Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 29 noiembrie 2013

Școlarii dintr-un sat sucevean merg pe jos, zilnic, 10 km.



Stihuri exponențiale ale Absurdistanului Rromânesc

„Când ai coasă, n-ai trifoi,
Când ai p*lă, n-ai un koi.”

(* Citat tezist din puțul gândirii lui Elie Demihadâmbul - Întâiului socru al țearei)

Acum, INDIFERENT de numele derbedeilor feseniști aflați temporar, prin rotație a cadrelor, la ocârmuire, treaba aista cu egalitatea de șanse a copchiilor de la țărănoia cu copchii ciocoilor neocolhoznici stă sub semnul paradoxului.
Să zicem că le face cineava drumul la săteni. Le face pe draaqu, că parale de balast amesticat cu pucioasă diabolească sunt numai în anii electorali și numai în următoarele locuri:
- în fața podețelor unde stau la pornoșag bârfelnic toate babornițele moralizatoare, deținătoare sezinare ale Adevărului Suprem și inițiate esoteric  în Taina Cuvântului Demiurgic;
- în fața cârciumilor unde adăstează milioanele de asistați social, în așteptarea a ceea ce le dă statul: pensie fake, ajutor social fake, șomaj făcătură, oloi, țucăr, găleți sau ciubote mocca.
Deci nici o șansă ca drumul copchiilor să constituie prioritate ZERO pentru potlogarii gubernamentali.

Dar să zicem că le face Zâna Băseluță o asfaltageală  peste tipicul birocratic, prin misericordia lui Umbrărescu.

 Buun!
Apoi trebe să le deie cineva ș-un microbuz de transport școleri.
Ceeeee? Sar ca mușcați de șarpe vro 600 de somnambuli  în forul legislativ al țării, panicați de perspectiva pierderii oportunității de a-și schimba gipanele de trei ori pe zi și o dată la amiază.
Să presupunem că se simte un primar gușat, care vinde limuzina primăriei cu care-l transportă pe fii-su la kurvele de la Crucea de piatră din Bucale.
Chiar din vânzarea la second-hand către un popă de mir hapsân, ce a făcut cu Mamona legământ de avuție, s-ar găsi parale să se cumpere milibuze, microbuze și nanobuze la tot ținutul Bukowinei – inclusiv Bukovina de sus ucraineață (le facem și lor o milostenie chrestinească amu-n prag de Christmas, că din partea lu’ Ianukovici și Putin mai văd ei ciuc-ciu de-amu).

Buun! Avem șușea, avem și tărăboanță școlară.
Să presupunem prin aceeași demonstrație prin reducere la Absurdistan că microbuzul face vro 2-3 luni curse burdușit cu copchii școleri, mucoși, înghețați și întârziați.
Da când vine vorba de decontat costul transportului școlarilor, se duce naibii toată bunătate de demonstrație paradoxală. De unde peana mea  să mai dai câteva pițule și la amărâții ăștia, că din vreo 300 de milioane de galbini europeni alocați achiziționării unui Boeing ultimul răcnet sau din ditamai milionul de cocoșăi alocați paradelor populiste ocazionate de ziua națională a Absurdistanului Rromânesc, nu s-or găsit și ceva fărâme pentru achitarea costului transportului școlar!
Ș-atunci nu mai bine o dai draaqului de afacere păguboasă?
Ș-atunci nu mai bine rupi din Constituția Absurdistanului  câteva pagini pe care să le mototolești bine-bine de tot și să le utilizezi în mod unic și igienic? E vorbire de paginile celea cu Drepturile fundamentale – Egalitatea în drepturi, Dreptul la învățătură, Accesul la cultură, Protecția copiilor și a tinerilor.
Păi ce peana mă-sii de treabă, că doară fițuica asta nenorocită n-are în preambul moto-ul Constituției franceze:
„Un gouvernement du peuple, par le peuple et pour le peuple”

Nu bădiță!
În Absurdistan moto-ul constituțional este:
„Guvernare a derbedeilor, prin derbedei și pentru derbedei!”
Cui nu-i convine să facă ciocul mic fiindcă acum „E A LOR”.
Sau mai are ca alternative fie emigrarea, fie achiziționarea a ceva cu lunetă.

AM ZIS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu