Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

marți, 1 martie 2022

Identifică manipularea!

Sunt din ce în ce mai dese vocile care avertizează asupra uriașei manipulări media ce se reflectă asupra acestui conflict.

Așadar, spilcuind iute din memorie:

-          În primele zile se prezentau niște formații de avioane rusești, care zburau pe deasupra Ucrainei… în formație de defilare !!! Ori erau câte 3 în unghi, ori erau cate 2 in pozitie de realimentare, ori erau in formative ”V” de câte 10. Să ne fie cu iertare, dar acele imagini erau de la o defilare militară de 9 Mai – Ziua Victoriei.


 

https://www.youtube.com/watch?v=u_3XlQElYzE  un videoclip de acum ceva ani peste care un dobitoc a mixat sunetul sirenelor antiaeriene.  Dovada măsluirii audio a acestui clip rezultă din sunetul continuu al sirenelor antiaeriene, deși clipul este alcătuit din 5 secțiuni video distincte, îmbinate la secundele: 00.06, 00.11, 00.18 și 00.24. În mod normal, ar fi trebuit ca și secvența audio să fie fragmentată exact în locurile în care secvențele video au fost îmbinate.

-          Azi aflăm, cu probă certă, faptul că imaginile cu dronele ucrainene de proveniență turcească distrugând blindate rusești sunt de fapt imagini vechi, cu acțiunea dronelor Bayraktar ale Turciei în Siria.

Link: https://mediastandard.ro/val-de-dezinformare-in-timpul-invaziei-din-ucraina-cazul-tancurilor-ruse-distruse-de-o-drona/

 

Și s-ar putea continua exemplificarea până la Crăciun.

Însă, întrebarea firească și legitimă care se pune este: cât adevar și câtă manipulare există în știrile și imaginile care ni se prezintă ca fiind … de pe linia frontului. Cât de credibil poate fi numărul pierderilor rusești (peste 4500) atata timp cat lipsesc  imaginile doveditoare, chiar de ar fi aceste imagini cu puternic  impact emotional. Ucrainenii ăia de pe linia I, cu toții posesori de aifoane performante, chiar nu pot prezenta proba comunicatelor oficioase?

Apropo de emoțional, sincer să fiu, ca unul care aștept ca media să-mi ofere un minimum de informații strict „tehnice” referitoare la desfășurarea războiului, m-am săturat de „imaginile emoționante” și „gesturile impresionante” îmbinate în colaje lacrimogen-zaharisite, associate cu soundtrackuri ce par mixuri remastered dintre ”Marșul funeral” al lui Chopin, „Conquest of Paradise” de Vangelis, mixuri interpretate la PIAN de Richard Clayderman! Obligatoriu sunet de pian, ca să intre în scintilație inimile precupețelor privitoare la „Surprize, surprize” și „Noră pentru fiul meu”.

 

Ce căcat de jurnalism este acesta care suprasolicită palierul emotional al telespectatorilor și sufocă astfel orice urmă de rationalism analitic?

Raționament care, pe unele saituri, este intact și prezintă o evoluție a ofensivei rusești care contrazice flagrant oceanul de manipulare și dezinformare.

 

Link către harta evoluției conflictului:  https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25399903-harta-razboiul-din-ucraina-dupa-cinci-zile-cum-arata-avansul-rusilor-harta-orase-duc-cele-mai-mari-batalii.htm 



 

Băi frate, care este ADEVĂRUL?
Trupele ruse cele snopite în bătaie, văd că au 5 zile de succesive avansări.

Care-i realitatea obiectivă? Ori sunt snopiți rușii, ori adevărul este distorsionat printr-un uriaș aparat de persuasiune și manipulare?

 

Și de ce TOATE prompteristele au voci panicarde, ascuțite, ca de coțofene ultragiate, cu penajul cozii ciufulit de cartușe cu sare?

Fetele astea chiar nu pot vorbi calm?

De ce trebuie să se agite și să confirme că sunt strănepoatele nurorii ce se căina cu privire la iminenta prăvălire a drobului de sare de pe cuptor?

===========

UPDATE:

Identifică manipularea

 

„Partenerii noștri ne trimit MiG-29 și Su-25! Dacă va fi necesar, ele vor putea să fie folosite pe aeroporturile poloneze de unde piloții ucraineni vor îndeplini misiunile de luptă”, a anunțat contul oficial al Forțelor Aeriene Ucrainene.

- Bulgaria - avioane MiG-29 (16 bucăți)

- Bulgaria - avioane Su-25 (14 bucăți)

- Polonia - avioane MiG-29 (28 bucăți)

- Slovacia - avioane MiG-29 (12 bucăți)

[…]

 

Premierul Bulgariei Kiril Petkov a respins categoric informația că ar urma să ofere avioane de luptă Ucrainei:

    În general ne lipsesc și nouă avioanele, nu putem da nimănui singurele avioane pe care le avem. Avem un număr mic de avioane în condiții de zbor, avem o problemă cu aprovizionarea cu piese. Este complet absurd să le dai”, a spus premierul Kiril Petkov, citat de Novinite.

-----

Post-scriptum 1: cei 13 eroi ucraineni de pe Insula Șerpilor, care urmau să fie omagiați post-mortem, cică nu-s chiar atât de „mortem” ci-s bine-merci în captivitatea rușilor.

Concluzia? Să vă ia dracu cu jurnalismul vostru de bâlci!

----

 

Post-scriptum 2: dacă ucrainenii o țin tot așa cu „pierderile rusești”, au șanse mari ca în curând să egaleze pierderile Armatei Roșii din WWII.

Tovarăși ucraineni, mai ușurel cu pianul propagandistic pe scări!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu