Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

miercuri, 28 august 2019

Thumbs Up! Thumbs Down! (”Circenses sine Panem”)



Tradiția bunichilor lăchini. ”Panem et circenses”

Quiriții și imperatorii, atunci când decretau Jocuri în Colosseum, dădeau la fiecare cetățean niște banițe de grâu (de cap) iar în Marele Circ, înainte de începerea jocurilor, azvârleau cu pâine către privitorii aflați în tribune, ca să nu le ghiorțăiască mațele și să se poată hlizi în voie.

La noi, în Wallachia-Mioritica, zgârciobarii ăștia ai fesenismului de caviar, deghizat în capitalism de cumetrie, au tăiat din cutumă pânea azvârlită ca să nu li se diminueze conturile alea esoterice cu șpăgi de multe zeci și sute de milioane de dolari sau euro, pitulate prin tot felul de catacombe și peșteri fiscal-bancare.

Deci în Wallachia specificul Anno 2019, 2772 Ab Urbe Condita, zice-se că este ”Circenses sine Panem”.
Amu mai nou ni s-o tăiat și porția de circăială pe mațele goale?
Nu mai avem voie să ne hlizim și să ne dixtrăm?

Vrem Circ!
Vrem Circ!
Să-nceapă Jocurile! (Games of Thrones)
Să se înfrunte în arenă Xena Gîrbovan - prințesa războinică vikingă și Plăvannul Marcoman – minotaurul neonazist bavarez.

Up sign, Xena!
Up sign, Xena!

Down sign, Plăvannis!
Down sign, Plăvannis!

Ave Trump Imperator Sceleratus! (FMM!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu