Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 6 februarie 2020

The New Faith of My Ivory Tower


USS Io*wa trăgând o salvă de penițe 16''/ 50 (cal. 406mm) Mark7

CCR?

Un grup de doar 9 oameni ca oricare dintre plebei, fără nici un fel de atestare de specialitate a discernământului elementar?

Mey, am impresia, la modul obiectiv, detașat și amuzat, că urmând modelul polonez, a cam venit timpul de restructurat această instituție bizară al cărei rol a deviat de la scopul său fundamental și  a ajuns să fie doar un fel de „Tribunal al Judecății Demiurgice” ale cărui prețioase indicații să-i scape de pârnaie și cătușe pe cei mai scârboși Infractori de Rang Înalt.

E timpul de reformat din temelii și de reașezat toate resorturile și temeiurile instituționale ale CCR.

AM ZIS!

-------

Referitor la postarea mea din luna iulie a anului trecut, denumită „Moaii de la CCR și pigmeii de la CSM”, o declar public ca fiind nulă și neavenită. A fost doar manifestarea unei iluzorii și efemere încrederi instituționale.

În fapt, România este în punctul în care trebuie să-și contureze definitiv parcursul viitor, inclusiv prin reforma ultimelor 2 elemente structurale ale statalității: o reformă din temelii a Constituției și dispariția acestui anacronic și bolșevic „soviet” denumit curtea constituțională a României.

Scris cu litere mici întrucât atâtea prostii a fost în stare să scornească în existența sa încât actualmente plaiul Mioriței se aseamănă ca o imensă pășune pe care a păscut o turmă de batali: unde dai să te întorci și să faci vreun pas, hop! calci într-o... Decizie a CCR!


Începând cu momentul 5 februarie 2020 și mai anterior (4 feb. - rușinoasa decizie cu dedicație pentru zgonea) a devenit clar chiar și pentru ultimii și cei mai naivi fani ai CCR că această monstruozitate trebuie demantelată.
 
-------

Constituția a devenit o scriere caducă, anacronică. 
Nemaicorespunzând realităților sociale ale secolului XXI, nemaifiind în acord cu dezideratele națiunii, a venit vremea la care trebuie de discutat la modul foarte serios, profesionist, asupra reformei Constituționale. 
Constituția a devenit sul de hârtie igienică prin însăși caducitatea prevederilor sale, anchilozate în vremurile incipiente ale deșucheatei democrații valahe.. La STAT NOU, MODERN se impune de la sine CONSTITUȚIE NOUĂ. 
Aia veche, rupte foile în 4 și agățate la buda din sediul CCR. 
(semnat: unul dintre cei mai naivi contributori ai Forumului constituțional 2013)

-------

Sistemul Kelsenian al Curții constituționale, de inspirație austriacă și implementat în Constituția României pe filiera franceză a Conciliului constituțional, este punctul SURSĂ și GENEZĂ al blocajului instituțional, guvernamental și legislativ deopotrivă, în care a ajuns România.
Această construcție totalmente nespecifică sistemului constituțional românesc s-a dovedit a fi un transplant respins de realitatea socială, economică, politică a României.
Nu tot ce este bun pentru francezi, germani, belgieni, italieni este, în mod automat, adaptabil și aplicabil României.
Tocmai acest bizar Titlu V al Constituției României din anul 1991 s-a dovedit a fi o excrescență inserată cu forcepsul în organismul tinerei democrații române.
Însă, din păcate, așa cum constatăm zilele acestea, tocmai acest transplant de contencios constituțional s-a dovedit a fi netolerat de realitatea evolutivă a țării, devenind în timp un implant din ce în ce mai toxic pentru sănătatea națiunii.

Dacă stringența (iluzorie) a zilelor de azi constă în teatrul kabuki cu pitici proști, jucat la unison de comedianții minciunii iohannis & ciolacu & hunor & barna & tăriceanu & ponta, ei bine, pentru orice spirit analitic obiectivat în perfectă echidistanță, apare mai mult decât limpede necesitatea reformării Constituției prin eliminarea acelui TOXIC și NOCIV Titlu V și adoptarea modelului britanic, sau, în cel mai rău caz, trecerea la un sistem de justiție constituțională similar celui american (existent în Europa în Danemarca, Suedia sau Finlanda), sistem în care, în lipsa unei text constituțional expres, atributele și competențele controlului de constituționalitate revin în întregime Înaltei Curți (Curții Supreme).

Căci, în definitiv, modernitatea Mileniului III, aspirațiile spre o societate superioară, presupun ruperea de aceste sisteme anacronice, amuzante aidoma unui soviet suprem, în care viața, destinele, traiul a 19+6 milioane de români atârnă de hachițele și stările emoționale momentane ale unui număr de 9 indivizi oarecare, nu tocmai sănătoși la căpuț: 6 martalogi pârțari și 3 babornițe dilii.

  
(va urma…! Abia acum încep un program intens de studiu a diferitelor sisteme de drept constituțional).

Până la elaborarea unor concluzii pertinente și a unor idei programatice, este timpul să începem să ne obișnuim cu un nou slogan civic: 
JOS CCR!

JOS SOVIETELE SUPREME!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu