Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 24 februarie 2017

Revista presei... pseudo-juridice *

sursa imaginii: PRO Tv Chișinău

Procurorii nu strălucesc nici moral și nici profesional, activitatea lor – peste tot în lume presupunând inteligența pusă la lucru, constă doar în a face rost de un denunț.

Ion Cristoiu
----------
Așa s-a ajuns ca unele dosare instrumentate de procurori să semene cu niște povești, în care nu se menționează dovezi, ci sunt relatări relaxate ale unor presupuse fapte penale.

Dan Andronic
----------

Cât de nărod poate fi un procuror
Cititi postarea avocatei Laura Vicol si va cruciti:

„Jude: Aveti probe că încearcă să se sustragă de la urmărirea penală?
Proc: Nu. Dar exista o suspiciune.
Jude: Care este suspiciunea?
Proc: Inculpatul este inteligent.
Jude (cu mana la gura pentru a-si acoperi rasul): Și de ce se impune menținerea controlului judiciar?
Proc: Să nu ia legătura cu mediul de afaceri.
Jude: Cu cine anume din mediul de afaceri?
Proc: În general! Să nu ia legătura în general cu nimeni”.

Toată lumea din sală rade cu lacrimi. Avocatul, adică eu, e nedumerit de atâta prostie.
Csf, ncsf!

Laura Vicol - avocat București
-------

Am mai atras atenţia că România ultimilor ani se confruntă cu un fenomen unic în Istoria lumii: Procurorii simt nevoia să scrie proză sau editoriale în loc de documente juridice.

Ion Cristoiu

===========================

(considerații personale)

În ceea ce privește această categorie profesională a procurorilor, definiți de sintagma lui Thomas d’Aquino – „Lectorem unius libri” , în ultima vreme se afirmă din ce în ce mai pregnant necesitatea scoaterii acestora din rândurile magistraților și revenirea lor pe un palier firesc de funcționari publici cu statut special, absolvenți de studii juridice și a căror principală atribuțiune de serviciu este respectarea unor valori sociale protejate prin lege.

Opinia publică, mass-media, ONG-uri, reprezentanți ai puterii legislative, executive și chiar judecătorești afirmă din ce în ce mai răspicat faptul că procurorii NU sunt magistrați.

Ceea ce este foarte adevărat, în primul rând privind pe filiera etimologică, istorică și juridică a termenului de „magistrat”. Singurii magistrați sunt judecătorii.
Cititorii unei singure cărți – Codul penal nu pot fi asimilați Magistraților. Magistratul are ca atribuțiune funcțională – înfăptuirea actului de justiție și aflarea adevărului.

Cum pot fi puși pe picior de egalitate cei care exercită doar o singură funcție pseudo-judiciară – urmărirea penală, cu magistrații în adevăratul sens al cuvântului care îndeplinesc toate celelalte funcții judiciare?

Cum să-i consideri egali pe cititorii unei singure cărți cu cititorii dreptului material și procedural penal, civil, contencios administrativ, comercial, constituțional, internațional, de arbitraj etcaetera?

Așadar, le place sau nu, în viitorul apropiat, pe lângă atât de clamata „Răspundere a magistratului” (vezi proiectul excepțional inițiat de UDMR), o reformă din temelii presupune excluderea funcționarilor cu robă din rândul magistraților.

Căci „Timeo hominem (lectorem) unius libri”, însemnând „Mă tem de omul (cititorul) unei singure cărți” s-ar putea traduce și în necesitatea obiectivă a reformulării cadrului instituțional în care sunt definiți slujbașii Ministerului fără minister.


Am zis!


-----
* nota: La bilanțul triumfalist stahanovist al DNA din luna februarie 2017, mitomana cronică BaLaura Lulutza Baschetbalista afirmă cu o nonșalanță similară celei cu care respiră sau bea apă:


„Un procuror nu falsifică dosare, nu fabrică probe, nu urmărește agende obscure și nici nu face jocuri politice. Mai mult decât atât, alți magistrați, judecătorii, vin și controlează munca procurorilor și măsurile dispuse de aceștia.”

Vaileu! Am râs la faza asta de m-am pishat pe mine!
După avalanșa dezvăluirilor din presă referitoare la abuzurile înfiorătoare ale ZDRENȚELOR DNA, după tsunami-ul achitărilor pe bandă rulantă ale inculpaților trimiși în judecată de secta DNA, să vii și să spui așa ceva constituie dovada incontestabilă a unor grave deficiențe psiho-patologice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu