Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

duminică, 9 februarie 2020

Cu bolohanu-n vitralii (4): Back-door-ul constituțional

thief at back-door

Un șobolan de magistratură, cu „școală multă și examene grele” poate să explice la plebe dacă-i kosher să se adauge la Constituție prin prevederi ulterioare, incluse într-o lege organică?

O fi ea Constituția element fundamental al ”dreptului constituțional”, dar nici chiar așa, să se legifereze de un evanescent Parlament, prin textul Legii organice 47/1992, iar această activitate legislativă să se transfere, în mod abstrus, în cuprinsul textului Constituției!

De când sub masca prevederii constituționale referitoare la organizarea și funcționarea CCR se pot transfera prerogativele Constituției către o Lege organică?

Așa cum lasă loc de întors ”back-door”-ul implantat hoțește la art. 146 lit. l) din Constituție.

„l) îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de legea organică a Curţii.”

Nu de alta dar plebea cea năroadă și nătângă n-are „școală multă și examene grele” dar știe că pe ușa din dos, clandestină, lăsată deschisă de un complice, ÎNTOTDEAUNA INTRĂ HOȚII.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu