Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

joi, 14 februarie 2019

O altă inedită cerere de recuzare: Judele este cam... nătâng


(recuperare din sept. 2016)

Buey, Io* declar pu*lic și răspicat faptul că sunt extrem de dezamăgit de stilistica exprimării de tip „bâtlan judiciar” demonstrată de  Matroana Înaltului Țarc de Injustiție și paradeală protocolară. 

Am citit oleacă începutul cererii și mi-am adus aminte cum le-am dixtrat Io* pe doo 
fete cucuiete, post-stagiare, de la J și PJ Suceava, cu cereri de recuzare fundamentate pe art. 6 par 1 CEDO. 

Apăi comparând stilul lexical și abordarea terminologică adoptată de Frau Ilse Koch Tarcea, Io* m-am simțit dezamăgit: fiindcă Io*, din postura mea de citizen care nici n-o văzut în viața luia clanța de la ușa facultății de drept, roopt în kur, fără de parale pentru expansivi advocați ai diabolilor, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR, având drept arme plaivazul și mintea (brilliantă), am acordat mai mult respect înfăptuirii actului de justiție prin însuși modul în care-mi redactam și argumentam actele și cererile. 

Apăi Io*, din toată sărăcia mea și cu tot stresul a 2 procese penale și a unuia civil SIMULTANE, am avut bunul simț să argumentez cererile mele cu revoluționara speță CEDO Piersack vs. Belgium Application no. 8692/79. Enunțată în formă textuală și argumentativă în cerere și la notă de subsol citat acest fragment reprezentativ, în limba engleză. 
Iaca cum apărea o cerere de recuzare scrisă de un neica-nimeni de aclo de unde se acață Charta-n cui și comparați cu stylul Frauleinei Ilse Kock-Tarcea. Care cerere pare a fi cea „profesionistă”? A ocnașului bukowinean sau a Șefei Înaltei Curți de Justiție?

[Rumania, start voting now!]



Dosar penal nr. 8856/314/2015
Moto:
         „Canibalismul judiciar face prozeliți în România ultimilor ani. Institutul Național de Magistratură trebuie iute reformat, altminteri ne vom trezi cu o droaie de monștri în robă. Acolo, la școala aia, de CALFE ÎN ALE DREPTULUI, ei trebuie să învețe măsura  și mila.” […]
          „Dreptatea întâlnită în vremea din urmă prin sălile noastre de judecată e, adesea, crudă, lipsită de bunătate. Tineri fiind, prea tineri, totuși !, magistrații români se tem să fie buni, nu cumva să fie considerați slabi, lipsiți de fermitate. Așa că, prin pedepse  înfricoșătoare, ei își clamează ostentativ-agresiv autoritatea cu care societatea i-a învestit din  nevoia păstrării echilibrului social.”
(avocat Marian Nazat, fost procuror general adjunct)

Domnule / Doamnă președinte,

          subsemnatul [censored], având „calitatea” (sic! J ) de cel mai înfiorător și cumplit cyber-inculpat din toate țările fostului Tratat de la Varșovia, în baza art. 67 raportat la art. 64, lit. f) din Codul de procedură penală, respectiv formulez
CERERE DE RECUZARE

a calfei judiciare Z A-A, președintele Completului de judecată nr. 6, învestit cu soluționarea dosarului penal cu numărul sus-menționat.

Motivele cererii
În fapt,
             prezenta cerere este bazată pe o abordare mai mult decât inedită, personală și eminamente subiectivă a literei f) a articolului 64 C.p.p:  „există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată”.
          Așadar, prin însăși forma de reglementare, această prevedere procedurală acoperă un spectru deosebit de larg de argumente, are un caracter subiectiv-personal și deschide orizonturi argumentative nebănuite în ceea ce privește componentele elementare ale noțiunii de „imparțialitate” a magistratului.
          Însă, această abordare nu constituie câtuși de puțin o abordare în „premieră”, premisele multivalente ale aprecierii exterioare a imparțialității magistratului fiind creionate chiar de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, într-o celebră speță - Piersack v. Belgium, 1 oct. 1982, și care, în motivare, precizează fără echivoc:
„Dacă imparţialitatea se defineşte de obicei prin absenţa prejudecăţii sau a părtinirii, ea poate, în special din punctul de vedere al articolului 6 para. 1 din Convenţie, să se aprecieze în diferite modalităţi. Poate fi făcută distincţia dintre partea subiectivă, care încearcă să determine ce gândește un asemenea judecător în sinea sa în asemenea circumstanţe, şi partea obiectivă, care contribuie la cercetarea faptului dacă el oferă garanţii suficiente pentru a exclude în această privinţă orice îndoială legitimă.[1]
          În atare condiții, întrucât „suspiciunea” sau „bănuiala” are un preponderent caracter subiectiv, atât interpretativ cât și argumentativ, îmi fundamentez cererea pe bănuiala proprie, rezonabilă, deductibilă faptic, potrivit căreia magistratul ce a fost învestit cu soluționarea dosarul penal 8856/314/2015 este „cam nătâng”, condiție necesară și suficientă pentru ca acestui magistrat să-i fie prezumată rezonabil neîndeplinirea cerinței imparțialității.
          Sintagma „cam nătâng”, echivalentă celei de „sărac cu duhul”, nu se vrea să aibă o conotație peiorativă, ci rezumă în mod exhaustiv lipsa unui bagaj suficient de cunoștințe de specialitate precum și lipsa experienței necesare soluționării eficiente, echitabile și imparțiale a unui dosar delicat, de coeficient 11, care, prin circumstanțele faptice și juridice, prin calitatea subiecților, excede cadrul rutinei dosarelor regulare despre 2 babe care smulg țăruși de grănițuire, trei golani care fură un mesteacăn „căzănit” sau vreun bețivan ce începe să se creadă Ayrton Sena în plină sărbătoare a Saturnaliilor.
          În concluzie, cererea de recuzare se fundamentează pe bănuiala rezonabilă, proprie,  potrivit căreia puicuța judiciară post-stagiatură Z A-A reprezintă exemplificarea tipică a „CALFEI JUDICIARE” totalmente neexperimentată, despre care face referință procurorul Marian Nazat în strălucitul său eseu. Funcție de această suspiciune strict personală, consider că un puișor pufos și buclat de calfă judiciară, căreia nici măcar nu i s-a uscat tinta pe decretul prezidențial de numire în funcție, nu poate asigura un nivel suficient de competență și experiență pentru a asigura cel puțin imparțialitatea lăuntrică a magistratului, „virtute fundamentală a actului de justiție, funcție de care să se realizeze o justiție obiectivă, echitabilă și neutră”.
          De asemenea, tot ca argument de factură subiectivă, consider că acestor „calfe judiciare” juvenile le-ar trebui reglementate câteva noi etape post-stagiatură, pietre de referință (milestones) în producerea saltului calitativ de la statutul provizoriu de „calfă” la acel definitiv de „judecător” de inspirație deuteronomică.
          Consider, în opinie proprie, că ar trebui ca imediat după trecerea peste examenul de capacitate al judecătorilor stagiari, junele calfe judiciare să fie repartizate, preț de vreun cincinal, în complete de judecată care să soluționeze doar dosare privind reabilitările judecătorești sau care să anuleze / reducă amenzi contravenționale. Abia după parcurgerea acestui stagiu inerent în evoluția firească a oricărui magistrat, calfelor să înceapă să le fie repartizate, gradual, soluționarea unor dosare de coeficient din ce în ce mai complex:
-         prima dată un coeficient 3 – ticăloasele babe zmulgătoare ale țărușilor de grănițuire,
-         apoi vreun coeficient 5 – derbedeii asasini ecologici ai mesteacănului înfrunzit,
-         pentru ca apoi să se acceadă la dosarul de coeficient 7 – Ayrton Sena dionysiacul și a lui Dacie 1100.

          Aparent, dosarul penal 8856/314/2015 constituie un dosar dificil, tocmai prin calitatea părții vătămate, prin raportul de rudenie dintre momâia vătămată și procurorul de caz,  nesancționabil conform art. 5, alin. (3) din Legea 303/2004 și a prevederilor art. 64 C.p.p.
Însă, la originile circumstanțiale ale acestei infecte făcături judiciare, dosarul 8856 nici măcar nu este un dosar penal. Acest dosar-conglomerat este structurat pe 50% delir psiho-patologic de natură paranoidă al momâiei vătămată în orgoliul ei de virtuoasă vestală de pripas. Altele 25% din compoziția acestei toxine judiciare infecțioase este dat de uluitoarele și incredibilele fracturi și rapturi ilogice ale pragurilor rațiunii elementare produse cu intenționată rea-credință de procurorul de caz – ruda semianalfabetă a momâiei vătămate, care, printr-un exces de zel de un stahanovist caracter abuziv și printr-o slugărnicie extrem de părtinitoare, s-a simțit dator să-și răsplătească rubedenia care l-a mecenat ani în șir, l-a pripășit și l-a parvenit în magistratură, transformându-i kharma-i nefericită de asistat social într-una mai mult decât idilică de asistat social, beneficiar al venitului minim garantat pe Ministerul Public.
Alte 15% din acest conglomerat al ticăloșiei în esență pură îl reprezintă aportul stahanovist al sergentului-major KGB – calenciuc. Pentru ca în final, redundanța de 10% să fie acoperită de oarecare prevederi ale Codului civil, referitoare la oarecare atingeri aduse dreptului personal nepatrimonial la demnitate personală.
          Acestea sunt auspiciile speței dedusă judecății. În fapt, dacă ar fi fost să funcționeze impecabil și obiectiv mecanismele de back-up ale sistemului judiciar (triere, selecție, încetare, neîncepere, renunțare etc.), acest dosar psiho-paranoid, vindicativ, represiv, punitiv, cu un sediu al materiei având palide și străvezii tente de drept civil, nici măcar nu ar fi trebuit să ajungă pe pupitrul instanței, ci la Marele Kosch, la locul îndătinat mizeriilor, gunoaielor și bucșelor csango - avenituri de pripas în târgul tâmpelnic al Rădăuțiului.

          Însă, după cum se poate constata lesne din tonele de maculatură nelegală, neutilă, nepertinentă și neconcludentă speței, se pare că în Republika represivă a magistraților scelerați și a milițienilor paranoici, neokaghebismul de tipul „Coloniei penitenciare” a lui Kafka „a învins definitiv la orașe și sate.”
          Așadar, în cronologia procedurală a procesului penal, faza sesizării organului de urmărire penală și a urmăririi penale este iremediabil denaturată și depreciată prin acțiunile și calitatea părților implicate.
          Însă, în momentul în care acest dosar ajunge în faza Camerei preliminare, fază în care invoc noian de argumente faptice și juridice referitoare la nelegalitatea actului de urmărire penală, iar în cele 2 paliere jurisdicționale premergătoare judecății am nenorocul să dau numai peste calfe judiciare și mimoze neconsolate, deja lucrurile se precipită către o evoluție periculoasă a acestui dosar.
          Dacă miza dosarului 8856 ar fi vreo 2-3 ari de pământ, sau vreo servitute nelegală constând în câteva crengi de arbori, aș asista impasibil și amuzat la teatrul kabuki cu pitici pruoști, avându-i drept protagoniști pe „ilustrele” rebuturi ale „școlii românești postdecembriste care scoate numai tâmpiți”. (apud T. Băsescu)
          Dar, în momentul în care este în joc însăși demnitatea personală, libertatea mea de exprimare, implicit libertatea personală, deja consider că ESTE DE DATORIA MEA DE INCULPAT, ca parte integrantă a strategiei proprii de asigurare a unei apărări eficiente, de a formula această cerere de recuzare, în scopul de a frânge acest cerc vicios al ticăloșiei și diletantismului judiciar.
          Dacă în faza urmăririi penale nu am avut a trage prea mare nădejde din partea clanului țigănesc al bucșelor csango, în schimb aveam așteptări uriașe de la procedura etapizată a Camerei preliminare. Mai ales în condițiile în care NU AM CONTESTAT faptele și probele deduse judecății, ci am contestat doar neosecurismul specific „statului de drepți” al anului 2014, neosecurism fără nici o utilitate sau concludență asupra speței dedusă judecății.

„Ghinion!” (cum ar îngâna, eliptic, un prezident aproape non-verbal)

          Degeaba am formulat eu 50 de pagini de argumentație, însoțite de un volum proporțional de analize și înscrisuri doveditoare diferite.
Ghinion, întrucât calfa judiciară Z A-A NU A CITIT NICI MĂCAR UN RÂNDULEȚ din argumentele formulate, mărginindu-se la a-și motiva încheierea ÎN MOD EXCLUSIV PE BAZA PLEDOARIEI formulată de mine în ședința publică din data de 9 martie 2016. Dovada incontestabilă a acestei impardonabile omisiuni poate fi lesne deslușită comparând conținutul Încheierii ședinței Camerei de consiliu din data de 17 martie 2016 cu înregistrarea audio a pledoariei subsemnatului, din ședința Camerei de consiliu din data de 9 martie 2016. Absolut toată motivarea Încheierii, în partea ce privește apărarea inculpatului, este fundamentată EXCLUSIV pe oralitatea ședinței de judecată din 9 martie și nu cuprinde nici o trimitere, nici o referire la cele o sută și ceva de pagini depuse ÎN FORMĂ SCRISĂ, ca excepție de nelegalitate a actului de acuzare.
          Omisiunea combinării formei scrise a actelor procesuale cu cele formulate oral este primul motiv ce mă îndreptățește să afirm că judecătorul Z A-A este, în acest moment, doar la un jenant stadiu de CALFĂ JUDICIARĂ. Un judecător experimentat, matur din punct de vedere profesional, nu ar fi comis o asemenea elementară omisiune procedurală. Chiar și în Republica utopică și anacronică a magistraților scelerați, măcar se simulează un simulacru caricatural de procedură judicară. Această aparență procedurală este, de altfel, o cerință esențială și parte componentă a conceptului de imparțialitate a magistratului: chiar dacă nu achiesează la argumentele formulate de inculpat, chiar dacă soluția este deja antepronunțată, fiind sugerată persuasiv prin intermediul telefonului roșu sau prin intermediul presiunilor șefilor ierarhici asupra calfei magistrat, aceasta din urmă măcar are bunul simț să simuleze imparțialitatea aparentă și să cuprindă sau să menționeze într-o lucrare judiciară toate argumentele faptice și juridice expuse de părțile din dosar – măcar sub formă de rezumat.
Ori, în momentul în care inculpatul face efort de documentare și analiză, argumentează și expune fiecare circumstanță și fiecare detaliu pe care le consideră ca fiind viciate procedural, iar magistratul stă cu ochii în tavan și cu sufletul în Bagdad meditând gnoseologic asupra ultimului videoclip publicitar despre cel mai nou tip de fixativ de păr, capabil să mențină coafura buclată în cele mai aspre condiții ale uraganului Katrina, ei bine, în acel moment s-a dus draaqului jumătatea aparentă a conceptului de „imparțialitate”. Dacă în mod lăuntric, magistratul este pe deplin convins că trebuie să dea curs „poruncii de ascultare a stăpânirii”, măcar în mod aparent, obiectiv, ar trebui să dea dovadă de o spoială de imparțialitate. Ceea ce nu s-a întâmplat în procedura de Cameră preliminară din data de 9 martie 2016, fapt ce mă îndreptățește să afirm OPINIA PERSONALĂ potrivit căreia judecătorul căruia i s-a repartizat spre soluționare speța 8856/314/2016 nu este altceva decât o calfă judiciară.
Căci,
„Deontologia profesională îi obligă să-şi exercite funcţia cu obiectivitate şi imparţialitate, având ca unic temei legea şi principiile generale ale dreptului, fără a da curs presiunilor şi influenţelor exterioare. Mai mult, ei sunt ţinuţi să adopte un comportament din care să rezulte chiar şi aparenţa imparţialităţii (în sensul ca aceasta să fie vizibilă pentru justiţiabili), tocmai pentru a înlătura orice îndoială cu privire la îndeplinirea corectă a îndatoririlor profesionale. La fel ca şi independenţa, imparţialitatea nu este doar o chestiune de substanţă, ci şi de aparenţă: nu este suficient să fii independent şi imparţial, ci trebuie ca acest lucru să se şi vadă.
Acţionând în mod imparţial, judecătorul nu va face nici o deosebire de tratament între cei implicaţi. Legea va fi interpretată nu în funcţie de valorile sale personale, ci cu o scrupuloasă neutralitate cale îl îndepărtează de orice militantism şi îl conduce să se sprijine numai pe elementele determinante ale dosarului . Aşadar, aprecierea imparţialităţii judecătorului se face prin observarea împrejurării dacă în speţă există motive pentru a favoriza una dintre părţi.” [2]

          Un al doilea aspect ce mă motivează în formularea acestei inedite interpretări a literei f) a art. 64 C.p.p. rezidă din motivarea lăuntrică a calfei judiciare – sau ceea ce este îndeobște cunoscut ca fiind latura subiectivă a conceptului de imparțialitate.
Toată argumentația referitoare la „nelegalitatea” probatoriului administrat și a unor acte de urmărire penală era și rămâne fundamentată pe principiul legalității administrării probelor și excluderii din procesul penal al probelor nelegale – sancțiune procesuală specifică probelor obținute cu încălcarea prevederilor legale. În cuprinsul actelor procesuale NECITITE de puicuța judiciară erau menționate expres atât sintagma „probe nelegale, obținute în afara unui proces penal, obținute înaintea începerii urmăririi penale”, cât și invocarea expresă a sintagmei „practicii unitare a instanțelor”, materializată jurisprudențial de Încheierea nr. 104, pronunțată de Tribunalul Suceava în dosarul 4310/285/2015.
Aplicabilitatea gravitațională a perei mălăiețe în gurița nătăfleței calfe judiciare nu s-a materializat faptic tocmai prin non-diligența magistratului – nealocarea timpului și interesului necesar lecturării apărării formulate de inculpat în excepțiile ridicate.
          Astfel încât, constatând această regretabilă eroare de practică judiciară, ce se abate flagrant de la linia neutră, echitabilă, obiectivă și mai ales unitară de înfăptuire a actului de justiție, încep să-mi pun mari semne de întrebare asupra imparțialității lăuntrice a calfei judiciare:
-         care este standardul imparțialității subiective a unui judecător care ignoră cele mai elementare principii de aplicare ale normelor de drept penal și care, în totală antinomie cu caracterul modal vădit nelegal al probelor contestate, începe să rupă zăgazurile raționalului elementar ignorând și camuflând aspectul modal al excepției în spatele unui sofism temporal ? Deși excepția se referea și avea un vădit caracter modal – probe obținute ÎN AFARA unei proceduri judiciare, puicuța judiciară se apucă să sucească circumstanțierea modală a motivării ducând-o către aspectul temporal al acestei circumstanțe: „probele obținute prin modalități nelegale devin legale tocmai prin faptul că au fost introduse în dosar DUPĂ începerea urmăririi penale.
          Orișicât m-aș fi chinuit să explic acestui „strălucit” produs al școlii postdecembriste diferența dintre circumstanța de mod versus aspectul circumstanțial temporal, nu aș fi avut nici o șansă. În primul rând nu aș fi avut nici un fel de izbândă atâta timp cât calfa judiciară NU CITEȘTE hârtiile din dosar. În cadrul procedurilor judiciare, sunt doar 2 forme consacrate de efectuare a actelor procesuale: forma orală și forma scrisă. Încă nu s-a inventat „forma telepatică” de susținere a actelor procesuale! În momentul de față, tendința generală a înfăptuirii justiției este de a da o pondere din ce în ce mai mare formei scrise a acestor acte.
          Apoi, nu aș fi avut nici o șansă tocmai prin specificul formării școlare a calfei judiciare, care reușește să demonstreze uriașul regres al standardului calitativ al actului educativ realizat la colegiul „Mihai Eminescu” Suceava: dacă într-alte vremuri absolvenții acestui strălucit colegiu pedagogic deveneau și reprezentau veritabili „Domni Trandafiri” ai sistemului educațional, iscusiți și devotați practicanți ai meșteșugului buchilor și al slovelor, în momentul de față se pare că tranzitarea turbopropulsată prin anii ciclului liceal, specifică raței prin apă, lasă inconfundabile amprente nefaste asupra temeiniciei instrucției școlare elementare. Altminteri nu-mi explic cum un absolvent de Colegiu Pedagogic poate comite o asemenea gafă interpretativă, nesesizând semantica intrinsecă modală (cuvânt inventat = circumstanță de mod) a unei formulări lexicale, devenind victimă invariabilă a unei alegații interpretative, emițând un sofism temporal de o perplexitate înfiorătoare: „tot ce este nelegal, obținut prin modalități nelegale, în afara unui proces penalînaintea ÎUP, devine legal dacă, din punct de vedere cronologico-temporal, este introdus în dosar după ÎUP.”

          Ca o paranteză necesară, la momentul derulării procedurilor de cameră preliminară, ca o deviză premonitorie a excepției invocate, am profețit sumbra perspectivă a unei eventuale legalizări a actului ticălos al monitorizării fără mandat: Azi am fost eu nedreptățit, mâine o să fiți oricare dintre voi
          Cu câtă satisfacție citesc astăzi, în presa online, despre iminența implementării de către SRI a unui „program informatic de supraveghere în masă a populației”, despre panica stârnită de desecretizarea arhivei SIPA sau despre lamentările judecătoarei ex-SRI - Nicoleta Lavinia Coțofana de la Judecătoria Arad, care clamează faptul că a fost supravegheată și monitorizată fără mandat.
(un SRI-st, probabil actualmente undercover în magistratură, se smiorcăie că a fost monitorizat de colegii ei din SRI! AD-MI-RA-BIL corolar al Absurdistanului Bananier Rroemenica! J )
Toate aceste elemente mediatice recente îmi confirmă profeția sumbră enunțată în martie și nu fac altceva decât să mă încarce cu o nedisimulată satisfacție sardonică:
„Voi, magistrații melcilor, ați creat această blestemăție de stat polițienesc, pe cale de consecință MĂ BUCUR ENORM să constat că sunteți victimele propriului monstru creat! Ați dat gir de legalitate neosecurismului de tip colhoznic, acum păziți-vă cururile obeze și aveți grijă să nu fiți devorați de propriul monstru zămislit. Mi se rupe-n paișpe și mi se fâlfâie cu entuziasm proletar dacă systemul olimpian ticălos și balcoanele voastre uraniene, de la care ne priviți cu superioritate infatuată,  își anunță în scrâșnet de tinichele iminenta prăbușire!” AM ZIS!

          Revenind la motivația personală subiectivă ce mă îndreptățește la a formula această inedită și atipică cerere de recuzare: după cum am argumentat anterior, puișorul judiciar Z A-A, fiind un produs tipic atât al școlii românești preuniversitare și universitare, cât și un micromonstruleț creat în laboratoarele-bestiarii ale INM, nu are nici o treabă, nici un habar și nici o tangență cu principiul legalității administrări probatoriului, cu principiul „fructelor pomului otrăvit”, cu modalitățile elementare de interpretare legislativă sau cu practica unitară a instanțelor. Puișorul judiciar se smiorcăie la adăpostul competențelor limitate (sanchi!) conferite judecătorului de drepturi și libertăți și se limitează la a rezuma legalitatea actului de sesizare doar sub aspectul conținutului acestuia (descriere faptă, părți, enumerarea probelor etc.), respectiv sub aspectul existenței virgulelor, punctelor și a altor grafeme la locul îndătinat ortografic. Puișorul judiciar, purtând o speță-pălărie ce excede circumferința căpșorului buclat, NU ARE CURAJUL SĂ ABORDEZE MAI DRASTIC, MAI AGRESIV, MAI INTRUZIV exercițiul analitic al  legalității actului de sesizare, legalitate  privită în plenitudinea interpretativă și semantică a conceptului de „legalitate”. Puișorul judiciar constată că textul semianalfabetului procuror din Republika Rădăuți are toate virgulele și punctele la locul lor, motiv pentru care importă câteva fraze generaliste din caietele de studiu ale anului I al INM și se apucă să redacteze o halucinantă Încheiere, care dă gir de legalitate unei abominabile și incredibile activități nelegale: poliția politică a anilor 50 translatată temporal la nivelul anului 2014 - un cetățean român, în plenitudinea drepturilor sale fundamentale, devenit incomod epidermei maimuțelor din Systemul Național de Forță și Represiune, întâi este monitorizat în afara oricărei proceduri judiciare, apoi i se fabrică un dosar penal, ca să se învețe minte să-și țină gura!
          Prin „competența” profesională dovedită în procedura de cameră preliminară, judecătorul a demonstrat, fără doar și poate, că nu este altceva decât ceea ce Marian Nazat a definit sub sintagma „calfă judiciară”. Un pokemon-monstruleț, produs tipic al fabricii de piulițe judiciare de la INM, care își ascunde incompetența și lipsa experienței îndărătul unei imagini prefabricate de fetiță îmbufnată, care, în loc să se joace cu chibriturile, se joacă cu destinele oamenilor, punând în pericol libertatea personală, demnitatea și chiar viața acestora.

Acest statut de calfă judiciară, raționat sub aspectul nivelului competenței și al experienței profesionale, fără putință de tăgadă impietează în mod direct asupra dreptului fundamental uman, european și constituțional la un proces echitabil, drept stipulat la art. 6 paragraful 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, reiterat la art. 21,  alin. 3 din Constituţie.
          În atare condiții faptice, bănuiala rezonabilă având drept referință imparțialitatea obiectivă și subiectivă a magistratului se poate exprima în frazeologia specifică Recomandării nr. R(94)12A a Comitetului de Miniștri a Uniunii Europene:
„Imparțialitatea este un atribut fundamental al justiției și se definește prin lipsa prejudecăților judecătorului și a părtinirii vreunui participant la judecată, precum și prin garanțiile oferite de judecător pentru a exclude orice îndoială în această privință. Ca expresie a acestui principiu, judecătorul își va exercita atribuțiile fără favoruri, subiectivism sau prejudecăți.” [3]

          Care este garanția de imparțialitate și egalitate a „justiției” dedusă din împărțeala sucită a dreptății efectuată de calfa de drepturi și libertăți (CDL) - Z A-A?
Cum este respectat principiul „imparțialității justiției, ca act unic, neutru și echitabil, corolar al principiului legalității ce constituie un garant al statului de drept”, atâta timp cât puicuța judiciară, manufacturată în still fast-forward la o raboteză decalibrată din atelierele mecanice ale Institutului Național al Magistraturii, NU ARE NICI CEL MAI ELEMENTAR HABAR despre principiile fundamentale ale aplicării legii - în general și ale aplicării legii penale – în particular?
          Cum poate un mucos ucenic într-ale dreptului, încă surd și afon din punct de vedere profesional, să interpreteze măiestrit muzică celestă inspirată din armoniile Codului penal și al Codului de procedură penală? Cum poate un puișor de calfă, care, la examenul de admitere în avocatură din anul 2011, imediat după absolvirea Factoriei de Drept, a obținut „uluitoarea” notă de 4,88 la proba Drept procesual civil? Cum poate un corijent notoriu al dreptului procesual civil să fie GARANTUL respectării drepturilor civile și fundamentale ale persoanei implicate într-o procedură judiciară penală?
          Nota de 4.88 la DPC la nivelul anului 2011 semnifică faptul că puicuța judiciară NU ERA DEPRINSĂ CU PREVEDERILE Noului Cod civil și, în perspectivă, ale Codului de procedură civilă. Prin îndreptățită analogie, se poate prezuma că și la nivelul anului 2016, puișorul judiciar, nedeprins fiind cu prevederile N.C.p și ale N.C.p.p. NU ARE HABAR că N.C.p.p. elimină definitiv faza premergătoare a cercetării penale și consfințește definitiv ÎUP ca reper fundamental al legalității actelor de cercetare / urmărire penală.
(am mai prins eu un prostan dintr-acesta la Rădăuți care, în martie 2015, încă îmi mai vorbea despre prevederile vechiului cod de procedură penală, defunct de vreun an, o lună și 10 zile!)
          Astfel încât, fără a mai conferi amploare argumentativă prezentei cereri, consider, în opinie proprie că sunt întrunite suficiente indicii referitoare la o involuntară afectare a imparțialității, privită atât sub aspect subiectiv, cât și sub aspect obiectiv.
          Consimțind fără pic de reacție posibilitatea ca această comicărie de calfă judiciară să soluționeze și pe fond speța ciudată 8856/314/215, ar însemna ca să admit și să consimt la posibilitatea mai mult decât probabilă ca puișorul-calfă judiciară să efectueze un abominabil și monstruos exercițiu de interpretare extensivă a legii penale în defavoarea acuzatului.”

„45. Potrivit jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, art. 7 par. 1 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, care consacră principiul legalității incriminării și pedepsei (nullum crimen, nulla poena sine lege), pe lângă interzicerea, în mod special, a extinderii conținutului infracțiunilor existente asupra unor fapte care, anterior, nu constituiau infracțiuni, prevede și principiul potrivit căruia legea penală nu trebuie interpretată și aplicată extensiv în defavoarea acuzatului, de exemplu, prin analogie. Rezultă, astfel, că legea trebuie să definească în mod clar infracțiunile și pedepsele aplicabile, această cerință fiind îndeplinită atunci când un justițiabil are posibilitatea de a cunoaște, din însuși textul normei juridice pertinente, la nevoie CU AJUTORUL INTERPRETĂRII ACESTEIA DE CĂTRE INSTANȚE  și în urma obținerii unei asistente judiciare adecvate, care sunt actele și omisiunile ce pot angaja răspunderea sa penala și care este pedeapsa pe care o riscă în virtutea acestora.”

          Prin această sintagmă, citată din Decizia CCR nr. 405 din 15.06.2016, [4], se poate înțelege inclusiv eroarea interpretativă neintenționată a vreunei calfe judiciare, nedeprinsă cu practica unitară anterioară a defunctului art. 239 Cod penal 1969, eroare care să constituie un periculos precedent jurisprudențial al infracțiunii particulare - „Ultrajul judiciar”. Sau, ca să fiu mai explicit, să asist cu impardonabilă inconștiență la posibilitatea predictibilă ca puișorul judiciar să-și continue nestingherit hălăduirea irațională pe lângă răzorul unitar al arăturii juridice și să consfințească „in extenso” și alte modalități de făptuire a amenințării, sub forma agravată a infracțiunii reglementată de art. 279 Cod penal:
Modalități extensiv-interpretative de făptuire ale ultrajului judiciar (ironic):
a)    în mod nemijlocit
b)    prin mijloc de comunicare direct
c)     printr-o terță persoană
d)    prin mijloc de comunicare indirect
e)     în stare de somnambulism (selianism, lunatism, noctambulism)
f)       în stare de onirism
g)    în stare de sevraj narcotic
h)    în ipostază de extaz erotic
i)       prin telepatie
j)       prin telekinetică inducție asupra chakrelor
k)     prin acțiune indirectă asupra feng-shui-ului
l)       prin păcătoșenia gândului nechibzuit
m)  prin hypnotică privire jinduitoare
n)    prin ritualuri woodoo înțepătoare
o)    prin blestem pravoslavnic sau de inspirație veterotestamentară
p)    prin istov, alean, dor sau oftică…
etcaetera… absolut toate formele de făptuire fiind valide ca cerință esențială a comiterii faptei penale, singurele elemente definitorii ale infracțiunii de „Ultraj judiciar”, în interpretarea calfelor judiciare, fiind:
a)    calitatea de magistrat a momâiei vătămate, membru al cârdășiei elitiste a SupraZeilor telurici, care nu dau socoteală nimănui și care, prin cosmogeneza funcției lor inamovibile, își permit să stuchească coji de semințe în cap chiar și Domnului Zeu sau Fiului Acestuia [5];
b)    arhetipalul principiu izvorât din Dreptul roman, interpretat într-o deșucheată manieră psiho-paranoidă, potrivit căreia, în ceea ce privește casta oligarhică a ticăloșilor înstruțați în robă, „tot ce nu este reglementat în mod expres este cu desăvârșire interzis”, constituind fapte abominabile de o gravitate superioară delictului de lezmajestate sau a futișagul de mamuță;
c)     drept consecință imediată a faptei lezmajestuoase sau lezfutăcioase - starea de alarmare simulată, fundamentată doar în baza unor afirmații personale, subiective, unilaterale, necuantificate printr-un instrument de apreciere obiectivă;
d)    and nothing else matters coz we got the power! (the juridiciary).

          Pentru ca în final, conștientizând valoarea de adevăr incontestabilă a maximei „Grăirea multă e sărăcia omului și belșugul pochilor”, să rezum întreaga motivație a prezentei cereri prin următoarea frază neechivocă:
în opinie personală, consider că puișorul judiciar învestit cu soluționarea speței în care sunt inculpat nu prezintă garanția minimală a înfăptuirii unui act de justiție neutru și imparțial și nu întrunește standardul elementar al competențelor profesionale necesare soluționării echitabile și legale a speței.
          În atare condiții, enunț suspiciunea  personală, rezonabilă, referitoare la eventuala afectare indirectă și involuntară a imparțialității judecătorului, motiv pentru care solicit ca dosarul 8856/314/2015 să fie încredințat spre echitabilă soluționare unui judecător matur, cu barbă, mustăți și responsabilități, sau unei judecătoare așa mai … baborniță, cu sprâncenele pensate și gene mâzgălite cu mascara LOreal, magistrați a căror transcendere peste criza androgină sau peste criza vârstei mature să constituie garanția întrunirii experienței izvorâte din practica anterioară unitară a fostului articol 239 Cod penal 1969, articol punct de referință și geneză ale actualelor infracțiuni reglementate de actualele art. 257 și 279 N.C.p.

În drept, îmi întemeiez cererea pe principiile teoretice ale „Codului de conduită judiciară de la Bangalore”, valorile 1 – „Independența”, 2 – „Imparțialitatea” și mai ales valoarea 6 -  „Competența și străduința[6], raportate la prevederile art. 64 lit. f) și art. 67 din Codul de procedură penală.
Funcție de aceste principii și valori argumentate interpretativ, consider că nivelul mediocru al competenței și submediocru al experienței profesionale, privite sub aspectul unei bănuieli rezonabile, pot constitui  motive suficient de întemeiate în susținerea unei cereri de recuzare a magistratului.
Luați-vă calfa judiciară și surghiuniți-o vreun cincinal în mansarda Palatului de Justiție, la soluționat spețe elementare ce privesc anularea amenzilor contravenționale, cincinal condiție sine qua non accederii calitative de la statutul provizoriu de calfă la cel de Judecător!

19.09.2016                                                              ……………………………………
                                                               
Epilog:
           „În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată, care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru, sunt lipsite de credibilitate.” (apud JWK – Întâiul Turist al Țării, president al Coloniei Penitenciare Rroemenica – republica procurorilor demenți și a judecătorilor scelerați)


[1]  Whilst impartiality normally denotes absence of prejudice or bias, its existence or otherwise can, notably under Article 6 § 1 (art. 6-1) of the Convention, be tested in various ways. A distinction can be drawn in this context between a subjective approach, that is endeavouring to ascertain the personal conviction of a given judge in a given case, and an objective approach, that is determining whether he offered guarantees sufficient to exclude any legitimate doubt in this respect.”-  PIERSACK v. BELGIUM (Application no. 8692/79)

[2] Danileț Cristi-Venturiano  – marchiz de Vatra Dornei, Fante de Colentina, înveterat formator de cacofonii judiciare, membru coate-goale al CSM,  scârța-scârța pe hârtie în lucrarea „Imparțialitatea justiției din perspectivă europeană”, martie 2005

[3] citat din Recomandarea nr. R(94)/12 a Comitetului de Miniştri a Uniunii Europene către statele membre privind independenţa şi imparţialitatea judecătorului, recomandare reiterată, printre altele, în Hotărârea CSM nr. 846 bis din 3 iulie 2014.

[4] citat din Decizia CCR nr. 405 din 15.06.2016, în referință la infracțiunea de abuz în serviciu, enunță o serie de principii ce obligă structurile systemului judiciar național, inclusiv DNA, la acțiuni ferme în vederea destalinizării actului de justiție

[5] „La început nu a fost Cuvântul incipient , ci magistratul. Dintr-o coastă a magistratului a fost creat Demiurgul, apoi acesta a creat Lumea. Tocmai din acest motiv magistrații sunt un fel de SuperZei, care NU DAU SOCOTEALĂ NIMĂNUI și SUNT MAI PRESUS DE ORICE LEGE DIVINĂ SAU LUMEASCĂ.”
Taz - filosof stoic de pe toloacă

[6] Aplicația 6.3. a valorii „Competență și diligență”:  Judecătorul va lua măsurile rezonabile  ce  se  impun  pentru  a-şi menţine şi îmbunătăţi cunoştinţele,   aptitudinile şi  calităţile   personale   necesare   îndeplinirii   adecvate   a atribuţiilor  judiciare, luând în considerare  pentru aceasta programele de pregătire şi orice alte facilităţi disponibile, sub control judiciar, judecătorilor.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu