Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

luni, 4 noiembrie 2013

Parchetul de pe LÂNGĂ LEGE



(in image: The Holstein Prime-Prosecutor from Prosecutor's Office besides the Law).

Bey scorMonitorilor, scrieți naibii cum se cuvine denumirea călăreților de douzină: PARCHETUL DE PE LÂNGĂ LEGE.

Asta fiindcă acolo, balanța Temidei e mânuită cu boata, funcție de subiecți. Cică varga cântarului are într-o parte inscripția „MUMĂ” iar în cealaltă „CIUMĂ”. Prima le este destinată la tot felul de șmecheri intrasystemici, care beneficiază de o eternă și inexplicabilă impunitate a tuturor potlogăriilor și fărădelegilor făptuite.
Cea de-a doua le este rezervată la tot felul de NENOROCIȚI ai sorții, care nu fac parte din conglomeratul heteroclit al derbedeilor neo-socialiști și, prin urmare, se situează pe o poziție periferică social.
Pentru simplul fapt că indivizii ce poartă doar chipuri de oameni și sunt mimetizați în piei bicromatice de tip Holștein au o fervoare nemaipomenită în a ancheta, aresta și condamna tot felul de plevușcă ( cei sortiți fațetei ciumate a legii cele ipocrite) asta nu înseamnă că-și merită titulatura de OAMENI AI LEGII.
A aplica Legea înseamnă a transpune faptic acele prevederi ale Legii ebraice, înscrisă în tăblițele lui Moise, aduse la cunoștința Omenirii atât la scoborârea de pe Horeb, cât și în repetarea deuteronomică a Legii.
Dar mai ales Împlinirea Legii presupune asumarea conștientă a evoluției Legii prin împlinirea ei neo-testamentară, adusă la cunoștința cetății și lumii de Matei (cap.5).

În toate aceste scripturi sunt mai mult decât clare „principiile generale de aplicare a legii pământene”, mai ales cu referință la anumite categorii oropsite de soartă: străinul, văduva, orfanul și săracul.
Și mai ales porunca sacră de a nu fi părtinitor și de a nu primi daruri care orbesc ochii și strâmbă pricinile (Ieș. 22, 23)
Orice nu se circumscrie acestor reguli patristice nu e decât fățărnicie trecătoare și înșelătoare, care n-are cum să fie plăcută vederii Domnului Zeu.

În loc de concluzie:
Toate parchetele din Absurdistanul Rromânesc își au în componența denumirii particula „de pe lângă Judecătoria / Tribunalul / CA”.
Singurul care este „DE PE LÂNGĂ LEGE” este cel al călăreților de douzină.
Fiindcă Legea și Parchetul DE PE LÂNGĂ sunt ca două drepte oarecare în spațiu: Nu au nici un punct comun, nu se intersectează niciodată și au situări spațiale total diferite.
AM ZIS!
-----
P.S. Găbitsa și Adrianne, no offense! Voi cu Lex-ul, Io* cu plaivazul! Oci pentru oci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu