Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

luni, 4 martie 2013

Mai dă-vă-n PLM cu Făltișeniul vostru.





Până mai anul trecut auzeam și la budă de măreția Bucovinei de Gios - Ținutul Humorului.
Acum s-au sucit căpeteniile și ni se-mpinge pe gât Fălticeni cu apă rece:
la fălticeni nuș ce manifestări; la făltișeni spital, tot aclo centru de afaceri, aniversări de instituții, ce mai, o ofensivă mediatică de spălare a creierului de cea mai josnică speță.
Făltișeniul e mezul de la nucă și prin piața Nada Florilor axa de rotație a pomântului bortilește litosfera.

Totuși zona nefiind prea bogată în „argumente”, mai fabrică băieții câte-o dumă propagandistică, știrea din articolul de față fiind cea mai bună exemplificare.
Bine că n-au pornit kăkănarii diareici o expediție FĂLTICENI – patagonia, cu itinerarul de-a lungul axei Roma- Berlin- Tokyo, c-atunci se scăpau pe ele de râs lamele amerindiene.

De fapt substratul informațional al acestei gulgute de presă este altul: păcălicii pionieri exploratori au plecat în prospectarea traseului făltișeni – pașcani – târgu frumos – iași, ca să constate starea infrastructurii rutiere.
Această acțiune de cercetare va fi deosebit de utilă în viitorul apropiat în care tot natul nativilor între brusturi – cu cățel, cu purcel, cu prichindel, de la cel cu țăța-n gură pânla cel cu barba sură* - va reitera cea de-a doua Carte a Pentateucului. Adică exodul slugilor colhoznice și proletare către Heimatul originar – raionul Pașcani din gubernia Iași.
Această mizanscenă biblică va fi necesară în urma proiectului idiot de regionalizare a Rromânistanului, ocazie cu care Răzeșii tradiționali ai lui Ștefan** se vor opune înrobirii lor de către tâganii olteni și derbedeii teleormăneni.
Spre deosebire de atitudinea mândră a Bucovinenilor, populația heteroclită și mizerabilă caracteriologic din mirabila zonă a fălticeniului hortycol va da curs poruncii de ascultare și supușenie datorate Iașiului și Domnitorului Cuza.***
Astfel înainte de ziua predestinată Ieșirii (silite ****) din Țara Bucovinei, toți robii usieliști își vor unge ușiorii cu zeamă de mere putrede, ca să fie recunoscuți de Domnul Dumnezeul Oștirilor Hortycole – Ghițălul de Aur cel ca un butoi plin de mațe fermentânde.
Tot de ușiorii bordeielor se vor lăsa benevol priponiți, ca să fie străpunsă urechea cu sula minciunilor piesiediste, în semn de amintire a înrobirii eterne a acestei proaste nații de nenorociți.
Apoi vor pregăti un ultim ospăț cu carne din șoșoi de câmp și șocâte pomicol, pe care-l vor mânca fript cu brichetele celea de culoare roșă primite milostenie în campania electorală.
După ce toate acestea se vor fi isprăvit, vor pregăti merindea pentru exod, alcătuită taman așa cum le-a poroncit Buhaiul Țucălar: numai pentru șapte zile, câte două mere putrede și un fârtai de zeamă de pădurețe pentru fiecare nenorocit usielist/zi.

[***]
Abia acum se deduce scopul subsidiar al „impresionantei” expediții fălișenene: acela de a culege informații despre starea drumurilor și punctele obligate de trecere peste Șomuzuri, Moldova, Siret și Bahlui. Această măsură de asigurare a coloanei de marș are caracter preventiv, fiind susținută de aspectele conjuncturale ale fugii kăkănarilor diareici:
- timpul redus de alarmare la punerea în mișcare a einsatzkommandourilor vindicative ale muntenilor, mobilizarea iobăgimii având bostanul trepanat și emisferele lobotomizate, respectiv punerea în mișcare necondiționată a coloanei bejenarilor făltișeneni:
- amănuntul arhicunoscut că Domnul Dumnezeul oștirii piesiediste n-are nica puteri, nefiind în stare să tragă o dungă de var peste ctitoriile egipțienilor pediști sau să toarne un cancioc de beton la temelia unei piramide de văiugă câmpenească.
Singurul lucru la care se pricepe de minune jegosul Butoi cu mațe este să călătorească șezând pe o slavă de jilț de-a Îngerului Fluturesc decăzut în adâncurile Gheenei opoziției, arătare comică mergând înaintea triburilor iobăgești ziua călare pe un nor de praf, abureli, minciuni, texte ceaiuri, dume și gulgute, iar noaptea pe un stâlp de foc din care vor izbucni fulgere lamentabile asupra grelei moșteniri din timpul Marii Geneze Socialiste din Decembrie, fulgere care vor fi aruncate cu o consecvență exasperantă în capul urmăritorilor neprozeliți ai sectei neo-bolșevice.
În atare condiții, nici nu se mai pune problema despicării apelor și trecerii prin Marea Roșie, aspect biblico-istoric paradoxal prim prisma faptului că O Mare Roșie Sovietică nu poate trece la rândul ei prin altă Mare Roșie.

Pentru toate aceste motive s-a organizat din timp util, cu sprijinul și susținerea nemijlocită a Polobocului Țucălar, fantastica, fenomenala, excepționala, nemaiîntâlnita, uluitoarea expediție făltișeneană.
Expediție care poartă cu mândrie kretină stindardul de luptă al triburilor usieliste înrobite, stindard având  heraldica alcătuită din Frunza de brusture riverană Șomuzului, deasupra căreia se află un ansamblu alcătuit dintr-o bărdacă de rachiu de mere, un chirpic și o cărămidă de tizâc, în laterale crengi uscate de Ionatani având pe ramuri viermi (uslași) și pădurețe putrede iar la baza blazonului deviza locală „Servum Pecus”.
Stindard decorat de tătuca Ivan Ilici Kaghebescu, cu ocazia comemorării Marii Loviluții Socialiste din Decembrie, cu Ordinul Erou al Muncii Socialiste în grad de slugoi cu spatele biciuit cu nagăici de aur.

--------
[n.a.] Partidul Liberal din Moldova! Vemiță nimfomană, săzi ghinișor, potaie!

* atât cei cu țâța-n gură (lăducu) cât și cei cu barba sură (pârțarul – poiet de sub preș) fiind definiți intrinsec prin caracterul involuntar al pârțurilor lozincarde trase cu nerușinare în nasul Bucovinenilor.

** LIBERI în esența lor nativă, încă de când le-o dat Bunicul Ștefan pecețile și zapisurile de proprietate ale răzeșiei și până când le-o face popa sfeștania, și nu slugi socialiste având cromozomul iobăgiei intrat în genom prin mutația genetică a experimentului socialist de creare a Omului Bow.

*** domnitor mason care i-a scos pe troglodiții iobagi din bordeie și din foame, i-a civilizat, le-a făcut școală și ulițe pietruite, le-a dat haine, i-a învățat cum se macină grâul și cum se dospește pânea românească.

**** această silnicie nefortuită fiind cauzată de cohortele de munteni vânjoși, cu cușmele impresionante tuflite pe creștet, coborând din munți către ținutul brusturilor, agitând amenințător în mâini niște pari lungi croiți din esențe tari, murmurând niște descântece bisericești de factură neaoș românească:
„ Biserica și crucea mamei voastre de nenorociți! Vreți la Iași, La Iași să vă duceți!”

(Iar noi locului ne ținem /
Cum am fost așa rămânem.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu