Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 25 august 2016

Flori de ... colți - (5)



„Ce fel de om este judecătorul... ”

Opaaaa!
Începurăm să învățăm de la trolli meșteșugul postărilor. Începurăm să conștientizăm valoarea propagandistică a punctului 6 al decalogului lui Noam Chomsky „Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.” 
Așadar, rădicând pălăria de pe cap față de exemplul de mai sus, care vine să complinească garderoba „pantofilor albaștri” din justiția română, trecem peste particularul atât de rarissim al acestei situații „blue-velvet” și ne reorientăm înspre ansamblul generalizant al dictonului „Fiat Iustitia et pereat mundus”, în interpretarea mecanicistă a dronelor și androizilor ce, în mod regretabil, aselenizează pe scaunele de președinți și membri ai completelor de judecată.
a) particular emoțional. Ce ne facem cu „țâganca” aceea prăpădită, de a încasat 2 ani și 6 luni CU EXECUTARE pentru 26 de lalele furate de pe rondourile primăriei, și care, răstimp cât era în ocnă, nici n-a primit o învoire să meargă la înmormântarea unuia dintre copchiii ei?

Comentarii, ceva?  Ssssssst! Silenzio, prego!

b) general – ce ne facem cu toate cohortaele de milogi care, pentru un baton de salam furat din Metro, pentru conducerea unui moped pe un drum forestier sau pentru 2 țăruși de grănițuire smulși la furie, primesc niște condamnări echivalente cu cele ale terroristului norvegian Brejvik?
Ce ne facem cu toată această masă de manevră statistică ce trebuie să umple pușcăriile patriei, ca să se disimuleze atenției lipsa din aceste pușcării a marilor pești, a marilor rechini ai neosocialismului de caviar mimetizat în capitalism deșucheat de cumetrie, rapt, japcă, furtișag, cotișag, represiune și intimidare?

Ce ne facem cu zecile și zecile de aleși locali, demnitari centrali, cadre de poliție, magistrați, înalți funcționari și funcționari din structurile administrative centrale și locale care pentru delapidări, mite, de ordinul zecilor și zecilor de milioane de euro, pentru trafic de influență, abuz în serviciu, fals material, fals intelectual, fals în declarații, uz de fals, mărturie mincinoasă, inducere în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiției etc. etc. primesc o blândă mângâiere peste creștet simultan cu aplicare unei penitențe cu amânarea executării pedepsei?

Tocmai acesta este unul din motivele fundamentale ale scăderii încrederii agorei în „Împărații” și „Judecătorii” ei: faptul că fraiera aceea de Temida e mai chioară ca o baborniță nonagenară și nu vede că tot felul de potlogari îi măsluie balanța echității, apăsând varga cântarului sau măsluind greutățile de pe talere, utilizând o dublă măsură: un set de greutăți de plumb pentru poulime și un set de greutăți din lemn de balsa și pene de pasăre Ibis pentru potentații, veleitarii, oligarhii și cârdașii neosocialismului de caviar.

Totuna cu acei jmecheri despre care s-a referit un ilustru propovăduitor al valorilor etice (într-o emisiune radiofonică cenzurată la solicitarea organelor de partid și de stat):  „şleahta asta de securişti care ne conduc", „sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României  [și care] este un cancer la nivel social", transformând „România  într-un cuib mafiotic"?

Exemplul de mai sus, sau exemplul judecătoarei cu pantofi albaștri, din păcate, sub exemple izolate și singulare.
Generalitatea statistică a jurisprudenței recente dovedește peste putință de tăgadă că Fraiera aceea de Temida, chioară, bicisnică și nefiind în stare de cel mai elementar self-defense, a început să fie din ce în ce mai des sodomizată de tot felul de golănași și bagabonți ale căror singure merite umane sunt faptul că au știut să devalizeze câteva milioane de euro și mai ales au știut la nivel de excelență meșteșugul cotișagului, al pupincurismului și al influentei gresări a unor rotițe angrenate în sistem.


Apropos de titlul articolului: Ia să vedem, până pe 1 nov, câte un articol publicat în LuJu care să prezinte, pro-bono (gazetari fără de arginți – condiție sine qua non a obiectivității și imparțialității), câte o scurtă eboșă a celor 28 de judecători care s-au înscris în cursa pentru un jâlț pufos în CSM (procurorii nu interesează pe nimeni întrucât procurorii NU SUNT MAGISTRAȚI și n-au ce să caute în CSM).

În acest scop, propun eu primele 2 teme de prezentare: o scurtă disertație a fiecărui candidat asupra următoarelor quotes:

„Fiat justitia, pereat mundus: "Die Welt mag untergehen, wenn nur das Jus, das Recht gilt", ist ein Ausspruch der Jurisprudenz, der Gerechtigkeit. Aber in diesem charakteristischen Ausspruch der Justiz liegt gewiß kein Funke von Güte und selbst nicht von Weisheit; denn der Mensch ist nicht der Gerechtigkeit oder Justiz wegen, sondern diese Justiz ist des Menschen wegen.”
Ludwig Feuerbach

și

„It is better that ten guilty persons escape than that one innocent suffer" 
Sir William Blackstone

După ce-și expun opinia personală referitoare la citatele de mai sus, poate fiecare dintre ei să grăiască cât o vrea despre cât de bun, de drept, de cinstit, de onest, de corect este.

==================================


„Quo usque tandem abutere… magistratus…, patientia  nostra?”   
Am dat până amu cetanie, cu aplombul turboreactat al rățuștii prin apă, prin programele Gabrielei Baltag, Lăcrămioara Axinte (că-s singurele catindate din Moldavia Buniculu' Ștefan !!! *), pe Universul Juridic la Mihnea Tănase și Lia Savonea, iar pe Fesibuc despre cine e și ce vrea MILFa aceea de prin Craiova – parcă Chevron îi zice.
Uăi băieti, uăi, da’ grăiesc oaminii ăștia în niște fraze de zici că au făcut școala peripatetică de retorică dimpreună cu libertul lui Cicero!
Ce mai, dom’le, când citește plebeianul poliloghia aceea, involuntar achiesează la sentințele (ptiu! sintagmele draaqului!) lui jupân Dumitrache: „Bravos, domnule! Ăsta știu că combate bine” , „E scris adânc!”, „Dă-i nainte, că-mi place”, „Ăsta combate, domnule, nu ți-am spus eu!”

Însă, ce-i păcat că doară verbozitatea metamorfozată în graforei lălăite și interminabile cuprinde ÎN EXCLUSIVITATE teme și subiecte DE LA EI, PRIN EI și PENTRU EI.
Ei” nefiind câtuși de puțin vreo formulă lexicală - manifestare imprevizibilă a unor tendințe paranoide, ci fiind banala formă a pronumelui personal care circumscrie casta oligarhico-elitistă a semizeilor androizi sălășluitori în Olimp, care se hrănesc doar cu ambrozie și apă neîncepută cu petale de trandafiri, având drept preferate ocupațiuni:

a) Azvârlirea tunetelor și fulgerelor, a plăgilor biblice în capul moritorilor neobrăzați, care încep să cârtească și să se vaiete în tonalități acapella pe ritmurile Corului robilor lui Nebucadnețar;

b) spartul semințelor de bostan și stuchirea cojilor în capul Lui Mnezo și a Fiului Acestuia, în răstimpul interminabilelor dezbateri teziste sterile pe marginea unor teme de importanță eschatologică, cum ar fi sexul determinat biologic al corurilor de îngeri sau paradigma utopică a numirii „Împăraților” și „Judecătorilor” după Rânduiala lui Melchisedec.

Așadar, după asemenea mândrețe de elucubrație ** revenind pe tarlaua analitică a platformelor-program ale catindaților la jâlțurile pufoase din CSM, se poate enunța neplăcuta surprindere a cetitorului-gregar față de conținutul acestora. Toate temele incluse își au ca principal scop și  destinație - casta magistratului, a familiei acestuia, a bunăstării lor materiale, a imunității și a impunității.
NIMIC DESPRE PLEBE, DESPRE POULIME, DESPRE AGORA, DESPRE CETATE.
Astfel  încât, reprimându-ne un mârâit instinctual, ne aducem aminte, aparent nepotrivit, despre deviza Constituției franceze: „Guvernare DE LA OAMENI, PRIN OAMENI și PENTRU OAMENI.”
Opssss!
Oare această deviză de un eticism superlativ, nu ar putea fi extrapolată și la nivelul activității domeniului juridic din Rromânica bicisnică și fanariotă?
Oare au uitat Duomnii și Duoamnele magistrat că ei sunt niște Aleși din rândul Oamenilor, criteriul de selecție fiind condițiile de studii și examene. Apoi, chiar și fără binecuvântarea rânduielii lui Melchisedec, sunt unși în jilțurile completelor de judecată ca să promoveze JUSTIȚIA provenită DE LA OAMENI, beneficiarii intrinseci ai actului de justiție fiind ÎNȘIȘI OAMENII.
În atare premise, cum anume pot fi catalogate acele extraterestre platforme-program, în care se bate apa-n piuă despre Turnuri de fildeș, despre impunitate, despre inamovibilitate, despre puritate, despre partenogeneză, despre vestale și zeloți ai castității morale, despre  Universuri și Lumi paralele, despre orice altceva  MAI PUȚIN DESPRE JUSTIȚIA OAMENILOR ȘI ÎN FOLOSUL OAMENILOR?

Așadar, concluzionând că respectivele programe de acțiune pot fi mototolite bine de tot, rupte în patru și folosite în mod unic și igienic, ar fi timpul ca fiecare Semizeu-candidat să vină în Agora, în fața hiloților cei nătângi și a sclavilor cei inepți, loc în care să se prezinte simplu, din punct de vedere uman, și să-și prezinte în termeni gregari CE AU BINEMERITAT DE LA CETATE și mai ales CE ANUME AU DE GÂND SĂ OFERE CETĂȚII.

-----
Note: 
* Mira-m-aș să se aleagă amândouă reprezentate ale Trebunalelor în CSM, batâr ca să asigure o reprezentare zonală cel puțin echitabilă. Io* le urez succes la ambele Duoamne Magistrat din Moldova, dară amu mai trebe să fie de acord și ceilalți practicanți cu babețică al dreptului electiv exclusivist. Cel puțin cei din Moldavia BuniculuȘtefan.

** ca să răspund la o TâNpită de ieri care, la adăpostul semianalfabetismului funcțional specific branșei juridice, îmi reproșează cu titlu de dojană volumul ridicat al… „elucubrațiilor” postate pe acest site destinat exercitării DREPTULUI  FUNDAMENTAL LA LIBERTATE DE EXPRIMARE. Interpretând drept compliment  neștiința ei de gâscă zăpăcită, a cărei istețime  nu se regăsește în inteligența proverbială a antecesoarelor capitoline, menționez unul din sensurile mai puțin cunoscute ale termenului „elucubrație” =  (Rar) Lucrare compusă, cu multă osteneală și multă răbdare, lucrând ziua și noaptea.”  Așadar, stimată gâscă Cristina Panait, pentru a reuși performanța întocmiri unei elucubrații meșteșugite, e nevoie de mult efort cognitiv, de un bagaj al cunoștințelor generale de-a dreptul impresionant și, mai ales, de un simț al umorului, de un histrionism cu mult peste media națională din sistemul judiciar. Cu mult mai ușor se poate întocmi o motivare a unei  Încheieri sau a unei Hotărâri decât elaborarea unei elucubrații iscusite, în care să se regăsească armonia unei ikebane și gingășia unui bonsai.
(legendă: analfabet funcțional = persoană care știe să citească, dar care, nestăpânind proprietatea termenilor lexicului uzual, nu poate desluși semnificațiile elementare ale respectivului text)

============================



„Vorbiți, vorbiți?”
Inga de asta-i bine să fie prezentați în articole distinct TOȚI aspiranții la ungerea cu mirul adus de la Muntele CSM: mai află urbea et orbea despre ce hachițe și apucături au Duomnii și Duoamnele magiștri. Până acum stăturăm la pândă pe Net cu aplombul purcelului din popșoi ( după metoda brevetată de niște magiștri bukowineni) și aflarăm așa:
-              că_Călin e ticălos și spărgător de grevă, dar e famelist nevoie mare, își iubește nevasta ca ocișorii din cap, îi sângur la nevastă, n-are înlocuitor la comandă, așa că toată ziua-bună-ziua îngână pe holurile CAB hiturile lui Marcel Pavel – „Frumoasa mea” și „Te vreau lângă mine”, respectiv Ovidiu Komornik – „Ești mireasa vieții mele”
-              că Lia este o băsistă  incorigibilă
-              că Mateescu a eficientizat activitatea instanței iar Bălan a eficientizat programul flexibil de o formă care elimină anacronismul trasului stahanovist la șaibă 8ore/ zi, 7zile/7;
-              că în lista cadetelor sunt cel puțin 6 ofițerese
-              că Duaomna Ghena o fackut niște năszbîtii imobiliare riverane cursului inferior al Dunării;
-              că_Coțofana, aidoma oricărei mullieri, nu uită niciotată „first-time-ul”, expresie valabilă atât în referință la primul liubov neplatonic, dar și față de primul raport informativ întocmit;
-              că Gabriela, din postura ei de sancționată, îi numai bună de prezidentă a CSM, ba mai mult, niște zvonulețe de la Bursa de Mărfuri Brent de la Tokyo spun că atunci când O SĂ AJUNGĂ în CSM, o să aibă grijă să reediteze de câte ori este nevoie romanul „Baltagul” al lui Sadoveanu. Cu ea în rolul principal al Vitoriei Lipan și cei din Inspecția Judiciară în rolurile secundare ale lui Calistrat Bogza și Ilie Cuțui;
-              că pe Adina-Daria Lupea Aghinița iară se poate pune „betting on the true tips”, mai mult de atât, cică ea, chiar de vine de la Kolozsvar, realmente este pasionată de literatura pașoptistă, din care pot fi enumerate ca referințe de căpătâi învătățurile existențialiste din „Alexandru Lăpușneanu” a lui Costache Negruzzi; (vasilică trebuie să-și ceară azil politic în Uganda)
La toate astea, ca un umil postac - cititor pasional al reeditării romanului lui Gabriel Garcia Marquez – „Două secole de gulag” (în referință la pârnaiele primite de gulerele albe din magistratură în ultimii 3 ani), adaug o frântură de informație despre Adina -Georgeta Calotă-Ponea, năszbâtie infamă și calomnioasă, reținută pe partea periferică a memoriei de scurtă durată, ceva referitor la dosarul lui duicu – nu-mi mai aduc aminte exact despre ce era vorbire, că povestea o aveam scrisă pe o buca de hârtie pe care am prăpădit-o în căpița cu Fănuță.

Mai vrem, LuJu, mai vrem!
Puneți câte un articol pentru fiecare cadet, care să fie loc de „Bang head here” pentru toți mucaliții, cârcotașii, guralivii, iepurașii, delatorii sau dectractorii. Iar la urmă să-i aliniați pe toți în linie de front și, pe acordurile înălțătoare ale Mati Rassia Ghimn ( Rassia sviașcenaia nașa derjava… you know) puneți-i pe toți să zică gradul, matricola și Unitatea Militară de care aparțin.
-------
Decret unic:
Până pe 1 nov 2016 suspendăm de facto prevederile art. 90 /L303/2004
„Vorbiți, vorbiți?”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu