AM NICI SALARIU și NICI PENSIE.

- o să se taie pomenile sociale ale „asistaților social”, cei „puturoși și fără dinți în gură” (conform sintagmelor atât de dragi neonaziștilor pnl).
Să se taie!
În cei 21 de ani trecuți de la demisia din RoArmy, n-am fost niciodată nici măcar 30 de secunde pe vreo prestație socială și nici n-am primit măcar 50 de bani pe vreo formă de asistență socială.
Ducă-se dracului toate! Nu mă afectează cu absolut nimic.

- or să se producă concedieri masive în sectorul bugetar!
Scheissegal! NU SUNT BUGETAR.
Din partea mea pot să-i dea afară pe toți nepoții, nepoatele, netoții, netoatele, amantele, liubovnicele, cumetrele, beizadelele amploiați de-a-mpulea în administrație, ca să mănânce și gura lor un cozonac bugetar.

- în domeniul privat cică o să se impună poveri fiscale greu de suportat.
Nu-s corporatist și nici argat la vreun patronaș analfabet și handicapat.
Să le pună 1400% fiscalitate în cotă unică, mi se rupe-n paișpe cardanul de urdorile lor pseuso-capitaliste.

- cică o să se regionalizeze Kolonia, cu 8 regiuni și maximum vreo 1000 de localități.
Ha, ha, ha!
Sparge-o-n bucăți, dă-o dracului de șandrama!
Opinia mea am expus-o histrionic acum ceva vreme.
Cui să folosească o șandrama nenorocită, care e doar un simulacru caricatural al visului nostru, al celor care acum 30 de ani făuream Țară nouă și democratică, Mândră ca Soarele de pe ceriu!
Dă-o-n pizda mamei ei de Kolonie Penitenciară și Experimentală.
Cel mai fain ar fi ca, prin politici economice, agricole, fiscale etc, să fie surghiuniți în auslanduri toți locuitorii Koloniei iar arealul  geografic vidat să fie transformat conform PLANULUI în ceea ce se numește a fi „Das Westliche Atomkolonie von Rümaninen”.

- cică uriașele alea volume de gaze naturale din Marea Neagră, cedate de Plăvann contra unei șepcuțe, or să ia calea Ucrainei și a Germaniei.
Dă-le-n mă-sa de gaze!
N-am instalație de gaz acasă. Și nici n-o să am curând.
Să le dea foc direct din țeavă, mi se rupe-n paișpe de ele!

- cică rumânul, contributor la vistieria țării, o să continue să plătească anual haraci către Marile Porți Yankee, Berlineze, Pariziene!
Egal!
N-am mai plătit impozite de vreo 10 ani și nici n-am de gând să mă agit prea tare să achit asemenea dări.
Nici măcar cele vreo 3.000 de lei cheltuieli judiciare din condamnări, date-n titlu executoriu,  nu le-am achitat și nici n-am de gând prea curând să le achit.
Care-mi cere bani, pun în funcțiune Canon Pixma și îl cadorisesc imediat cu o sumedenie de  Puli botswanese. Color!

- cu așa haraciuri și furtișaguri grevând bugetul de stat (degeaba) n-or să mai fie parale de ajuns pentru domenii esențiale:

 Sănătate – nu mă interesează că nu-s asigurat de vreo 20 de ani, n-am fost la medic nici când aș fi avut nevoie și n-am cerut nimănui nici măcar o pastilă de aspirină;

Infrastructură – drumuri, autostrăzi, căi de comunicație rutieră – iar nu mă interesează, că n-am mașină, iar de mers cu trenul, exceptând drumul de acum 2 ani când m-am întors de la Găești de la pușcărie, ultima oară am călătorit cu trenul acum 19 ani. Din partea mea poa’ să fie în loc de șosele doar peisaje lunare pline de cratere! Aidontcher! Care are de mers undeva să cheme elicopterul SMURD!

Siguranță publică – Nu, mulțumesc, dintr-un summum de motive: 
primul ar fi că nu-mi rezolv treburile cu milițiea. 
Al doilea ar fi că nu-mi trebuie serviciile prostovanilor albaștri, ce nu-s în stare să găsească o sărmană fată ce plânge la telefon implorând să fie ajutată. 
Și nu în ultimul rând, mi-a ajuns până-n gât și până-n plăsele exercițiul represiv de un înfiorător kaghebism , practicat acum 5-6 ani de maladețul kaghebist gicuță – gardianul Netului de la Secția 13 de Miliție politică! Nu-mi mai trebuie „serviciile” acestor borfași, a acestor infractori bugetați, frați de cruce cu interlopii nebugetați! Nu, mulțumesc!

- cică Huiduma judiciară de la Mediasch, ajunsă mare Măciucă Judiciară Europeană o să-i ancheteze și o să-i lege pe toți cei ce mai au o brumă de patriotism în ei și o să se opună promovării și salvgardării infame a intereselor SUA, Germaniei, Franței, Olandei.
Fics Pics!
Să-i lege pe toți și să-i azvârle în temniță, să vadă și alții cum e!
Conform principiului socialist: „Să dăm câte oleacă de pușcărie la fiecare ca să ajungă la toată lumea!”

N-am afaceri, nici cu statul și nici cu nimeni altcineva, nu ronțăi fonduri europene, nu am subvenție nici măcar amărâta aia APIA. Nu am societate comercială și nu sunt nici ONG să halesc granturi sau tot felul de stipendii ticălos-diversioniste. Cât despre sacul de barabule și jumătatea de sac de făină albă, nucile din pod sau merele din cămară SUNT SIGUR că nu fac obiectul competenței materiale a EPPO.

Și tot așa mai departe se poate argumenta în aceeași manieră stupefiantă la fiecare detaliu analitic invocat.
O să se scumpească curentul?
Mă doare-n cur.
Am în total în casă consumatori a căror putere însumată ajunge la uluitoarea valoare de … 97 de Watt/h: max. 54 W PC-ul + max. 21 W monitorul + 1 bec LED de 12 W (cameră de zi) + 2 becuri LED de 5 W (baie și bucătărie)
N-am frigider, n-am pompă, n-am hidrofor, n-am mașină automatică de spălat, n-am calorifer, n-am aragaz electric, n-am cuptor de copt, n-am televizor, nici radio, n-am nici un alt consumator electric care  este regulat întâlnit într-o casă obișnuită.
Pe cele pe care le am, să le las (teoretic) funcționând 10 ore zilnic și tot nu reușesc să adun 1kW zilnic.

O să se scumpească benzina?
Scumpește-o, neică!
Fă-o 119 dolari galonul imperial că mă doare la bască!
Nu cred câtuși de puțin că o asemenea valoare uriașă a prețului carburanților va „arunca” în aer prețul sfertului de drojdie, a pungii de zahăr, a cutiei de sare, a săpunului de rufe sau a cutiei cu chibrituri pe care le-oi cumpăra eu lunar.
Stai că m-am răzgândit, căca-m-aș în ea șandrama nenorocită: să se facă 119 dolari nu galonul, ci litrul de benzină.
SCHEISSEGAL!
Să meargă toată lumea cu bicicleta, ca-n North Korea!
Să fackă sport toți politrucii și gușații ce nu-și mai pot vedea propria pulă de după burdihanul de neam-prost și îmbuibat.

Etcaeterea, etcaetera...

Ș-atunci, ca o concluzie generală:
În momentul în care NU MAI AI NIMIC ÎN COMUN cu societatea în care te-ai născut, te-ai educat și ai trăit (până la un anumit punct), ei bine, ajungi la acel uimitor și incredibil moment în care dobândești o nesperată libertate: LIBERTATEA DE A NU-ȚI MAI PĂSA DE NIMENI ȘI DE NIMIC dintre șobolănelile și sfârâielile unor trepăduși figuranți ai neosocialismului de caviar, mimetizat în capitalism de rapt, japcă, furtișag, intimidare, represiune și terroare.

HOWGH!

=====================

postscriptum:
Primul meu vot de adult l-am dat în 1990 la acele mult-vestite alegeri din Duminica Orbului și apoi în 1991 la referendumul pentru Constituție.

Din 1990 până în 2014, AM FOST LA TOATE ALEGERILE, atât ca votant cât și ca pază militarizată a secțiilor de votare ('92-'98), apoi ca membru în BESV, ca președinte al BESV sau ca operator SIMPV.

Începând cu 2014 am renunțat să mai practic acest sport extrem de păgubos.
N-am fost la localele din 2016.
Nici la parlamentarele din 2016.
Nu voi merge nici la șobolănelile din 2019 sau 2020.

Care are ceva de apărat:

- o poziție socială favorizată,
- un cozonac salarial bugetar,
- o pensie simțită sau nesimțită,
- o prestație socială,
- o asigurare medicală,
- un job mai mult sau mai puțin avantajos,
- un tun bugetar sau comunitar,
- vreo sponsorizare onctuoasă, regulată și paralegală,
- o poziție într-un GIO de bișnițari de armament, droguri, țigări, alcool, ființe umane, migranți, hidrocarburi, lemn, agregate minerale, medicamente etcaetera,
- un ONG de mâncat căcat necântărit stipendiat în forinți și bitcoini,
- o libertate amenințată de perspectiva răspunderii penale și a încarcerării,

etc. etc.

așadar, cei care AU CEVA DE APĂRAT, să facă bine și să se ducă la vot!
IO* NU AM PENTRU CE MĂ OSTENI CEI... 65 de metri până la secția de votare.
NU AM NICI UN MOTIV PENTRU CARE M-AȘ OSTENI PE O DISTANȚĂ ATÂT DE... ISTOVITOARE!



în loc de epilog, un citat, pe care l-am asociat încă de acum 4-5 ani imaginii de mai sus

„E o contradicție totală între libertate, spirit critic, bun simț și ”angajarea” (inevitabil smintită) pe ”baricadele” oricărui partid.
Cu atât mai mult înțeleg azi că un intelectual e obligat să-și cultive vocația la egală și dezgustată distanță față de vanitatea acestor logici tribale.
Îmi regăsesc pe zi ce trece autonomia mentală și, slavă Domnului, se fac aproape doi ani de când am luat salutara decizie de a redeveni eu însumi, fără să mai bat tobe propagandistice. 
Și fără dizgrația de a-mi înlocui gândirea personală cu lozinci sau judecăți deformate de iluzii.”

(Teodor Baconschi)

3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Stăi că trag o fuguță să duc sculele de le-am împrumutat azi să-mi lucrez ceva la poartă și-ți răspund exhaustiv printr-o nouă postare din seria „Ai heiv a uiș!”

      Ștergere
  2. Sunt sigur ca nu te " doare fics in kur" !
    Sunt sigur ca ai ( totusi !) ceva de aparat : Demnitatea, conditia umana !! Instinctiv sau constient , exact asta faci prin scriitura ta placut incisiva si uneori de o aciditate corosiva . Sa nu spui ca nu este asa ptr. ca asta ar insemna infrangere, ar insemna ca ai pierdut TOT !
    Stiu foarte bine ce inseamna sa te lupti cu o mica/mare massa dominata de impostura si venalitate( inclusiv in mediile militare, din pacate )si sa te incerce sentimentul ca " nu mai are rost, este inutil "! Dar nu-mi place deloc sa mi te imaginez " cazut "!
    Sper ca vei continua sa ne bucuri spiritul cu contributiile tale scriitoricesti si mai sper ca le vei selecta si aduna sub un singur Titlu relevant ptr. Epoca pe cele mai " simpatic-rautacioase "
    S-auzim de bine !
    Cu simpatie ...

    RăspundețiȘtergere