Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 18 iulie 2019

Vrăjitoarea de la ÎCCJ și interpretarea „ad literam” a Legii





Mey, cu tot portofoliul meu de detractor al Frau-ei Ilse Koch-Tarcea – Die Hexe von OKJ, de data asta sunt nevoit s-o fack pe advocatus diabolis.
Căci, percepând disensiunea din CSM prin prisma vocației mele de zicălaș de ocări și sudălmi, trebuie să-i dau dreptate baborniței Tarcea: „Nu este o chestiune de interpretare a textului. Termenii legali sunt extrem de concreți și lipsiți de echivoc. 30 de zile de la vacantarea postului.”

Are DREPTATE 101% din doo motive.
Primul ar fi formația de sorginte stalinistă a Cotoroanței de la OKJ, ulterior revalorizată superior prin reșapare gestapovistă. Ce să ceri de un gregar masoreth al Buchii Legii, ce nu a fost în stare într-o viață de împuțit inutil jilțul de Jude, să acceadă la condiția elitistă a Exegetului Spiritului Legii.

(paranteză: stăi că mi-am amintit că aveam într- o motivare a unui apel, o frază despre aceste două categorii de Slujbași ai Adevărului.
Inga cum era:
„…judele este sub standardul minimal al unui ucenic într-ale dreptului, un ucenic masoret care măsoară cu șublerul numărul de foneme din textul Legii, construiește din lungimea textului edictat al legii un Pat al lui Procust – etalon și se apucă apoi să măsoare justițiabilii așezându-i în pătuc:
– care-i mai scurt, este tras de cai în chingi;
– care e mai lung, țurloaiele îi sunt scurtate regulamentar, cu sabia Temidei.
Diferența dintre masoreții gregari ai Textului de Lege și exegeții erudiți ai Spiritului Legii se poate intui în” [… exemplul expus] ”

Deci, Vrăjitoarea de la OKJ iese îndată la reformă * și încă nu a atins acel standard profesional minimal ce-i permite unui jude să transceandă peste Forma textului de Lege și să o sesizeze interpretativ esența Fondului Legii.
Dar, al doilea motiv ce conferă temeinicie argumentelor baborniței de la OKJ constă în senzația de vădit disconfort al celui ce se simte deja cu a treia ciubotă primită-n dos și care nu se poate obiectiva într-atât încât, cu detașare și umor, să-l parafrazeze pe poet: „Este una care… jude mult mai… bine decât mine?
Cu atât mai bine Țării, și lui cu atât mai bine.”
Ei bine, tocmai această sentință împăciuitoare n-o s-o poată în veci accepta o reprezentantă a purtătoarelor de fustă și haine încurcate în debaraua CCR-ului.
Niciodată, dar niciodată, o cocoană obsoletă n-o să poată accepta prezența sau existența alternativei fățișe a „next generation”.
Niciodată o Matroană a tractirului Judiciar Wallach n-o să poată contabiliza, cu inima împăcată, evidența faptului că i se oferă deja un făraș drept cadou de pensionare, simultan cu osânda de aparticipa la contabilizarea atuurilor… rivalei, care..

Are oi mai multe
Mândre și cornute
Și cai învățați
Și mai mulți bărbați…
(în fine, ceva cam pe aclo, că nu mai e nimeni atât de zălud să-și mai aducă aminte cum era forma genuină a Mioriței).

Niciodată o asemenea bacantă judiciară, pasionată de swingul vestimentar, (cu schimb de locuri, „în doi , în trei, în câte câți vrei, arde-l-ar focul”), ei bine, niciodată o vestală kaghebistă n-o să accepte cu inima împăcată faptul că a sosit vremea să asculte aria inegalabilului Andrea Bocceli, cuibărită la gura șemineului, cu pledul peste țurloaie (”Time to Say Goodbye”).
Ei bine, tocmai acest afront de a i se arăta ușa și clanța exterioară a ușii, tocmai acest ghimpe în herțul ei de heitară obsoletă, reșapată și cu tahograful dat peste cap, este cel de-al doilea motiv pentru care Frau Ilse Koch-Tarcea – Die Hexe von OKJ a produs acest tărăboi în CSM, pe marginea a ceea ce înseamnă un text de lege edictat, imperativ și lipsit de orice echivoc.
În mintea acestei ustensile a neo-gestapovismului dâmbovițean, cutumiar dedulcită la șolticării de tergiversare, amânare și tărăgănare a oricărei spețe, o atitudine prevăzătoare și rațională, de efectuare a procedurii de alegere a noului prezident al OKJ PÂNĂ la expirarea mandatului, constituie un afront infinit mai lezmajestuos ca ofensa de a ți se spune Verde de Paris în față că mălaiul din desagă ți se apropie de minimala cotă de avarie.

În opinia acestei „gospodine” de la Înaltul Țarc de Paradeală și Promiscuitate Judiciară, murăturile pentru iarnă nu se pun DIN TIMP, atunci când piața de gros abundă de recoltă tomnatică, ci aceste provizii pentru iarnă se pun DOAR în momentul în care Cămara a ajuns Goală (= expirat mandatul) iar înăuntru crivățul șuieră a pustie, năpustind fuioare de omeți peste șoarecii morți de inaniție.
Asta înseamnă să te legi ca disperatul de conținutul textual strict al unui fragment de normativ. ”30 de zile de la vacantarea postului”.

Oare,
„ ... ce-i pasă malului de tăria valului?”
și
„ ... ce-i pasă Expiratei de cununa Încoronatei?”
-------

Nota * Să te ferească Domnul zeu de judecata… (hmmm!) judelor scoase la reformă!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu