Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

miercuri, 25 septembrie 2019

”To do List” - revista presei din Kolonia Penitenciară și Experimentală Rröemenika


I. Despre gazul din Marea Neagră

Feorica nu s-a dus capul ei la Înalta Poartă Yankee, ci a fost chemată la ordin de Stăpânul Rick Perry, secretarul de stat pentru Energie, ca să semneze memorandumul pe energie - tot un fel de ”to do list” și să consfințească astfel alienarea definitivă a suveranității statale și statutul de kolonie babuinieră al Koloniei Rröemenika.


fragment:

„Noul proiect de lege aduce câteva noutăți care pot fi considerate mai puțin împovărătoare pentru companiile petroliere care vor să extragă gazul din Marea Neagră. Sistemul de taxare devine mai prietenos, în sensul că impozitul suplimentar se aplică doar de la un nivel de preț de 100 de lei/MWh, companiile petroliere primesc permisiunea de a vinde gazele și prin contracte directe, cresc deductibilitățile, iar taxele nu se vor mai aplica la prețul de referință de la hubul din Viena.”


fragment:
„Cu două zile înainte ca premierul Dăncilă să plece într-o „vizită de lucru” în SUA, Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică, chiar dacă nu există un ministru al energiei, un proiect de lege ce modifică radical Legea offshore 256/2018, care reglementează investițiile în zăcămintele de gaze din Marea Neagră. Pe scurt, proiectul elimină toate dispozițiile introduse în lege de Liviu Dragnea, care au determinat compania americană Exxon Mobil să blocheze investițiile din platoul românesc al Mării Negre.”

a se vedea și: 



„Începând cu luna mai, preţul gazelor pe piaţa din România a fost mai mare decât cel de pe pieţele internaţionale cu 9 euro pe MWh, în medie. Până şi preţul reglementat, cel care se doreşte a fi mic, populist, a fost mai mare decât cel de pe bursele europene”. a precizat Săbădău, prezentă la conferinţa „Evoluţia preţului gazelor naturale prin restructurarea sectorului”, organizată de publicaţia Financial Intelligence.

Potrivit acesteia, tendinţa preţurilor va fi de scădere în Europa, odată cu punerea în funcţiune, în următoarea perioada, a mai multor terminale de gaze lichefiate. „Aceste gaze lichefiate vor pătrunde până inima Europei”, a arătat ea.

Expertul ICIS a mai spus că, pentru primul trimestru al anului viitor, preţul pe Bursa Română de Mărfuri este de 25 de euro pe MWh, iar, pentru bursele din Olanda şi Viena, cotaţiile sunt de circa 20 de euro pe MWh, de unde rezultă că gazele româneşti vor continua să fie mai scumpe şi în această iarnă cu circa 5 euro pe MWh.”
===================================================

II. Despre energia nucleară

Chinezii pot să se lingă pe botic de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă.
Războiul comercial al Pârțarului Trump își produce efecte și în Kolonie. 

https://evz.ro/romania-si-sua-vor-colabora-in-domeniul-nuclear-decizie-de-ultim-moment.html 

fragment: 

„În urma întrevederii premierului Dăncilă cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, în contextul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii a fost semnat acordul privind cooperarea în domeniul nuclear civil.
 Memorandumul este rezultatul viziunii comune cu privire la rolul strategic al dezvoltării energiei nucleare în scopuri pașnice și marchează angajamentul de a lucra în direcția intensificării cooperării în domeniul nuclear civil.
Totodată, documentul oferă perspectiva consolidării relațiilor economice dintre cele două țări și a promovării obiectivului esențial al asigurării securității energetice, ca bază a prosperității pe termen lung a României.” 

Despre Acordul cu investitorii chinezi de la China General Nuclear Power Corporation (CGN) și despre conflictul intereselor americane versus cele chineze,se poate citi aici: 

https://evz.ro/ciocnire-nucleara-intre-cotroceni-si-palatul-victoria-sua-sau-china.html?utm_source=evz&utm_medium=recomandari_AI 

Cât despre a cui „securitate energetică” va fi asigurată prin programul nuclear româno-american,  rămân la ipoteza mea: 

Deutschland, Deutschland uber alles 


Colecția prêt-à-porter de toamnă-iarnă nucleară, a viitorilor viețuitori în Kolonia Penitenciară și Experimentală



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu