Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

sâmbătă, 1 februarie 2020

Copiii Mamonei *, închinători la Mormanul de Aur


Nicolas Poussin - ”The Adoration of the Golden Calf”

Frăsuiala impostorilor cu robe din zilele acestea își are și partea ei bună.
Căci s-a creat un precedent.
După cum este bine-știut, din anale, chronici și historii, acest corp al magiștrilor nu a fost nicicând unit.

N-au fost uniți nici când li s-a spurcat demnitatea deuteronomică a profesiei lor prin admiterea în rândurile lor a Marilor Porci Negri.

N-au fost uniți nici când li s-au modificat după ureche, noaptea ca hoții, condițiile de admitere în profesie, pentru a se face loc de suculentă sinecură alae-lor de netoți și netoate și cohortae-lor de amante, liubovnice, țiitoare, cumetre, cumetri et ejusdem farinae.

N-au fost uniți nici când s-a schimbat legislația în ritmul cu care se schimbă colțunii din picioare.

N-au fost uniți nici când practica unitară a instanțelor a devenit o reflectare anacronică a zicalei „câte bordeie, atâtea obiceie”.

N-au fost uniți juzii nici măcar când binomul SRI-DNA a pus șaua și căpăstrul pe ei, transformându-i în plăvani supuși, cu privirea lacrimogen-duioasă ațintită în pământ de usturimea și asprimea jugului ce le apăsa grumazul. 

Daaaaar, când este vorba despre MAMONA și al său idol - BANUL, ei bine, iacătă că s-a produs și în Rröemenika ce nu se credea a fi posibil: 
întreg corpul profesional al magistraților și al argaților scribi cu tastatură rezonează la unison, în unanimitate de opinie și acțiune.

BAAAAAANUL este singurul liant, este singurul imbold, este singurul temei existențial al acestor Rozătoare.

MORMANUL este singurul catalizator care a putut să-i reunească în convergență de atitudine pe acești trepăduși cu minte scurtă, caracter de păduche și pretenții de Titani.

Vaaai, ce greață mi-e că sunt nevoit să trăiesc în așa șandrama de țară, cu oameni atât de mici ca anvergură de caracter puși să joace roluri sociale atât de mari și atât de nobile.
VAE VICTIS! cu asemenea... magistrați.
VAI NOUĂ căci Adoratorii Vițelului de Aur ne interpretează legi, ne dau pedepse, ne vorbesc filozofie.

Deut. cap. 16 ver. 18-20

Plebea pruoastă și nătângă așteaptă de la Judecătorii săi

să judece poporul cu judecată dreaptă”,
„să nu strice Legea, să nu caute la faţă şi să nu ia mită, [care] orbeşte ochii înţelepţilor şi strâmbă pricinile drepte”,
„să caută Dreptatea şi iar Dreptatea”,

așa cum li-i înscrisă misiunea socială în Tabla Legii și când colo, scârnăviile ipocrite și depravate dănțuiesc în orgiastice benchetuieli idolatrice, aducând ablații, ofrande și jertfe BOULUI DE AUR.

 Evelin de Morgan - ”The worship of Mammon”

---------------------

 
* Mamona, sau Mamon, este un termen care provine din limba greacă.
Grecii aveau mulți zei pentru fiecare lucru sau stare în parte.
Unul dintre acesti zei era Mamona, care era responsabil cu lăcomia de bani, goana nebună după lucruri materiale și posesiuni.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu