Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

luni, 21 ianuarie 2019

10 Years Challenge’ Photo și mintea rumânului de pe urmă



Buey, mai întru uneori pe feisbuca unor cucoane scriitorese, să văz ce mai scornește mințișoara lor de rivoluționare de mucava.

Inga așa am pricepit și Io*, după foarte mari ieforturi de gândire, că pe feisbuc, instagram și altele celea asăminea rețele de socializare și facializare, amu s-a lansat un nou trend, din gama Ice Bucket Challenge.

Bineînțeles, provocarea presupune descoperirea celui mai înrădăcinat filon de pruostie ce sălășluiește în orice maimuță sapientă și erectă.

De data asta provocarea se numește 10-Years Challenge’ Photo.
Adicătelea, tot prostanul ce s-a plictisit să posteze poze cu mâțe, cu homari răscrăciți în farfurie sau poze cucurul sprijinit pe-un Ferrari din parcare, amu este provocat, de o parșivă somitate doctorand în teoria și practica societăților distopice, să-și pună pe account două poze personale, realizate la distanță de 10 ani.
Dacă se poate exact 10 ani.

Apăi Io*, cum stau în Turnulețul meu de Fildesh și de la înălțimea aerului rarefiat văd multe scârboșenii și mârlănii de teapa asta, nu găsesc deloc faza amuzantă.
Fiindcă, cu toată sumedenia de articole liniștitoare (chiar acum câteva ore am citit o gulgută dintr-asta), referitoare la falimentul programelor de identificare facială, Io* parcă țân minte că programul a fost realizat de o entitate israeliană și cumpărată acum ceva mulți ani, prin 2011 parcă, de Bulibasha Țuchemberg.

Apoi, tot din praful memoriei îmi aduc aminte că vizionasem toate serialele din „Dubai – Ultimate Airport” și acolo, la un moment dat este un caz care implică exact programul de recunoaștere facială. Și scapă duma un ofițer din forțele de securitate ale aeroportului că… PROGRAMUL DE RECUNOAȘTERE FACIALĂ ARE O PRECIZIE DE PESTE 90%.

Booon!
Și ce are a face sula programului de recunoaștere facială cu prefectura celor 2 poze personale, marcând un deceniu arc peste timp.
Apăi, are!
Că alte trufandale de softuri complexe, cu care sunt dotați Big Brothers din întreaga lume, sunt destinate obținerii unei imagini recente a unei persoane, pornind de la o poză de acum ceva ani.
E vorba de așa-zisul program „de îmbătrânire” simulată – age progression  respectiv age-progresed image.

Așadar, unde-i chițibușul perfid la noua provocare apărută pe rețele de facializare?

Apăi, după ce până acum ai avut grijă să le oferi celor de la FB o imagine clară a feței tale, care a fost analizată și descompusă în sute de puncte, de linii, de unghiuri, acum aceiași puturoși Big Broters s-au plictisit să-ți caute în arhivele instituțiilor, poza de pe pașaportul de acum 5 ani pe care s-o alăture pe poza ta de pe permisul de anul trecut.
Sa-r putea ca iscodeala in arhive să fie realmente imposibilă, dat fiind faptul că arhivele sunt peste munți și mări, peste oceane și continente.

Așa că ș-au gândit ei la o șotie năzdrăvană: „Ian să-i punem noi pe prostovani să ne furnizeze, cu mocăială, uriașe cantități de fotografii pereche, ale aceleiași persoane, imagini pe care să le stocăm într-o bază de date uriașă.
Noi doar stăm cu picioarele încrucișate așezați în fotolii și ne delectăm cu coffee și donuts.”

Inga așa, rumâne și nu numai, în situația în care peste vro 30-40 de ani o să fii ascuns în bortă de șarpe, de unde o să strigi alahuacbaru sau muiepenele, tovarășii de la Megasculele de spionaj or să aibă suficient material de editat astfel încât să obțină exact imaginea ta actuală. 
Indiferent că te-ai ascuns în peșterile din Tassili n'Ajjer vreme de vreo 30 de ani.
Fiindcă băietanii au deja 2 poze de-ale tale - cum s-ar zice au deja 2 puncte de reper extrem de stabile între care poate fi calibrat programul de îmbătrânire.

E tare duma asta cu teniarscelengifotos ! Cool, Bro Țuckemberg! Ai cap de jâdan!

2 comentarii:

  1. Chiar acum mă duc să pun 20_20 cu mine si 20_20 cu tine :)
    asa stiu sigur că nu putem fugi din astă lume !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mey, Io * am o aidee mai bună: pune 50_50.
      Adicătelea pune amu doar pozele de bebeluș cu pelincile căcate, urmând ca Io* peste vro 2 anișori, să le pun pe cele de la 50!
      Bun așa?

      Ștergere