Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

duminică, 15 martie 2020

14 sau 21 de zile. Aista-i întrebarea!

Intrigat de un articol din sumedenia de articole, referitor la afirmația unui specialist chinez referitor la perioada de incubație de 21 de zile a micuțului Covi, în loc de 14 zile așa cum este standardul aplicabil în prezent, am accesat diagrama ce sintetizează evoluția acestei epidemii.

link:  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6


Interesantă de tot este evoluția a ceea ce este deja stabilit a fi un succes: modelul chinez.

Ei bine, evoluția pleacă din data de 20 ianuarie, de la un număr de 278 de infectați, crește EXPONENȚIAL până în data de 12 februarie la un număr de 44,7 k infectări.

De la 20 ianuarie până la 12 februarie sunt 23 de zile.

În 13 februarie are loc un salt semnificativ, ce adaugă un număr de noi infectări ce reprezintă aproape 33% din cazuistica anterioară.
59,8 k infectări în 13 februarie față de 44,7 k în 12 feb.
Acest trend continuă în data de 14 februarie, prin adăugarea a 10% noi cazuri față de cifra zilei anterioare. 66,3 k față de 59,8 k ale zilei anterioare
Interesant este ce se întâmplă după acest SALT.

Panta creșterii ratei de infectare începe să se domolească și să se îndrepte spre linearitate, cam în 2 săptămâni: până la 28 februarie 2020 - 78,8 k infectări.
Pentru ca în 3 săptămâni - în jurul datei de 6 martie 2020 să se stagneze la o linearitate orizontală corespunzătoare unui număr de 80,6 k infectări.

Acuma, interesantă este de analizat evoluția celeilalte curbe, corespunzând ”whole world”.
Curba întregii lumi poate fi prezumată undeva la sfârșitul lunii februarie.

Interesant este de observat similitudinea SALTULUI din datele de 12 și 13 martie WHOLE WORLD, care corespund grafic saltului chinezesc din data de  13 și 14 februarie.
De la 47,4 k la 63,6 k un „spor” de ... 34 %, iar a doua zi, de la 63,6k la 75,1K, un spor zilnic de ... 18%

Nu e cert când se va estompa acest salt statistic mondial.

Dar din momentul în care SALTUL SE VA FI ESTOMPAT iar această curbă  își va schimba curba evolutivă din forma grafică a funcției exponențiale în forma grafică a funcției radical, atunci se pot pronostica 2-3 săptămâni până la domolirea la nivel global al acestui „fioros” COVI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu