Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

duminică, 12 august 2018

„LEAVE NO MAN BEHIND”


„LEAVE NO MAN BEHIND!” * – moto-ul generic din „Black Hawk Down” – o epopee a bărbăției și curajului, dar mai ales o epopee a camaraderiei, altruismului și a devotamentului.

Sau, făcând trecerea de la slangul cazon la forma academică -  
„NO ONE GETS LEFT BEHIND!”

„NIMENI NU ESTE LĂSAT ÎN URMĂ”

Față de această axiomă invariabilă, specifică domeniilor militarizate, câțiva șefuți din Jandarmeria română cred că ar trebui să dea un piculeț de socoteală cu privință la LĂSAREA ÎN URMĂ și ruperea din dispozitiv a celor 2 jandarmi bătuți cu sălbăticie, în seara zilei de 10 august 2018.
S-au vehiculat tot felul de basne și abureli despre cum cei doi … „s-ar fi rătăcit” față de dispozitivul lor.
Iacătă desfășurătorul evenimentelor, așa cum a fost surprins el de carul de transmisie al Digi24.

VLC record (mp4) - fragment de la min. 03.14 la min. 08.10
La minutul 03.15 și se observă cum o coloană de jandarmi, localizată în spatele cordoanelor din fața Palatului Victoria, se pregătește … nici mai mult nici mai puțin … decât să TRAVERSEZE PIAȚA PRIN MIJLOCUL PROTESTATARILOR! 
 

Cine o fi BOUL care o fi decis asemenea aberație tactică? Doar cei din Jandarmerie știu!
Trebuie să fii de-a binelea NEBUN cu patalama să decizi efectuarea unei deplasări în condițiile unei  probabilități de 100% de realizare a... „contactului cu inamicul”.

La minutul 03.47 coloana pătrunde prin rândul de jandarmi din piață și se deplasează ca Vodă prin lobodă, printre manifestanți. 
O ditamai compania de luptători, în coloană câte 2, eșalonați în adâncime asemenea unui cârnat de Pleșcoi care începe la București și se termină la Buzău.
Nici măcar un simulacru caricatural care să suplinească formațiunea ce asigură siguranța  deplasării, denumită în tactica militară - „pichet mobil de cap, flanc și spate”, sau corespondentul inferior - „patrulă mobilă de cap, flanc și spate”.
Nici o posibilitate de REGRUPARE a formației de marș în caz de atac, nici „dinspre front spre adâncime”, nici dinspre „adâncime spre front! (care draaqu mai e frontul, care sunt flancurile și care e spatele atâta timp cât luptătorii sunt înconjurați de persoane prezumtiv ostile?)

Mai trebuia ca jandarmii să-și aprindă țigările și să înceapă să spargă semințe! Că doar erau într-un mediu prietenos, acasă la ei pe canapea! Îi „asigurase” Ovidiu Grosu, cu câteva zile înainte, că în Piața Victoriei vor fi într-un mediu prietenos aidoma sânului lui Avraam!
 

Coloana se deplasează „în pas viu” printre manifestanți. La minutul 04.50, cei doi „șefuleți” ai acestui dispozitiv comandă „pas alergător”. În imagine se vede atât „grăsuțul” din fața coloanei cum dă comanda, cât și „lunganul” din flancul coloanei, cum mobilizează jandarmii să se deplaseze mai repede.


Dar, este un dar!

Din câte îmi aduc aminte, „pasul alergător” are o cadență de vreo 170 de pași pe minut.
Ce au uitat cei 2 „șefuți” a fost faptul că dispozitivul lor are o întindere „în adâncime” excesivă, nefirească pentru acest tip de deplasare (coloană câte 2, luuungă cât o zi de post), iar partea din spate a acestui dispozitiv este asigurată de o „ariergardă”, alcătuită din 4 + 4 jandarmi, care deja este atacată de hooligans. (după cum s-ar zice, ariergarda deja a realizat contactul cu inamicul)

Ultimii 2 din coloană sunt chiar jandarmerița și scutierul, cei care mai apoi vor fi izolați de dispozitivul lor.


De reținut că scutierul se deplasează cu spatele, ghidat fiind de jandarmeriță. Iar mai apoi se deplasează cu pași laterali, alăturați.


Întrebarea firească la care ar trebui să răspundă șefii acelui dispozitiv ar fi următoarea: cum poate fi sincronizată deplasarea în pas alergător a coloanei cu deplasarea cu pași laterali adăugați, a ariergărzii?

Consecința imediată a actului de comandă defectuos se transpune în fragmentarea coloanei de marș. 
Cei din față aleargă cu aplombul lui  Usain Bolt, să-și pună la adăpost epiderma iar cei din spate aleargă ca „Alunelul” - „tot pe loc, pe loc, pe loc”, nevoiți fiind să ASIGURE SPATELE COLOANEI DE MARȘ.
Cei 2 au asigurat coloana de marș. Coloana de marș, în mod reciproc, cum i-a asigurat pe cei 2?

Continuarea este de un dramatism inevitabil, vizibil la minutele 05.10 – 05.26: de lângă cei doi pleacă și ultimii 2 jandarmi care manevrează tuburile cu gaz lacrimogen, cei doi rămân „rupți de dispozitiv” iar în ultimele secunde ale transmisiei ce surprinde coloana în alergare se poate observa cum un hooligan din partea dreaptă a direcției coloanei deja SE ARUNCĂ ASUPRA CELOR 2 JANDARMI, rupându-i de dispozitiv.



Continuarea atacului din lateral asupra celor 2 jandarmi poate fi vizionată la minutul 03.04 - 03.07 dintr-un alt material video, postat de Antena 3 
Huliganul care se lansează din partea dreaptă atacă direct jandarmerița, iar SIMULTAN, din direcție opusă (dinspre stânga direcției coloanei) vine un alt huligan care îl doboară pe scutier.
Acțiune concertată și sincronizată!


 Fragment - doborârea sincronizată a celor 2 jandarmi de 2 huligani ce vin din direcții opuse












Momentul imediat după doborârea celor 2 jandarmi este surprins mai bine de un alt fragment video publicat de Observator A1 (min. 01.22 - 01.26)


Huliganul care s-a prăvălit asupra lor doborându-i este unui dintre „cei mai destoinici” „furnizori” de lovituri cu piciorul în cei doi jandarmi căzuți.



Și încă un fragment video, dintr-un montaj realizat tot de Antena 3, care surprinde modul organizat, sincronizat de doborâre a celor 2 jandarmi și ploaia de lovituri cu picioarele din primele zeci de secunde de după atac:



 
Un alt videoclip, în care se pot vizualiza diferite detalii ale acestui nefericit eveniment, postat de Privesc.Eu Romania 

 FRAȚILOR, unde dracu v-ați dus?

Şi se duc pe rând, pe rând, Zarea lumii-ntunecând…


Scena snopirii în bătaie a celor 2 este deja arhicunoscută din relatarea celor de la Digi24, la care se adaugă zecile de lovituri cu picioarele încasate de cei doi în secvențele mai puțin mediatizate.

Însă, aceiași șefuți ai dispozitivului, ar mai trebui să răspundă la o întrebare: Când au ajuns la punctul de destinație al coloanei, ȘI-AU NUMĂRAT OAMENII? ERAU TOȚI ÎN FORMAȚIE?

Morala 1: „Nimeni nu este lăsat în urmă” este o deviză a camaraderiei specifică altor vremuri, altor structuri militarizate. Mai puțin Jandarmeriei române nu-i este aplicabilă această deviză.

Morala 2: De-ar fi să fiu militar jandarm, în subordinea acestor „șefuți” de mucava, nu m-aș încrede în aptitudinile lor de comandă, nici măcar pentru o deplasare la budă.


Șeful Jandarmeriei TREBUIE să ancheteze ACTUL DE COMANDĂ DEFECTUOS AL COMANDANȚILOR COLOANEI CE S-A DEPLASAT PRIN PIAȚĂ. 
Acolo s-au comis erori impardonabile în ceea ce privește deplasarea și asigurarea deplasării! COMANDANȚII de la toate nivelurile coloanei (companie, pluton) să fie IMEDIAT DESTITUIȚI DIN FUNCȚII și trecuți pe funcții neoperative. ASEMENEA INCAPABILI PUN ÎN PERICOL VIAȚA CAMARAZILOR LOR! 


La o manevră tactică, ce presupune „deplasarea rapidă” a subunității de jandarmi, respectiva subunitate a obținut calificativul NESATISFĂCĂTOR.
Căci, calificativul la „deplasare rapidă” este dat de TIMPUL DE DEPLASARE AL ULTIMILOR MEMBRI AI SUBUNITĂȚII ce ajung la punctul de destinație.
În acest caz ultimii 2 membri ai subunității nu au ajuns la punctul de destinație, decât foarte târziu, bătuți, fără căști și doar cu ajutorul altor jandarmi, disimulați în civil în rândul manifestanților.


Aferim că n-a fost un „NESATISFĂCĂTOR” cu popă, îngropăciune și vecinica pomenire!

În opinie proprie, cred că decizia comandanților de  a mări cadența deplasării coloanei, comandă care nu a putut fi executată unitar de întreaga formațiune de marș, a creat premisele ruperii dispozitivului de marș și, implicit, izolarea celor 2 luptători față de formațiunea proprie.
Nu știu care sunt formațiile de luptă specifice armei jandarmi, - în „V”, în „săgeată cu vârful înainte”, în „romb”, în „falangă” macedoneană sau „cohortă” romană, dar decizia firească a comandantului coloanei, în momentul în care și-a simțit primejduită colana de marș, ar fi fost una total opusă celei alese: HOTĂRA ȘI ORDONA REGRUPAREA FORMAȚIEI DE MARȘ.

TEMPORIZA CADENȚA CAPULUI COLOANEI, ASTFEL ÎNCÂT DISPOZITIVUL SĂ-ȘI REDUCĂ EȘALONAREA ÎN ADÂNCIME, IAR ÎN SITUAȚIA ÎN CARE ERA ATACAT, PUTEA SĂ REALIZEZE UN PERIMETRU SECURIZAT, UN PERIMETRU DE APĂRARE CIRCULARĂ. (nu știu cum îi spune la jandarmi acestui dispozitiv, dar își punea oamenii, de exemplu, în formațiune falangă, cu scuturile protejând cele 4 laturi și deasupra. (n-am habar care sunt uzanțele specifice armei jandarmi!)
După ce-și securiza SUBUNITATEA, apoi avea alte opțiuni de extragere a întregii formații, în deplină siguranță.
Ori erau ajutați de alte subunități, ori trăgeau o șarjă meseriașă în urma căreia era pocnită și gazată începând de la râma de sub asfalt și terminând cu paserea ceriului.

CĂCI, MENIREA  COMANDANTULUI ESTE DE A NU LĂSA PE NIMENI ÎN URMĂ și de A-ȘI DUCE TOȚI OAMENII TEFERI LA PUNCTUL DE DESTINAȚIE
 ======================================================

addendum după redactare:
Modul în care nefericita „comandă” ordonată de căcăciosul durduliu din fruntea coloanei reușește să fragmenteze și să scindeze dispozitivul poate fi vizualizat pe un alt material video, denumit Timelapse: protestul din 10 august 2018 postat de Press One pe pagina Facebook.

Rulând cadru cu cadru, pe la min. 01.23 din acest material video se vede clar cum ruperea la fugă a capului coloanei, ordonată de imbecilul comandant, are drept consecință scindarea dispozitivului de marș.
 

La minutul 1.24 din acest timelapse se poate vedea momentul doborârii celor doi jandarmi și imensul spațiu creat între ei și coloana de... Usaini Bolți, alergând mâncând asfaltul!


Și ca să nu mai existe nici un dubiu în ceea ce privește „spiritul de camaraderie” al jandarmilor din coloana împricinată, într-un screenshot, luat după ce piața a fost evacuată, se poate analiza distanța dintre locul agresiunii și locul în care se aflau cei mai din spate dintre colegii lor:

O DISTANȚĂ ȘI JUMĂTATE, luând ca etalon distanța dintre 2 stâlpi de iluminat, consecutivi.
Nici măcar 100 de metri cred că nu sunt acolo!!!
 



Utilizând opțiunea „măsurare distanțe” din aplicația Google Earth se poate concluziona definitiv:
 E O TREABĂ SĂ FII SNOPIT ÎN BĂTAIE LA 47 DE METRI DISTANȚĂ DE LAȘII TĂI CAMARAZI!
 

QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!
 

========================================================================

Proba corespondenței dintre cei 2 jandarmi din ariergardă și cei 2 zvântați în bătaie:
fata jandarm are la mâneca dreaptă ceva de culoare portocalie. Este în cămașă cu mâneci scurte, iar pe antebrațe are cotierele și apărătorile specifice.
 


Alți indici ai locului atacului sunt dați de panoul luminos din stânga-sus a imaginii, respectiv de indicatorul rutier din dreapta-sus a imaginii.
 

Dintr-un alt clip ce surprinde momentul agresiunii, realizat la o calitate mai slabă de unul din cei prezenți în piață, rezultă fără putință de tăgadă că cei 2 jandarmi prăbușiți sunt ultimii 2 jandarmi din coloana în deplasare.


=========================================================================

Addendum 2
Se poate limpezi și o altă întrebare firească:

Unde s-au grăbit așa tare această coloană de jandarmi?
Răspuns: să deblocheze o coloană de mașini de-ale poliției, blocată în zona Springtime.

Înregistrarea postată de Realitatea tv
Înregistrarea este realizată din a doua mașină de poliție, cea albastră. 

NOTA: acestea sunt mașinile de poliție care se văd în clipul celor de la Digi24 în locul în care jandarmerița și scuterul sunt redați colegilor lor!

A se vedea în partea dreaptă a înregistrării, momentul sosirii manifestanților și a jandarmilor.
de la min. 04.50 la min. 04.56, în dreapta se vede sosind „mele”-ul protector al celor 2 jandarmi, iar de la min. 05.10 - 05.20  se disting clar scutierul fără cască, jandarmerița și tipul cu pantaloni de treining albastru și masca de gaze pe față care o conduce pe jandarmeriță până la colegii ei.

înregistrare poliție 1

 înregistrare poliție 2

screenshot nr. 2, cu jandarmerița rezemându-se timp de 1-2 secunde pe genunchiul scutierului corespunde cu imaginea nr. _GCC5518 din setul de imagini realiate de Cătălin Georgescu și uploadate de acesta pe dropbox.

Link imagini
© Cătălin Georgescu:

https://www.dropbox.com/sh/w3fqfsfmxq1dxyw/AABAw5rZYHdZcyrz_xUAqgYQa?dl=0 

(nota: în imaginea _GCC5509 se vede limpede hoțul armei jandarmeriței, imediat după desprinderea lui de „mele”-ul protector.).

 _GCC5505
 
 _GCC5507
 
 _GCC5509

 _GCC5510

  _GCC5513

  _GCC5516

  _GCC5517

  _GCC5518

  _GCC5519

 _GCC5520

Iar veridicitatea acestei analize este confirmată de userul „Vlad Ionescu”, aflat la fața locului și care postează următorul comentariul la articolul lui Ion Cristoiu, publicat pe blogul personal.
HAOS, NEPROFESIONALISM ȘI MULTĂ PROSTIE.




 Google maps

Desfășurarea evenimentelor corespunde.
Marcând pe harta google maps:

punctul de plecare - stea albastră
locul agresiunii - stea roșie
punctul de destinație - cele 2 autospeciale ale SAS blocate la Springtime - stea verde

deplasarea în pas viu - săgeată galbenă
deplasarea în pas alergător  - săgeată roșie
-------------------------------

Addendum:

Despre deposedarea jandarmeriței de armă și stabilirea identității hoțului încă din data de 11 august 2018, prin analiza imaginilor cadru cu cadru, și comentarii în timp real, înainte ca autoritățile să ajungă la același rezultat, în postarea următoare:

 https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/08/davai-chistaleta-durak.html
 

8 comentarii:

  1. Carne de tun... Din demonstratia fara echivoc, reiese clar ca s-a dorit sacrificarea si victimizarea. Ce ma sperie e ca odata rupti de grup, in ajutorul lor nu au sarit camarazii care pazeau un gard de metal... Si un trotuar... Puteau sa se rupa 5-6 flacai hotarati si se rezolva problema. La chestii de genul asta nu cred ca ai nevoie de ordin sa faci 30 metri si sa-ti salvezi colegii... Offf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect!
      Analiza de față nu se vrea a fi un rechizitoriu susținut de vreun partizanat politic. Este doar o simplă narațiune post-eveniment a unei „bizarerii” comportamentale pe care un fost ofițer M.Ap.N și participant la Marea Loviluție din Decembrie N-O S-O POATĂ ÎNȚELEGE NICIODATĂ!

      Iar pentru a respecta până la capăt nota de obiectivitate a acestei analize, trebuie de enunțat și circumstanța atenuantă ce poate fi invocată în favoarea „colegilor”: toată deplasarea jandarmilor a durat aproximativ 5 minute. Ultimele 2 minute și jumătate sunt cele începând de la doborârea jandarmilor și terminând cu momentul ajungerii celor 2 la dispozitivul propriu.
      DOUĂ MINUTE ȘI JUMĂTATE.
      INFIM CA INTERVAL DE TIMP.

      Din clipul celor de la Privesc.Eu Romania se poate vedea lesne faptul că șefii din capul coloanei NU AU NICI UN HABAR CE SE ÎNTÂMPLĂ LA COADA COLOANEI.
      https://www.youtube.com/watch?v=cpMzj7akX5I

      Ștergere
    2. Ma oftic și nu pentru mine, ma doare la bascheti... Ca e o speța atât de ușoară... încât îți vine sa....

      Ștergere
  2. Io* mă oftic de altceva. De modul în care gazetari și oameni de televiziune cu ștaif sucesc cu impardonabilă seninătate datele ecuației. Nu mai târziu de ieri o aud pe Carmen Dan spunând 2 gogomănii: că „fata jandarm s-a împiedicat și a căzut”, respectiv că „cei doi jandarmi făceau parte din coloana ce... se întorcea de la Springtime”.

    Am postat pe EvZilei comm. prin care rectificam prima inadvertență.
    Mai apoi intru pe Cotidianul și văd că Ion Spânu, un nume pe care-l respect, scrie aceeași gogomănie despre coloana „ce se întorcea”.
    Ba chiar pune și o poză cu coloana ce se deplasează de la Est - dinspre clădirea Guvernului, înspre Vest - către Șos. Buzești.
    Pun comentariu prin care atrag atenția asupra erorii dar comentariul nu-mi este aprobat la publicare.

    Pe seară dau pe A3 la „100 de minute” al Sanderi Stoicescu.
    Să fac atac de cord:
    ardei-umplut Cristoiu molfăie printre gingii aceeași prostie: Jandarmii se întorceau de la locul intervenției.
    Se bagă în seamă și pupăza din tei - Stoicescu - spunând că e la întoarcere.
    Un invitat din platou o atenționează asupra erorii și aduce în sprijin cel mai evident argument: LA ÎNTOARCERE n-are cum să fie fiindcă la întoarcere Piața era deja evacuată.

    Ce să vezi?
    Pupăza din teii se dă ea cu curul de pământ, c-a stat ea pe cuibar și a clocit ea imaginile și sunt de la „ÎNTOARCEREA” Jandarmilor.
    M-am oțărât oleacă la ei prin comentarii adresate sau postate direct acestor 2 neghiobi ce mistifică adevărul dar într-un final am înțeles că... ESTE DATĂ COMANDĂ DE-O MANIPULARE INFECTĂ.

    Nu e la DUS ci e LA ÎNTORS...
    Nu e jandarmerița cea din spital ci e Maica Tereza ot Calcutta...
    NU e alb, ci e negru... și
    Noaptea bufnițele nu sunt ceea ce par.

    Să-mi bag pula-n capul lor de gazetari cu lanț, zgardă și botniță!
    Asta e diferența între un gazetar cu lesă și un cityzen-journalist: cel de-al doilea, având în vedere caracterul nelucrativ al acțiunii sale, neavând Stăpân care să scurteze lesa sau să pună botnița, își permite libertatea de a spune lucrurilor pe nume, așa cum au fost ele petrecute!

    Conform poruncii din Matei 5.37: „Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.”

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu m-am mai uitat la tv de o saptamana. Mi-e sila si cred ca abonamentul la cablu nu-l mai platesc... Raman cu Netflix ca nu-mi da palpitatii... Cum traiesc fara FB de 3 luni cred ca merge si fara cablu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nici o pierdere, din contra! Io* nu am televizor din 2015, iar în turnulețul meu de fildeș, aseptic și diafan, nu găsești gadgeturi de tipul Tv, radio, tabletă, smartphone etc., generic vorbind - acele categorii de terminale care îți varsă în cap hârdăul lăturilor și zoaielor pseudo-mediatice.
      Am DOAR 1 PC cu ajutorul căruia plec Io* să-mi extrag informația utilă, din oceanul imens al spațiului virtual. Vectorul este, invariabil, dinspre mine înspre oceanul media.
      În sens reversibil REFUZ de vreo 3 ani să accept ca cineva să se care în capul meu cu tot felul de gunoaie, căcaturi, can-can-uri,dezinformări, manipulări, chiloțăreli.

      Ștergere
  4. Excelentă analiza. Felicitări.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las-o să fie acolo stocată în cloud-ul Internetului.
      La câte înregistrări video sunt despre acel incident, poate n-or îndrăzni șefuții cei poltroni să-i pună totul în cârcă jandarmeriței și s-o scoată țap ispășitor. C-așa-i stereotipul mioritic - mortul e de vină, păgubașul e vinovat și cel bătut „gospodărește” e cel responsabil de producerea evenimentului.

      Ștergere