Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 12 aprilie 2019

„Asociația Deținuților Politici din anii 70-80” și „Asociația Noilor deținuți Politici Postdecembriști”




„Nu cunosc acest caz iar persoanele respective (n.r. - deținuții politici prezenți la Cotroceni) nu sunt membri la AFDPR.
Iulius Filip era membru la noi, iar pe ceilalţi nu îi ştim şi nu ştiu de ce, efectiv, ne-au ocolit. Nu vin pe la noi.
Noi suntem cei închişi până în 64, cu noi s-au întâmplat lucruri greu de imaginat în ziua de azi, mult mai dure decât pe vremea lui Ceauşescu când, degeaba vor unii să zică altceva, dar aveau vorbitor, aveau scrisoare, pachet, dar pe vremea noastră nu aveam absolut nimic, a declarat Octav Bjoza - președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România

WOW!
WOW!
WOW!

Răspunsul postat IMEDIAT, față de această vicioasă luare de poziție:


„Da, măi Bjoza, nu sunt înscriși în AFDPR, dar calitatea de deținut politic nu este dată de apartenența la o anumit structură asociativă.

Calitatea de deținut politic este dată de ansamblul circumstanțelor faptice și juridice care au permis încarcerarea unui cetățean.

Că este el încarcerat în 1964, că este în 1985 sau că este încarcerat în 2017 ESTE NESEMNIFICATIV.


În valoarea absolută, actul aruncării în temniță a unor „indezirabili” regimului poartă aceeași pată de INFAMIE! Cu sau fără pachet, cu sau fără vizită, cu sau fără condiții mai bune sau mai rele de detenție.

Esența calității de deținut politic este dată de efectuarea unei condamnări funcție de opiniile liber exprimate.

Cât despre sintagma „deținut de drept comun” ar trebui să fim un pic mai atenți la utilizarea acesteia, știindu-se că practica acestor torționari și neo-torționari securiști este de a „coafa” pedeapsa deținutului într-o poveste romanțioasă despre o faptă de drept comun: ceva valută, ceva trafic, ceva prostituție, ceva tâlhărie, evaziune fiscală, ultraj, amenințare etc. etc.

Torționarii, mai ales cei de după anul 1975, rareori aruncau în temniță oamenii alcătuind dosare axate strict pe atitudinea condamnatului.
Acești condamnați erau împachetați într-o poveste penală manevrieră și de prost gust, alcătuită conform sfatului tătucului Stalin:
„Căutați în viața omului mizeriile. Dacă ele nu există, atunci inventați-le!”
Ei bine, aceste „mizerii” inventate, de cele mai multe ori îmbracă forma unei scorneli „de drept comun”.

Pentru ca „decredibilizarea” indezirabilului să persiste și să fie eternă, chiar și după eliberarea din temniță a acestuia! (a se vedea demonizarea intensivă ce au declanșat-o vuvuzelele neo-securistoide la adresa lui Iancu Marin).

Gândește, Bjoza, gândește, că ești om înțelept, trecut prin asprimile vieții!

Urmând raționamentul tău puțin vicios, referitor la „condițiile de detenție”, ar trebui ca acum să se înființeze alte 2 asociații?
„Asociația noilor deținuți politici din anii 70 și 80”, respectiv
„Asociația deținuților politici postdecembriști” ?”




2 comentarii:

  1. E rotisor in cimitirul morților la Revoluție!!

    RăspundețiȘtergere

  2. Io* Asta am zâs de mii de ori până amu: de-ar putea vedea cei 1.165 de naivi, ce și-au lăsat viața zălog acum 30 de ani, ce canalii, otrepe și scursuri securistoide, kominterniste și gestapoviste au binemeritat în urma sacrificiului lor, cred că s-ar roti în sepulturi cu o viteză cinetică superioară celui de la rotorul principal al unui elicopter.
    coldea - nepoțel cretin de securist
    kovesi - fiică de procuror ceaușirt
    lazăr- torționar dovedit cu acte
    macovei - procuror ceaușist
    prună - fiică de milițian
    plăvannis - gestapovist fătat Lebensborn prin programul „Kraft durch Freude”, securist undercover și agent secret al BND
    sică mandolină - progenitură de securist cu acte
    etc. etc.

    Tăți unul și unu din tagma acelor spurcăciuni ce în acel Decembrie trebuiau capturați, puși în genunchi și mântuiți c-un glonț în ceafă, iar factura corespunzătoare glonțului să fie trimisă spre decontare familiei, în semn de penitență socială.

    RăspundețiȘtergere