Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

vineri, 30 august 2019

VETO (dixi Tribunus Plebis)



Mey, văd că se tot vehiculează drept argument una din gulgutele scornite de malahitul de la Tribunalul Cluj & liota de țuțeri și pupinkuriști: dacă și-a dat demisia Dana Gîrbovan și dacă a fost trimisă la Bouleanul Vandal de la Cotroceni hotărârea CSM.
Io* ca un nepracticant al științei juridice (cumplit meșteșug de tâmpenie!) dar cu un impecabil simț interpretativ-analogic, spun așa:
în orice normativ referitor la funcția publică sau demnitatea publică, există un interval de timp bine stabilit (de regulă 15 zile) în care funcționarul / demnitarul aflat într-un eventual conflict de interese sau incompatibilitate are răgaz să elimine respectivul conflict sau motivul de incompatibilitate.
În OPINIE PROPRIE, „mutatis mutandis” consider că un judecător (nu neapărat cazul particular al Danei Gîrbovan) poate fi nominalizat într-o funcție publică sau demnitate fără să atragă după sine conflictul de interese sau incompatibilitatea.
NOMINALIZAREA NU ÎNSEAMNĂ ȘI EXERCITAREA EFECTIVĂ A RESPECTIVEI FUNCȚII. Momentul de la care se naște incompatibilitatea, (implicit dreptul la acțiune în vederea eliminării acesteia) este momentul NUMIRII ÎN FUNCȚIE!
Așadar, pentru a nu mai avea parte de episoade dintr-astea de „sport extrem” în care un magistrat își riscă întreaga carieră pentru o incertă demnitate publică, Io* consider că Dana Gîrbovan, și in extenso orice magistrat NU TREBUIA SĂ-ȘI DEA DEMISIA ÎNAINTEA NOMINALIZĂRII!
Ce-i cu sportul ăsta extrem al ruinării din pix a vreo 4 ani de facultate, alții 2 de INM plus câteva cincinale bune de tocit roba pe scaunul de jude, bașca nușcâte examene de grad profesional și numire în funcții de conducere/execuție?
Doar pentru că așa vor niște politruci împuțiți, proveniți din rândul chelnerilor, șoferilor, valutiștilor, bișnițarilor, coafezelor, precupețelor, texilistelor sau folcloristelor să facă brăiliță și caterincă de un magistrat?

NICI NU TREBUIA SĂ-ȘI DEA DEMISIA DANA GÂRBOVAN și să-și pericliteze astfel cariera!
Dacă era nominalizată, avea la dispoziție termenul legal de eliminare a incompatibilității printr-una din cele 2 căi consacrate:
a) refuzul funcției
b) demisia din magistratură.

Asta discuție pseudo-tezistă – ”discutăm vorbe ca să avem ce grăi discuții” - este lansată de acel IMBECIL de la Tribunalul Cluj, netot cu talangă al cărui nivel profesional poate fi deslușit dintr-un alt exemplu: idiotul cică e jude penalist dar n-are habar că măsurile de protecție ale martorului pot fi aplicate, în condiții specificate procedural, ȘI PERSOANEI VĂTĂMATE!
UN BOU SPONGIFORM ACEST mărunțel și caraghios nătăfleț.
În fapt doar un infect diversionist.
Un manipulator ordinar al celor care nu stăpânesc în detaliu tehnica interpretativă și se încred într-o prezumată „bună-credință” a lătrăului hastag!
AM ZIS!


L 161/2003
A se vedea prevederile Titlului IV, cap. VI „Dispoziții comune” referitoare la depunerea declarației de interese. (15 zile, de la numirea în funcție, da?)
În atare circumstanțe textuale, apare mai mult decât evident faptul că prevederile capitolului anterior V, referitoare la incompatibilitățile magistraților, sunt un text tipic laconic.
Domnii chelneri, şoferi, bijniţari şi doamnele coafeze sau folcloriste, cu genunchii tociţi, de împut inutil jilțurile din Dormitorul Parlamentului, ar putea să se aplece asupra acestui text de lege şi să elimine echivocul şi laconismul acestui capitol în loc să aibă iniţiative legislative aberante, referitoare la permisivitatea zoofiliei turmelor de capre ale lui danileţ, sau a sodomiei veveriţelor şi pinkelor, cu singura condiţie legală ca acestea să nu sufere, să nu zbiere şi să dea o declaraţie pe propria răspundere, sub sancţiunea art. 326 Cod penal, precum că le-a plăcut „tratamentul” , că sunt satisfăcute și că nu au nici o pretenție la o eventuală justă și echitabilă despăgubire.


Post-scriptum: din modul în care SS Plăvanul Vandal, Pralonga ce-i alcătuiește komunikatele, din modul în care diversionistul și sabotorul danileț & liota de vuvuzele aruncă petarde și fumigene în Agora se poate deduce nivelul interpretativ elementar la care au rămas înțepeniți acești  jalnici masoreți ai textului de lege: interpretarea „ad literam”
Singura excelență interpretativă a acestor sărmani „tâmplari” judiciari constă în numărarea buchilor și a slovelor, contorizarea virgulelor și a locului în care sunt acestea așezate, analiza semiologică a grafemelor: dacă sunt standard, cu tildă sau sedilă.
Atât îi duce mintea pe acești zeloți ai lui Procust: să facă din textul Legii un pătuc în care așează toate circumstanțele posibile și imposibile. Care situație e mai scurtă decât standardul scornit de ei, este legată în chingi și lungită print-o serie de raționamente de o falsitate uluitoare și de un paradox nemaiîntâlnit.
Care situație e mai lungă decât lungimea interpretativă a minților lor cu IQ sub 40 de unități, se scurtează necondiționat cu drujba Temidei.
De la standardul gregar al acestor jalnici masoreți ai Textului Legii la nivelul superior al Judecătorului Deuteronomic – cu har și viziune, luminat de Spiritul Legii, este o prăpastie la fel de mare ca cea dintre deprinderile practice ale unei babornițe nonagenare și mânuirea efectivă a mitralierei jumelate pe afet, cal 14.5mm.


------------------

Addendum:
Io* am ieșit pe Cotidianul și Luju cu acest exercițiu interpretativ la orele 13-14 ale zilei de 30 august.
Pe la orele după amiezii, apar și Comunicatul CSM redactat EXACT ÎN ACEEAȘI TERMENI.
Deși nu  e prima dată când se întâmplă o asemenea similitudine interpretativă, de data asta chiar că am rămas uluit și Io*.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu