Moto: "În numele sfântului / Taci, s-auzi cum latră / Căţelul pământului / Sub crucea de piatră."

Nimeni nu poate spune altui om ce este adevărat. Adevăr e tot ceea ce există în jurul nostru. Dar fiecare trebuie să-l descopere în felul său propriu.

(Maximus - personaj din romanul „Iulian” de Gore Vidal)

Disclaimer

Dragii mei "prieteni" fanatici, psihopaţi şi intoleranţi, sclavi ai prejudecăţilor, beneficiari ai impresionantului IQ egal cu numărul de aur, Proprietari în drept ai Pietrei Filosofale, Ctitori ai Pietrei Unghiulare, Păstrătorii Tainei Cuvântului Incipient şi Deţinători ai Adevărului Absolut, pentru preacu(r)vioşeniile voastre, această admirabilă echipă de la Google, buni cunoscători ai structurii psihopatologice a unei comunităţi, cu anticipaţie au prevăzut în bara de unelte butonul "URMĂTORUL BLOG".

Vă rog să nu vă sfiiţi în a-l utiliza!


Pagini

sâmbătă, 9 februarie 2019

The Whore Justice



Frumooos mini-editorialul Leliei Munteanu în Gândul! Îmi permit să-l citez integral, ca unul care după o achitare pe fond în baza uluitoarei litere c) a art. 16 alin. 1 C.p.p – „nu există  probe o persoană a comis infracțiunea”, în „apelul” de pe „culoar” a luat 6 luni DIRECT CU EXECUTARE.
Iacătă editorialul:

“Măreţia dreptului” - tocată mărunt, cu ciocănelul”

„Zero Justiţie: de la 4 ani cu suspendare la 9 cu executare şi de la achitare la 5 ani cu executare.

Când, în noiembrie anul trecut, pe un cunoscut personaj Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, după ce Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 7 ani, n-am putut decât să constat că distanţa noastră de civilizaţia judiciară a Europei e ca de la 7 ani la achitare.

Judecătorii recidivează acum, în cazul altor două personaje. Primul, condamnat la patru ani cu suspendare, primeşte nouă ani cu executare, iar al doilea, achitat într-o instanţă, primeşte în alta 5 ani.
Până şi “măreţia dreptului” poate fi tocată mărunt, cu ciocănelul.

Nu trebuie să fii jurist ca să pricepi repede, înfricoşat, că în România, Justiţia nu e oarbă deloc, ci i s-a ticluit un certificat fals, ca să poată ridica şi ea, biata, un ajutor de handicap.

E ca şi cum - dacă n-ar fi judecători, ci critici de artă - l-ar confunda pe Mickey Mouse cu Mona Lisa.”

Link: https://www.gandul.info/puterea-gandului/lelia-munteanu-editorial-maretia-dreptului-tocata-marunt-cu-ciocanelul-17868996

2 comentarii:

  1. ... in anumite situatii, astfel de " antinomii" tre reglementate legislativ prin posibilitatea unei alte etape devolutive in care " mai multi întelepti " sa decida cine n-a avut ochelarii pe nas: cei de au dat achitare sau cei care au trantit-o de-o executare ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai asta este frumusețea bijuteriei publicistice creată de Lelia Munteanu. Faptul că o lasă finisată ca o mingiucă rotundă iar fiecare este liber să o apuce din ce parte vrea. Editorialul poate avea dublă cheie interpretativă:

    a) din partea unui zelot gestapovist, aprig privitor de cartoons și care este revoltat de atitudinea criticilor ce analizează surâsul inconfundabil al Giocondei;

    b) din partea unui taliban al drepturilor fundamentale, cetitor firoscos al Convenției europene și care se declară indignat de întinarea profesiei de „critic de artă” judiciară de către maimuțoii hitlerași, manufacturați la Scoala Gestapovist-macoveistă a INM-ului.

    Editorialul Leliei, fără putință de tăgadă, este o capodoperă în materie jurnalistică.

    RăspundețiȘtergere