Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 24 ianuarie 2019

Gogoașa înfuriată

postare recuperată din data de 7 aug 2018, în referință la prognoza prezenței la revoluția fâsâită din Piața Victoriei - 10 aug. 2018.



Mey, poate ar părea surprinzător, dar Io* nu m-aș inflama așa de tare pe marginea unor „gogoașe înfuriate”. Ce anume reprezintă „gogoașa înfuriată”? ei bine, nu e nimic altceva decât percepția publică a acestui spectacol de lumini, umbre, iluzii și fantasme, inițiat și promovat de Stăpânii de Sclavi (Masters) prin intermediul Argaților lor (Slaves) – SRI, Divizia de Presă a Binomului, Armata de trolli și postaci ai Systemului.

Aparent, acțiunea lor creează o impresie de anvergură, de susținere publică substanțială. Însă, trebuie de stabilit drept premisă inițială specificul social  acestor vremuri împuțite: Sunt bizarele etape în care cel mai vizibil este CEL CE ȚIPĂ ȘI URLĂ CEL MAI TARE.
Dar, a țipa și a urla cel mai tare, nu presupune și sustenabilitate numerică în rândurile simpatizanților. Acțiunea mediatică susținută de Masters&Slaves are exact anvergura „Gogoașei înfuriate” – în fapt doar oleacă de aluat, umflat artificial cu pompa mediatică.

Se ajunge la situații hilare în care același meme, aceeași, postare, același articol de presă made by „dogioiu” se învârte de mai multe ori în interiorul aceleiași bule sociale, create de algoritmul de funcționare a rețelelor de socializare. Amuzamentul acestei gogoașe, a acestei bule, face ca aceeași informație să fie reluată repetitiv de același grup restrâns. E un efect de bumerang, de tip circular, pe care nu-l sesizează nici măcar promotorii cei mai inițiați ai acestui joc mediatic gonflabil. Aerul din această gogoașă, odată dezumflat, lasă loc doar substanței concrete: o spoială de coajă, manufacturată din… oleacă de aluat.

[Așadar, pe termen apropiat, Io* nu mi-aș face prea mari așteptări iluzorii referitoare la „Marea Revoluție Sytemică din August”. Or să fie acolo maximum câteva mii de simpatizanți PNL&USR din ȚARĂ, care se vor infiltra printre câteva sute de diasporezi, încercând să le confiște sensul inițial al protestului. Căci, în definitiv, poate careva garanta că acești oameni din diaspora, care trag ca vitele în jugul corporatist timp de 11 luni/an, chiar mai au chef de glumițele hashtagienilor în SINGURA LOR LUNĂ DE CONCEDIU?
Hai să fim serioși și realiști!]

Pe termen îndepărtat, gogoașa înfuriată se va demantela încă o dată la urne. Căci, stând în urnă timp de vreo 14 ore (07.00-21.00), gogoașa TROLLILOR și a CAPORALILOR SRI DE PRESĂ se va fâsâi, se va dezumfla, iar din urnă va rezulta doar puținătatea aluatului substanțial: prognoză: undeva PÂNĂ ÎN 20% din opțiunile electorilor. 
AM ZIS! (și fuguța să pun această prophecye la impresionantu-mi portofoliu de Pythie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu