Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 13 februarie 2020

Cu bolohanu-n vitralii (7) (eboșe satirice)


Cerință didactică:
Descrieți în minimum de cuvinte fiecare Fosilă de Pterodactil Comunistoid, pasionat colecționar de pensii nesimțite și salarii aidoma de onctuoase răstimp cât împute unul dintre jilțurile aparținând PUNGĂȘIEI  instituționale denumită peiorativ ”Sovietul Suprem Constituțional”.


PIMNICERU MONA-MIRIAM moștenitoare sezinară a portțigaretului Cruellei de Vil; asupra ei nu planează nici un fel de dubii, cu excepția unuia nesemnificativ: care i-o fi marca pistolului ce-l poartă la portjartier: Tokarev, Makarov sau Stechkin?

MORAR DANIEL-MARIUS – un iscusit luntraș, navigator pe mări și vremuri tulburi în bărci velier. Meșteșugul intuirii direcției din care bate vântul, dublat de sprinteneala cu care sare dintr-o barcă într-alta, îl recomandă cu prisosință pentru a ocupa sinecura de Tătuc  Constituțional. (întotdeauna un idiot util are o ridicată valoare de întrebuințare).
Ucenicia în tainele navigației cu vele, cu „Flote” îndosariate fantomatic, urmând calea stelelor de pe sticlele goale de whisky, a dobândit-o în anii maturității sale judiciare, sub oblăduirea lui Petrov- Turnătorului în pahare și la Secu, Matroz Planetar, Călăfătuitor Galactic și Incendiator al Rouen-ului. 

ENACHE MARIAN – personalitate proeminentă a plaiului pârloagelor vasluiene, loc tradițional destinat ședințelor practice de învățare de către minorele răpite a unor inedite jocuri erotice.

Participant la Victoria Marii Loviluții Socialiste din Decembrie de la capătul Lumii uitat până și de Dumnezeu, loc în care nu  s-a întâmplat nimic deosebit și nu s-a tras nici un glonț.
Figură proeminentă al pungășiei decembriste care s-a remarcat prin ”merite deosebite”: și-a transportat curul obez pe scările Comitetului Județean  de Partid și s-a cocoțat în balconul aceleiași clădiri. 

DORNEANU VALER – snob și  boem moșulică, cu evidente tendințe spre etilismul de cea mai fină calitate, rămas în istoria parlamentarismului și a dreptului constituțional pentru contribuția sa esențială la fundamentarea unor sporturi extreme rezervate fosilelor judiciare de la CCR și ÎCCJ:  
- judicial groping
 &
- speed wrong accoutrement.

Ambele predestinate a fi practicate în debaralele întunecate ale unor inappropiate întâlniri de taină.

STANCIU LIVIA-DOINA ante și postdecembristă materializare faptică a unei celebre devize napoleoniene: ”Fiecare filatoare poartă în raniță bastonul de Mămucă CCR”.
La vârsta senectuții decrepite a cochetat cu cinematografia, în pelicula de succes „All the President’s Men”, jucând un banal rol de figurant: cel de button al Președintelui,  având de rostit o singură propoziție-răspuns:

(the President) „- Mulțumesc, doamnă președinte!”
(the button of the President) „- Mulțumesc, domnule Președinte!”

Insuficiența veniturilor rezultate din cumulul pensiei de judecător cu salariul de Mămucă CCR a obligat-o pe cotoroanță ca, pentru rotunjirea veniturilor, să joace fără make-up prealabil în rolul Mucegaiului „Bau-Bau” din reclama la vopsea Oskar Super Weiss.


TĂNĂSESCU SIMINA-ELENA – rarisimă compilație sincretică a unor izvoare atât de diferite:
- Sfântul Duh – de pe filiera teologică
- Caduceul – de pe filiera mitologică.
- Neghiniță – de pe filiera epic-literară

Toate întrupate de Simina în ipostaza ei de emisar, olăcar, sol, herald al Marelui Plăvann de Aur, trimis să-i reamintească lui moșulică Dorneanu despre Slovele Legii înscrise cu un deget sereist pe Tablele cele Sfinte ale Protocoalelor.

Dar cum Valer-moșulică n-a prea fost atent la nuanțele mesajului, fiind oleacă mai „afumat”, amirosind a mirosul lui naturel de ”Baron Otard”, ”Camus” și ”Curvoisier”, vestitoarea Plăvannului a fost împuternicită „plenipotențiar” pe lângă Corul Divin al celor 9 Cherubimi constituționali, ca să-i stea de-a dreapta Valerului și, din când în când, să-l mai tragă pe acesta de mânecă și să-l descânte cu niște versete citate dintr-o Scriptură protocolară declarată apocrifă doar așa „la oha!”, de ochii lumii.


VARGA ATTILA – după Mona - smuglianka maldavanka cu Kalashnikovul la portjartier, Ottilo apare ca cea de-a doua figură agreabilă din Olimpul Constituțional Wallach.
Predictibil și serios aidoma oricărui scoborâtor ereditar din spița Biciului lui Dumnezeu.
(la fel de predictibil ca un ceardaș inopinat tropotit la pomenirea de 77 ani a Celor 7 Scaune Secuiești)

Nimic de reproșat, poate doar o genetică insuficiență a simțului umorului, disparitate emoțională care l-a privat de posibilitatea aprecierii unui cadou  nevinovat și l-a transformat în victimă a unei neînțelegeri regretabile, pusă la cale de niște golani – foști juzi constituționali: zegrean, greblă, TT-bunicuțul sau lăzăroiu - aeternul și matusalemicul.
Aceștia, într-un an, cu ocazia zilei de 20 august, și-au manifestat sentimentele de prețuire și apreciere față de colegul lor ascunzându-i sub șaua jilțului constituțional o felie zdravănă de mușchi de vită Kobe.

Departe de a savura umorul fin al șugubeților valahi, Attila a clătinat descumpănit din cap și a mormăit pe ton bonom, (în timp ce împacheta macra într-o Decizie de admitere și o introducea în servietă):
„- Yoy, mey, de ce este voi ticăloși la mine? Nu învățat voi pic rușine de la mama ta acasă?

Yoy, yoy!” 

DELIORGA CRISTIAN cel mai iscusit neguțător din tot Sovietul Suprem.
Părintele modern al „Leacului contra prostiei”.
La un moment dat, de-atâta mistificare a Adevărului, promovată de înșiși Slujbașii Adevărului, nu a mai rămas nimic de neguțătorit în Templul Promiscuității și Nelegiuirii judiciare.
Templu al păgânismului comportamental, loc al pierzaniei în care concepte imuabile precum „Justiție”, „Adevăr”, „Echitate” au fost transformate în marafeturi perisabile și neguțătorite în mod veros și venal de o gașcă de Geambași ai Adevărului Mistificat, de o cârdășie a Telalilor Dreptății Siluite.

Însă biluța craniană a deliorgului a scăpătat într-o explozie de scintilații flamboaiante, o idee pionierat: ”Ia să inventăm noi și să vindem leacul contra prostiei.”
Imediat a fost identificat arealul prostiei nemărginite în curtea acelor prostovani purceluși licențiați la tot felul de urdori pseudo-academice, gen Spiru, Bioterra, Hyperion, Dunărea din Aval, Româno-Americană, Româno-ugandeză sau oricare altă infecție universitară în domeniul danceri, striperi și chippendales.
Prostovani subiecți identitari ai unor repetitive tentative de ocupare a unor funcții de conducere în Parchete. 
Prostovani care astfel au fost mântuiți profesional cu ajutorul „leacului contra prostiei”, cumpărat ”cheaply” (50.000 de galbini oiropeni) de la Neguțătorul judiciar.

(va urma!) 

STAN GHEORGHE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu