Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 8 aprilie 2011

„Nimeni nu-i profet în țara lui.” Doar dacă pleacă într-altă parte e profet despre țara lui!

În preziua comemorării centenarului nașterii lui Emil Cioran, la o licitație internațională au fost vândute o serie de documente personale și manuscrise ale filosofului rășinărean. Plafonul licitației s-a ridicat la circa 500 de mii de euro iar adjudecantul întregului lot de înscrisuri - un cetățean din Statele Unite*.
Unde-i morala titlului?
Păi morala ar fi cam asta: că imbecilii ce împut scaunele din ministerul culturii nu au catadicsit să miște un deget în vederea achiziției unor obiecte de patrimoniu cultural românesc. Am văzut la televiziunea publică un asemenea nenorocit cu figură de tractorist reșapat în înalt funcționar pulic și care se lamenta cretinește că ministerul culturii nu are un capitol bugetar separat pentru asemenea evenimente inedite! Evident că are dreptate, probabil obligația unei asemenea prevederi sau execuții bugetare îmi revenea mie – cețățeanul X-ulescu rupt în cur – cu ocazia depunerii declarației de suprafață la APIA sau cu ocazia recensământului animalelor… gestante!!!
Dă-l în poula mea de cretin alături de toți ceilalți cretini deghizați în funcționari și responsabili de stat. Hazul situației e mult prea evident ca să te mai amărăști băgând în seamă asemenea troglodiți ministeriali.
Dar măcar pentru nuanța ironică a întâmplării și tot merită să râzi în gura mare, cu poftă și cu hohote și să declami definitiv că românica e întradevăr o țară PITOREASCĂ în care merită de trăit cu toate opreliștile materiale.
Astfel deși toată viața lui Cioran a trăit într-o CRUNTĂ SĂRĂCIE, la 16 ani de la trecerea în absolut, manuscrisele și documentele personale se vând cu o jumătate de milion de dolari. Ironic, ironic, dureros de ironic.
Însă cum aproape toată viața și-a trăit-o în străinătate, loc de unde nu a încetat să-și iubească minunata și blestemata țară natală, tot astfel și acum Maître le-a mai tras o palmă la cur acestor românași înfumurați și ilogici cărora le-a predicat o viață întreagă prin „Schimbarea la față a României” sau „Pe culmile disperării”. Adică în toate întâmplările destinului ÎNTOTDEAUNA există și o urmă de justiție divină, astfel încât documentele Filosofului au fost definitiv pierdute vederii lui romanian-stupid-people. Însușii filosoful și-a manifestat dorința ca înscrisurile să revină Bibliotecii Astra din Sibiu dar românașii au făcut tot posibilul să-și demonstreze, încă o dată și a câta oară în mileniu, că sunt românași bicisnici și nemernici cărora Dumnezeu le dă de toate dar nu le bagă și în traistă. HA! HA! HA! HA! HA! HA! HA!
 Ce frumos! Ce pitorească întâmplare! Ce minunat deznodământ! HA! HA! HA!
Ce mama dracului să facă românașii cu manuscrisele lui CIORAN? Să și le pună la gât lângă lanțul de aur de manelist-neam prost? Să-și aprindă trabucul cu el bercea, tabercea sau vreun bulibașă? Să le publice tabloidele de chiloțăreală în locul monelor, irilor și quiridelor?
Să le dea cadou fără număr fără număr la vreo cumătrie de neam prost și imbecil?
CE MINUNATĂ ÎNTÂMPLARE CĂ MANUSCRISELE S-AU DUS DIN ROMANIA tocmai din cauza imbecilității unor pseudointelectuali. CE BINE CĂ NU MAI SUNT MANUSCRISELE! CE BINE CĂ NU MAI SUNT ÎN ȚARĂ COJILE DE NUCĂ!
CĂCI EMIL CIORAN LE-A LĂSAT ROMÂNILOR MIEZUL DE LA NUCĂ: „Schimbarea la față a României”, „ Pe culmile disperării” , „Lacrimi și îngeri”.
LE-A LĂSAT CĂRȚILE SĂ-I FIE CITITE.
LE-A LĂSAT IDEILE SĂ LE FIE PAZNIC ȘI ÎNDRUMĂTOR.
Românașii n-au fost în stare să păstreze manuscrisele ca măcar să le pună pe oala cu lapte pus la prins! Cine dracu să mai citească CĂRȚILE? Și dacă le citesc la ce folosește? Câți dolari câștigă mârlanul semidoct made in RO dacă face un efort intelectual? Nici un cent? Atunci pentru ce să mai citească? Dă-le dracului de cărți! Mai bună e năvala la furat, tâlhărit, mârlănit și ponegrit! A, da! dacă am avea niște manuscrise vestite pe care să le punem în ramă lângă carpeta turcească cu răpirea din serai atunci se schimbă povestea, devenim ' Telectuali cu știință de carte!

BRAVO MAESTRE! Predicțiile ți s-au adeverit ironic chiar și postum!
La „roumânica” est un pays très pittoresque, un pays qui mérite de vivre, même si vous êtes pauvre.
Repose en paix Maître CIORAN!
----------------------------------------------------------
* update 12 apr. – cetățeanul din state nu e din state ci e român neaoș, George Brăiloiu - om de afaceri autohton.
Admirator al Filosofului fiind, a achiziționat documentele din PATRIOTISM și le-a donat Academiei Române.
Pe toate forumurile online maimuțele kominterniste nu-l mai scot pe Brăiloiu din securist și parvenit pe aerul din românica. Pesemne le dăunează cuvântul acesta ciudat; patriotism!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu