Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

marți, 6 august 2019

(STS) Advanced Mobile Location (AML); (baba) ”Ci grăiești maică, că n-aud de-o ureche că baba-i surdă și telefonul hârb?”



Titlu din ziar:



2 precizări utile:

a) Ordinul ANCOM nr. 1023 din 2008, care prevedea la art. 27 și 28 obligația operatorilor de telefonie mobilă de a comunica doar UN SINGUR IDENTIFICATOR DE CELULĂ (DE SECTOR DE CELULĂ), a fost modificat prin Ordinul ANCOM nr 1170 din 2016.
Acesta din urmă, aduce modificări substanțiale în ceea ce privește datele și informațiile pe care operatorii de telefonie trebuie sau pot să le ofere STS, implicit SNUAU.
Se pot citi modificările la art. 27 și mai ales cele la art. 28 și 28^1 care TREBUIAU să fie implementate în cei 2 ani și ceva irosiți degeaba și un fior de groază îl străbate pe cititor: Iacătă unde s-a prefigurat moartea sărmanei Alexandra: Cazul Caracal, privit prin prisma acestor prevederi ignorate, aproape că poate fi denumit „CRONICA UNUI ASANSINAT ANUNȚAT”. Și nu e vreo operă genială de Marquez, ci e opera ticăloasă a acestui stat ajuns în disoluție, a cărui grijă față de cetățenii săi a ajuns la cota ZERO!

b) sistemul AML (Advanced Mobile Location) are și el, din start, un imens dezavantaj: permite localizarea DOAR a telefoanelor SMART!
Să nu uităm că profilul preponderent al persoanei predispusă a fi vulnerabilă – babe, moșnegi, copii proveniți din familii sub pragul de sărăcie nu au la dispoziție un smartphone, ci ei au doar câte o coropcă de Alcatel sau Nokia de pe timpul lui Pazvante Chiorul.

Așadar, pe lângă tehnologia ML, trebuie de conceput un sistem de back-up pentru aceste cazuri specifice, back-up constând în TRIANGULAȚIA GSM înțeleasă în plenitudinea tehnică a sintagmei.


Sistemul AML este reglementat prin art. 28^1 al Ord. 1023/2008.
La asta se referă licitația din articol și contestația aferentă. Dar se uită că același normativ prevede la art. 28, alin. 1 lit. g și h, alin. 4 și mai ales alin. 6, o serie de obligații în ceea ce privește cooperarea mai eficientă dintre operatorii de telefonie mobilă și STS/SNUAU.
Ori, sunt omise din acțiunea guvernamentală tocmai aceste prevederi, care nu necesită programe de jdemilioane de euro, ci doar stabilirea unui cadru instituțional reglementat în ceea ce privește implementarea art. 28, alin. 6: 

La propunerea administratorului SNUAU, furnizorii de reţele publice mobile de telefonie pot stabili, de comun acord cu acesta, transmiterea oricăror altor informaţii pe care le deţin sau pe care le pot obţine prin utilizarea sistemelor şi echipamentelor din reţea, pentru determinarea cât mai exactă a localizării apelantului, convenind în acest sens asupra situaţiilor care impun transmiterea acestor informaţii, categoriilor de informaţii ce urmează a fi transmise, precum şi asupra condiţiilor în care se va desfăşura comunicarea între părţi.

NU E NEVOIE de păruiala dintre consorții și generalii din comisia de licitație referitor la cine își adjudecă grosul cash-cavalului și cum se împarte paraîndărătul.
E vorba doar de o minimă bunăvoință organizatorică și administrativă, în ceea ce privește exploatarea eficientă a datelor și informațiilor tehnice existente la nivelul operatorului de telefonie și modul de comunicare oportună a acestora către STS/SNUAU.

link normativ invocat:

As a conclusion:
acum 5 ani, la cumplitul eveniment Apuseni, grăiam ca Moise în pustiu despre URIAȘA disparitate a sistemului apel de urgență în ceea ce privește localizarea eficientă a apelantului.
După 5 ani constat că „monstru incompetenței care ucide” a lovit din nou, în aceleași circumstanțe și cu aceleași arme.
Un cincinal de „împliniri mărețe” ale capitalismului de cumetrie a fost irosit aiurea, fără nici o repercusiune asupra siguranței cetățeanului.

Azi grăiesc tot ca Mooses despre necesitatea implementării tehnologiei Triangulației GSM clasice ca metodă de recovery a systemului AML, ineficient în circumstanțele descrise mai sus. 
Sper ca peste cinci ani, (după un nou cincinal de ”Gleichschaltung”) nu voi mai avea trista ocazie de a constata că vreo babă sau vreun sărăntoc de copchil, cu un jaf de telefon Nokia 1100, nu a putut fi localizat prin tehnologia Advanced Mobile Location.

Și, ontopic, finalul shockant: 
Nu, nici măcar în condițiile în care AML era funcțional la data de 25 iulie 2019, Alexandra nu putea fi localizată eficient!
Căci, într-una din convorbirile avute de polițistul Florentin Neagoe cu victima, a întrebat-o dacă telefonul găsit și operat de fată are posibilitatea accesării Internetului.
Răspunsul copilei a fost „NU”.
Deci copila avea UN ȘTIFT DE TELEFON ale cărui caracteristici tehnice excedau targetul programului AML.

QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu