Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

luni, 8 noiembrie 2021

Blenderul Bolșevic ”Charlie” - specifications

cuvânt înainte:

„Timeo hominem unius libri” - este deviza ce mi-am ales-o blogului meu minuscul, ce-mi servește mai mult ca arhivă.
Cugetarea lui Toma d’Aquino, regăsită uneori și sub forma „Timeo lectorem unius libri”, se traduce „Mă tem (teme-te) de omul (de cititorul) unei singure cărți” și subliniază necesitatea evitării fanatismului de orice formă.

Văd pe site-ul Cotidianului este tolerat de ani și ani de zile „Omul unei singure idei”.
Nu stau să analizez dacă ideea este valoroasă sau este mainstream de duzină ci rețin fanatismul și cerbicia cu care de ani și ani de zile este promovată această scintilație psihopatică, asociată necondiționat cu dezgustătoare „argumentum ad hominem”, lansate la țurloaiele altor comentatori.

Aceeași și aceeași idee, repetată până dincolo de pragul suportabilității.

Nici nu mă întreb dacă este cumva o IDEE FIXĂ, ceea ce imprimă situației de fapt conotații psihiatrice.

Doar vechimea și unicitatea ideii: este unică și contemporană cu un ghețar din Pleistocen.

===============

blenderul bolșevic ”charlie”
 

Blenderul bolșevik este UNIC!

A fost creat doar un singur prototip, la ordinul lui Iosep Djugașvili, în anii Vtaraia Miravaia Vaina, la Pervîi Mascovschii Ciasovîi Zavod.

 

Nu se știe exact destinația lui și modul în care a fost pierdut.

Interesant este că a fost găsit undeva prin anii 45-’46 de un țicnit cu capul, care vagabonda de-a lungul fostelor linii de fortificații de pe amplasamentul Iași-Chișinău.

Charlie, căci acesta este numele dezaxatului, a luat obiectul și l-a dus în bordeiul săpat în lutul de pe malul unui pârâu.

Acolo l-a șters frumos, l-a uns cu seu de oaie și l-a așezat sub scândurile putrezite, ce-i țineau loc de pat.

 

Într-o bună-zi, în mintea cea neagră, adâncă și goală, ca un furnal abandonat, a strălucit o scintilație (a fost prima și ultima idee ce i-a trecut vreodată prin minte acestui sărit de pe fix):

- oare ce-ar fi dacă blenderului deteriorat, fără motoraș și acumulator, i-ar adapta zăbăucul niște rotițe de la giroscopul busolei de pe crucișătorul Potiomkin iar acestea să le pună în mișcare cu manivela unui inductor de telefon de campanie?

(explicații: tot în tranșeele WWII diliul găsise cândva o jumătate de telefon de campanie, tot rusesc;

cât despre rotițele luate de pe crucișătorul Potiomkin, acestea sunt din timpuri ceva mai îndepărtate, din vremea în care dezaxatul își făcea veacul cerșind pe faleza Constanței și în unele zile, ca să mai uite de ghiorțăiala mațelor surescitate de foame, se apucase de făcut sporturi extreme: scuba daiving cu polobocul în cap, pe post de clopot submersibil).

 

Booon!

Zis și făcut! Surprinzător față de totala sa lipsă de discernământ, dar zâmbărețul psihotic a reușit să repună în funcțiune blenderul sovietic creând un articol de o unicitate incontestabilă: BLENDERUL BOLSHEVIK.

 Evident, l-a pus în funcțiune, în perioada de probă. A introdus în blender câteva felii de liberalism, niște cioturi de conservatorism, bașca ceva umanism și a învârtit la manivelă.

UAU!

UAU, UAU, UAU!

 

Imediat a rezultat un mix de suc cu pulpă, de culoare roșu-troțkist!

 

EVREIKA! a exclamat smintitul!

Consecința imediată a fost de un impact existențial devastator: de acum mintea dementului NU MAI ERA neagră, adâncă și goală asemenea unui furnal abandonat ci în ea se zămislise o nouă fixație: MAROTA BOLȘEVISMULUI.

Mintea capiului avea de acum un chiriaș statornic.

 

De atunci și până acum a avut parte de un trai ferit de griji, necazuri și mai ales lipsit de conflicte de natură dubitativă: introducea de-a valma în blender ideologii și orânduiri sociale, epoci istorice și curente religioase, date istorice și figuri de personalități iar rezultatul obținut era invariabil același: SUCUL BOLSHEVIK CU PULPĂ de culoare roșu troțkist.

 

Cam asta ar fi scurtul istoric al apariției și specificațiile tehnice minime ale Blenderului Bolșevik Charlie.

 

Ar mai trebui de precizat că în ultimii ani, prototipul unicat a suferit o mică transformare mecanică: în loc de rotițele Potiomkin și manivela de magnetou rusesc, în scopul sporirii randamentului blenderului, zăludul cu o singură idee fixă le-a înlocuit cu mecanismul dințat de la coroana turelei unui tank T-34, mecanism superior ca eficiență care a fost asociat în angrenare cu manivela de pornire a unui camion rusesc YAZ.

 

Prototipul astfel upgradat a fost supus imediat testelor:

a introdus în blender doctrina național-socialistă, pe Hitler, pe Goebbels, pe Himmler, pe Heydrich, pe Hess, pe Rosenberg, operațiunea Barbarosa, tunul Gustav și Endlossung.

S-a opintit alienatul în manivelă, a rotit-o de câteva ori iar rezultatul obținut l-a umplut pe bezmeticul ospicios de un zâmbet plin de satisfacție:

În cuva blenderului rezultase… SUC BOLȘEVIK CU PULPĂ.

Culoare roșu troțkist, rezultat … firesc din amestecul cromatic al galbenului, roșului și negrului de pe steagul Reich-ului.

 

În loc de concluzie: „TIMEO HOMINEM UNIUS IDEAE”.

Să ne ferim de posesorul blenderului ce poate transforma ABSOLUT ORICE și pe ORICINE în SUC BOLSHEVIK CU PULPĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu