Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 12 iulie 2012

Despre înfricoșata Judecată pe dinapoi (o postare mai veche)

Scurt/2 trimis de ...
1. Baubaulică ăsta cu Viața și Judecata pe dinapoi este calchiată cuvânt cu cuvânt și virgulă cu virgulă din escatologia egipteană, în special din cultul monoteist al faraonului Akhenaton.
2. Apocalipticul acela de Ioan este doar un jalnic plagiator.
Vizionara lui scriere apocaliptică este doar un fake după „Cartea lui Enoh” trecută sub oboroc de către deștepții (cu olițe de noapte pe capetele seci) care au canonizat conținutul testamentelor. (atât deștepții Vulgatei cât și căpățânoșii nenumăratelor concilii bisericești)

Because:
1. poporenii neascultători trebuiau să fie limitați între recompensă și pedeapsă, altminteri iar purcedeau la turnătorii de viței auriți;
2. trebuia să mănânce și gurița lui Ioan o azimă nedospită.
-------------
 Învătător sau Tămăduitor era un termen generic regăsit în sulurile comunității eseniene de la Khirbet Qumran. (sulul „Războiului fiilor luminii împotriva fiilor întunericului” sau în „Statutul comunității”
precizare - comunitățile eseniene din peșterile de pe litoralul Mării Moarte erau alcătuite din evrei dezgustați de atitudinea Țadocheilor și a Fariseilor și care începuseră să nu se mai supună autorității momentului, și-au alcătuit un calendar propriu și au început să interpreteze în manieră proprie scrierile sacre.
Revenind: Omulețul acela despre care îmi ceri date biografice cel mai probabil că aici și-a făcut ucenicia în Kabbala iudaică. Cel mai probabil că această locație acoperă perioada din viața sa dintre înfățișarea la templu și revenirea sa „maiestuoasă” în calitate de călăreț de rodeo măgăresc.
La Qumran cel mai probabil că l-a avut drept mentor pe Ioan Botezătorul; Se știe cu certitudine că acesta din urmă a fost prezent între esenieni și la fel de sigur se știe că Sulul său („Sulul lui Ioan Botezătorul”) a trecut prin mâinile fiului tâmplarului.
 Sătui fiind de secole de neîmplinire a prorocirilor vechilor profeți ai VT-ului, profeții pe care le-au preluat și valorizat inclusiv esenienii (ca precursori ai creștinilor), aceștia au pus-o de o mizanscenă.
Au pregătit ideologic terenul disputelor religioase israelite prin Ioan și apoi a apărut un actor jalnic care a întruchipat TOATE AȘTEPTĂRILOR EBREILOR și ale primilor chrestiani.
Mesia? Doar un rabin jalnic care prin acțiunea destabilizatoare produsă Imperiului Roman a fost condamnat la pedeapsa crucificării.
Restul sunt floricele, ceaiuri, texte, mărturii, etcaetera.
ADEVĂRUL este mult mai îndepărtat. Caută-l mai la est de jidănime!
------------
Continuarea ține de eclectismul metodei pluridisciplinare alese de fiecare în abordarea critică și istorică a fiecărei scrieri cu caracter teologic și teozofic, cu strânsă legătură în interpretarea sistemelor filosofice.
Mai trebuie de precizat că îndepărtarea originară a Adevărului se referă atât la componenta temporală (cu multe, multe mii de ani înainte de teatrul cu păpuși ebro/creștin) dar se referă și la o actuală situare geografică în extremul orient;
Spor la treabă! Începeți cu Eminescu!
Apoi cu Eliade, Cioran și Blaga.
Filosofie la greu, începând de la Aristotel, Platon, Democrit, Epicur; treceți pe acasă pe la Bacon, Voltaire și Rousseau și nu uitați să-i urați și pe „fasciștii” aceia de Kant și Hegel.
Ceva beletristică UFOlogică. Fizică la greu. Darwinism și evoluționism. Civilizații prehispanice. Traci, daci și mai ales celți. Athlanți ciudați. Urieși biblici. Cunoștințe uitate. Tehnologii incredibile
Istoria începe la ... Sumer. (evident) Iar Zarathustra așa zise ceva! Egipteni, greci și romani. Și Coranul muslim - of course.
Abia după 20-30 de ani de rupt cărțile vedeți poate deslușiți ce mama dracului bâiguie buddhiștii, jainiștii, tao-iștii, brahmaniștii, etcaeteriștii.
Apoi uitați tot ce ați citit. ce rămâne o fărâmă de adevăr. care nu-i totuna cu Adevărul ortobabelor mâncătoare de iahnie de fasole cu moaște afumate!
Iar la urmă poate fi citită și Biblia (a suta oară) ca pe o carte hazlie scrisă de Sandra Brown Jewish.
--------------
 Nevoia de sacru al omulețului profan (M.E. – „S și P”) a existat din paleoistorie.
Cea mai banală explicație a apariției prietenilor imaginari stă în necesitatea pur psihologică a Humanoidului de a nu se mai simți singur. Sau de a avea o justificare în ochii țațelor-maimuțe care-l bârfesc că merge ca oachea pe DRUM și vorbește singur.
„ -Unde mergi singur maimuțoiule?”
„ – Nu merg singur, ci merg cu Domnul Zeu.”
„ – Dar de ce vorbești singur.”
„ – Nici asta nu fac, ci vorbesc cu fii-su – Domnișorul Zeu.”

Păi dacă omulețul a înțeles să-și camufleze bicisnicia îndărătul unor fantasme, dacă se simte mai protejat și mai bun așa, atunci religia E BUNĂ. Oricare ar fi ea! Și oricine ar avea nevoie de ea!
Dar a pune în seama divinității toate neîmplinirile și toate nemulțumirile seamănă a jigodism cronic de tipul iraționalei fugi de răspundere.
------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu