Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

miercuri, 2 martie 2022

Un ocean de minciună (identifică manipularea)

Premise:

Trăim zilele acestea într-o realitate virtuală, creată de manipulări și dezinformări?

Ne scăldăm într-un ocean de propagandă care distorsionează radical realitatea faptică?

Informația pe scară largă nu este altceva decât UN OCEAN DE MINCIUNĂ?

 

Pe lângă nenumăratele exemple de fake-uri, descoperite de internauti și care au căpătat deja statut de meme-uri, ieri sub titlul „Identifica manipularea” am prezentat câteva dintre ele.

Azi vine Radu Humor [n.a. în Cotidianul] cu o enumerare destul de bogată a „prostelilor” pe față ce ni se servesc de canale de comunicare ce se voiesc a fi independente și mai ales obiective!

Canci obiectivitate!

Io* m-am hotărât de la bun început să-mi anesteziez palierul emoțional, să nu intru în nici un fel de fibrilație atunci când prompteriste cu voce pițigăiată și panicardă, ca de coțofene ciufulite, prezintă breching-niusuri de o veridicitate mai mult decât îndoielnică.

Și nici nu-mi erupe vreo lacrimă în colțul ochilor atunci când, pe un fond sonor de pian-patetic,  mi se prezintă colaje de „imagini emoționante”, „gesturi impresionante” sau „scene tulburătoare”

Io* mi-am propus să urmăresc doar evoluția „tehnică” a acestui conflict.

Zi de zi și ceas de ceas am tot ascultat despre mărețele victorii ale apărătorilor ucraineni, care, cu mâinile goale și cu țigara în gură, au reușit să stopeze înaintarea pizmașului muscălesc.

Așa să fie?

În condițiile unui vid informațional total din partea rușilor și punând deja apostila prezumtivei lipse de veridicitate a comunicatelor ucrainene și a „știrilor” oficiale, a trebuit să fac efortul de a-mi căuta informațiile din alte surse.

Astfel, după ziua a 5-a de lupte, jurnaliștii de la Hot-News au prezentat o hartă, având ca sursă DRM Journal.

Link:

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25399903-harta-razboiul-din-ucraina-dupa-cinci-zile-cum-arata-avansul-rusilor-harta-orase-duc-cele-mai-mari-batalii.htm


 

WOW!

În răstimpul în care pastorul, cu nătângul de badea, cu sceleratul de tudor și cu aiuritul de ciuvică se dixtrează prin studioul antenei 3, comentând imagini grafice din jocul video „ARMA3” sau făcând glumițe de șantier despre lipsa de combustibil (benzină) a tancurilor rusești (nota *), din harta celor de la DRM Journal rezultă o evidență șocantă: rușii, cu toate impedimentele întâlnite, cu toate fake news-urile propagate în „oceanul de minciună” se pare că au 5 zile de consecutivă înaintare.

Ieri pe seară, încercam să-mi actualizez stadiul avansărilor / retragerilor din teritoriu.

Și dau peste o hartă a celor de la Center for Eastern Studies OSW care arată o situație evolutivă mult mai amplă a ofensivei ruse. Este o hartă care încorporează inclusiv știrile oficiale – căderea Hersonului și încercuirea Harkovului, respectiv joncțiunea forțelor ruse din Crimeea cu separatiștii din Donbas, soldată cu încercuirea Mariupol.

Link:

https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275007193_1990811961111610_5125389708416188759_n.png?_nc_cat=1&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dh5Hx30uY8UAX91tSQ_&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT8RNhAQe0KEGrlm0QzbMVUUJ5wNC89Ne-WaPwvMQAh2KQ&oe=6224DE88


 

WOW!

A se observa, față de harta anterioară,  uriașa transformare din partea de nord a Ucrainei, din zona Chernihiv!

Aceeați „evoluție eroică” a apărării ucrainene a fost confirmată de chiar cele 6 harți publicate ieri - 1 martie, de The New York Times.


 

Spre deosebire de cele de mai sus iată cum arăta harta Ucrainei după primele 2 zile de conflict. Ori de atunci și până acum, forțele ucrainene „au reputat nenumărate și spectaculoase victorii”, astfel încât s-a ajuns la situația din harta zilei a 6-a.

Concluzia trag-o fiecare, după puterea minții!


 

În atare condiții, în care propagandiștii dezinformării se hlizesc pe ei în studiouri, Io* stau și mă întreb:

1. cine va avea câștig de cauză până la urmă: fake-news-ul sau tancul concret? Cine va afișa până la urmă semnul victoriei? Gargaragiul propagandist sau cel ce tace și face, fără să-i pese de gargara guralivilor?

2. în condițiile în care Kievul și Ucraina vor cădea într-un viitor relativ apropiat (zice-se că rușii și-au rezervat 30 de zile pentru a soluționa definitiv chestiunea ucraineană), această cădere nu va constitui O URIAȘĂ SURPRIZĂ pentru toți cei care, involuntar, au înotat și au făcut surfing pe acest OCEAN DE MINCIUNĂ MEDIATICĂ?

Nu cumva toți cei care au trăit într-o realitate virtuală, de tip META, prefabricată de acest COLOSAL mecanism mondial de intoxicare și manipulare, vor avea un șoc existențial atunci când vor reveni în realitatea concretă și vor constata, uluiți, că Ucraina a căzut?


----

nota*: să-i tragă careva de mânecă pe fraierii ăia din studioul antenei 3 și să-i informeze că atât tancurile cât și transportoarele de producție rusească N-AU NEVOIE DE BENZINĂ întrucât funcționează cu… MOTORINĂ!


 

=============

Arhivă:

iacătă și o hartă „scăpată” ieri de la o întrunire a președintelui Lukașenko cu șefii armatei belaruse.

Este mai mult decât interesantă, cel puțin în ceea ce privește structura comandamentelor ofensive ale armatei ruse, precum și obiectivele principale finale ale invaziei.

Dar mai interesante sunt acele săgeți ce materializează direcțiile principale de ofensivă.

Se vede sus în nord „cleștele” Kievului, clește ce rezultă fără putință de tăgadă din evoluția situației dintre zilele 5 și 6 ale ofensivei?

Zilele 1-5 ofensivă în vestul Kievului (Hostomel, Obolon), ziua a 6-a se închide cleștele prin avansul în zona de est a Kievului (Chernihiv).

Se vede în sud joncțiunea forțelor plecate din Crimeea cu separatiștii din Donbas, totul cu izolarea orașului Mariupol?

Această hartă este o hartă mai mult decât credibilă.

Dar ce e mai interesant: observă careva o săgeată ce pleacă din vestul Odesei înspre Transnistria?

A se reține! VESTUL Odesei, nicidecum ESTUL Odesei. Ori, Odesa, cel puțin până acum, nu a făcut obiectul unei ofensive terestre directe. Dar cine știe ce ne rezervă viitorul...?

„Hi-hi-hi! rușii nu mai au benzină!”( se hlizesc toți proștii prin studioul antenei 3)


 ============


bonus: lista fake-urilor alcătuită de Radu Humor în Cotidianul:

Radu Humor spune:

Un top al minciunilor din presă: premiul cel mare pentru cea mai nesimțită manipulare și apoi alte câteva pentru a vă trezi din vrajă.

Așadar, premiul cel mare pentru ticăloșia cu care v-au mințit este acordat putorilor de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mircea Badea Radu Tudor și toți ceilalți din platou care v-au prezentat „LIVE” și au „comentat” ca experți o luptă. aeriană cu trasoare, rachete, avioane doborâte și piloți parașutați. Culmea e că toți din platou luau lumină de la Generalul Spânu care comenta și el imaginile luptei aeriene deși ce vă arătau pe ecran nu erau lupte din Ucraina ci imaginile unui joc pe computer intitulat Arma 3. La finalul postării filmulețului cu ticăloșii de la Antena 3.

– Imaginile unei explozii cauzate de atacurile Israelului în Gaza și prezentate drept explozii din Ucraina.

– O fotografie din 2018 a unei femei rănită într-o explozie a unei conductoare de gaz, bandajată la cap și cu răni pe față prezentată ca victimă a atacului din Ucraina.

– Avioane de luptă zburând în formație și prezentate ca și când atacă Ucraina dar fotografia este făcută la o paradă militară din 2020.

– CNN anunță decesul ziaristului „Bernie Gores” în Ucraina deși aceeași fotografie anunța decesul acestuia în Afganistan cu ceva ani în urmă. Culmea e că ziaristul e bine mersi, îl cheamă altfel și imaginea este a unui gamer de pe internet.

– O filmare în care cineva acuză o rană la picior și se aud explozii dar clipul video este din Beirut în urma exploziei la rezervorul de gaz lichefiat.

– Știrea conform căreia toți cei 13 soldați ucraineni care apărau Insula Șerpilor au fost uciși luptând eroic dar în realitate aceștia sunt în viață și s-au predat rușilor imediat.

– O casă din Donețk distrusă de bombe de către ucraineni cu mult timp în următorul dar prezentată ca fiind în Harkov și lovită de ruși.

– Președintele Ucrainei, Zelenskiy, prezentat în uniformă de luptă pe front dar imaginile sunt din septembrie 2021 când aceasta era în inspecție pe teren.

– Doi copii care salută un tanc ce trece pe lângă ei. Fetița este în roz și ține un ursuleț în mână. Imaginea este de fapt făcută în 2016.

– Un bărbat înfășurat în steagul Ucrainei îmbrățișează o femeie înfășurată și ea dar în steagul Belarus. Imaginea este postată ca provenind din teatrul de luptă ucraineană dar în realitate a fost făcută la un concert de muzica rap în Polonia.

Mă opresc aici sperând că ați priceput mesajul.”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu